Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Ace ve Görünen Köy

Bu savaş sıradan birisi için yapılmadı, Roger'in gerçek oğlu, Wb'nin 2. Tümen Komutanı ve Sengekuya göre gelecekti ki korsanlar kralı için... bunu dikkate alın öyle yazın...
 
Açılmadı bence.Ace sırf Roger'ın oğlu olduğu için yapıldı bunlar.
Ne alakası var burada bunun ? WB tüm tayfasına oğlum demiyor mu ? Onlar benim ailem demiyor mu ?

Ace'in durumu farklı, adam KK'nin kanını taşıdığı için idam edilmek zorundaydı. Bunun WB korsanlarıyla alakası yok ama işin ucu WB'nin "bir oğluna" dayanıyor. Orada Cruel'in bilmem kaçıncı tümeninin 57. adamını da bu şekilde idam etmek isteseler, yine aynı muammeleyi görürler.

Buggy, Ace'e saldırırken korkuyor "bu WB adamlarını sever, öldüreni affetmez" diye.
 

Roronoa Zoro

Evet oğullarına ne kadar değer verdiğini gördük. Oğullu ölünce kendisi gitmekten çok adamlarını yolluyor.Adamları da dayak yiyor, ele geçiriliyor. Yani demek istediğim WB`nin babalık kavramı çok saçma tezatlıklarla dolu pis.
 
burada asıl mesele wbnin her adamı için aynı şeyi yapıp yapmıcağı sıradan ezik bi adam için sence böyle bi savaş açılırmıydı?
Açılırdı, mesajımda onu anlattım zaten okumadın galiba bu soruyu sorduğuna göre.
Wb'nin tribünlere oynamak gibi bir olaya gireceğini hiç zannetmiyorum, squardo olayından gördük ki, çöp bile olsa wb gelir evladını kurtarmaya çalışır, diğer evlatlarının fedakarlık yapmasına izin verirdi.
Wb'nin yapıp yapmayacağı benim açımdan kesinlik taşıyor,

ancak burada Ace hükümet ve denizciler açısından bir istisna, Roger'ın oğlu olması ve taşıdığı potansiyel nedeniyle.
Bence Marco,Jozu ikisi birden dahi yakalansa denizciler böyle bir savaşı yaparlarmıydı Wb ile tartışılır, ya hemen idam ederler, ya ID'de tutarlar yada Wb ile savaşmamak adına serbest bırakırlardı.

Evet oğullarına ne kadar değer verdiğini gördük. Oğullu ölünce kendisi gitmekten çok itlerini yolluyor. İtleri de dayak yiyor, ele geçiriliyor. Yani demek istediğim WB`nin babalık kavramı çok saçma tezatlıklarla dolu pis.
Wb nerde adam yolladı, bir göstersene şunu, adam Ace'e gitme dedi, sevmediğin karakter olsun hemen başlıyosun uydurmaya.
 

WHITE

Marco da açıklamış herşeyi fazla söze gerek yok. Oraya adamları Beyazsakal zorla getirmiyor. Herkez Ace e olan sevgisinden dolayı orda. Oz Ace e doğru 'Ace!' diye bağırarak gidiyor. Beyazsakal ona emir vermiyor.
 
Çok çok güzel bir yazı olmuş. Bana göre senin de dediğin gibi Ace 2.planda kalan ama tayfadan biriymiş gibi sevilen bir karakterdi Arabasta Arc'tan beri. Fazla gösterilmese de öyleydi. Blackbeard ' ı aramaya gitmesinde evet WB onu istese durdurabilirdi ama Ace gibi bir karakterin dinlemeyeceği az çok belli. Ace BB'ı aramaya gittiğinde gerçek gücünden habersizdi ama Luffyle Ace in kardeş olduğunu göz önüne alırsak konu Luffy'e geldiğinde Ace in sonuna kadar savaşmak istemesi pek de şaşırtıcı değil. Ace gibi birisinin de kaçacağını düşünmek zaten saçma. Yenileceğini öleceğini bilse de zaten Akainu ile de BB ile de sonuna kadar savaşırdı ve öyle de oldu zaten. Bu olayda en çok Ace in dik kafalı olması ve WB in ona sözünü dinletememesi sonucunda Marineford başladı bence. Onun öncesinde Shanks WB ile konuşmuştu ama Ace çoktan gemiden ayrılmıştı o da ayrı mesele. Bu olayda Ace in suçu da WB nin suçu da büyük. Ace in yaptığı hatalar onu sevilmeyen bir karakter yapmadı bana göre. Tam kaçarlarken Akainu 'nun Luffy'e saldırması, Ace in de Luffy'i koruyup ölmesi, benim için onu sevilmeyen bir karakter yapmaz aksine daha çok sevilen bir karakter yapar. Ace ve Luffy küçüklükten beri birbirlerine bağlıydı zaten. Birbirlerine verdikleri değer de Impel Down ve Marineford Arc ta açıkça ortada. (Luffy'nin Impel Down'a ve daha sonra Marineford'a gitmesi, Ace in Luffy'nin önüne atlaması..) Eğer Ace ' in yerine Luffy olsaydı,Ace BB'i bulamayıp BB Luffy'i yakalayıp Denizcilere teslim etseydi, evet belki diğer Hasır Şapkaların haricinde Shanks, Dragon, Ace gibi kişiler de Marinford'a gelebilirdi. Ama Luffy zaten animenin baş karakteri olduğundan Hasır Şapkalar Shanks Dragon falan BB ve tayfasını öldürürdü büyük ihtimalle. Yani Luffy yine kurtulurdu. Zaten buradaki amaç da BB gibi bir şeytanın asıl gücünü göstermekti. Ace bu yüzden yakalanmadı mı zaten? Onun yerine Luffy olsaydı tayfa dağılmamış olurdu, bence her şey daha kötü olurdu. Marineford savaşında BB ' nin WB' nin tayfasının ve Denizcilerin asıl güçlerini görmüş olduk. Ace gibi sevilen bir karakteri öldürmeleri bence One Piece'i daha sürükleyici bir yere taşıdı.. WB a gelince, zaten adam tayfasındaki her adama oğlum diyor. Sadece Ace için değil tayfasındaki herhangi biri için de bu tarz şeyler yapardı diye düşünüyorum. Ve son anlarda kaçarken Akainu'nun Ace'i kışkırtıp düelloya başlamaları, Ace in Luffy'i dinlememesi de şaşırılacak bir şey değil. Ace in kişiliği hep öyle anlatılıyor zaten. Son anda Akainu'nun Luffy'i hedef alması ve Ace'in de önüne atlaması Ace'den beklenecek bir hareketti zaten.. Orada kimse başka bir şey yapamazdı diye düşünüyorum.
Ace hayatını riske atmadı Hayatını verdi ...
zaten bu söz her şeyi açıklıyor. Sonuç olarak; bu olaydaki suç en çok WB ' dedir bana göre. BB'nin yaptığı işlerden nasıl bir onursuz kişiliğe sahip olduğunu ve zaten Luffy için de Ace için de aynı olayı yapacağını biliyoruz. WB ne olursa olsun Ace'i durdurmalıydı, sonuçları bu şekilde olmazdı ama WB de olduğu kadar Ace'de de bir o kadar hata var. Tüm yapılan hatalara rağmen Ace unutulmaz ve efsane bir karakterdir benim için.
 
Ellerine saglık abi güzeldi :) ama sen böyle demesen ben olaya böyle bakmamiştim hic.tamam sonucta belki de bir hata ama Ace de yapılması gerekeni yaptı.Tayfadaki kırılmaması gereken demir kurallardan bir sucu işleyen karasakal ın peşine düştü.Ayrıca bence Wb tayfasini hice sayarak onlarca kişinin ölümüne sebep de olmadi.Ace orada sadece bir sembol diyelim.Tayfasindan birini hükümet halka acik idam edecek koskaca Wb de oturup izleyecek.Bence kim olursa olsun aynı senaryo ortaya cikardi,komple savasa girerlerdi :)
 

bhdr

Ace keşkesiz yaşadı keşkesiz öldü. Onun keşkelerini siz demeyin kapatın bu konuyu!
Onun hatırasına saygısızlık etmeyin! o kadar ! Büyüksün Ace reyizz
:p
 
smokerle yenişemeyecek kadar güçlü mü? Smoker kim ki bu adamla kapışabilsin? Bu laf dışında ki yazılar son derece mantıklıydı
Ace kendisi kabul etmedi mi Hakisiz Smoker'la yenişemeyeceğini?Smoker'ı yenmesi için hakisi olması gerekiyor iki tarafında hakisi olmadığı için dövüşü ertelediler.Ha 2 yıl aradan sonra karşılaşsalar bana göre Smoker Ace'i paketler.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık