Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 921: Shutenmaru

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    259
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yalniz Jacki gördükçe Big Mom family gözümde büyük değer kaybetti.
Yok bana dokunan olmadı vs. oturmuşlar bir adaya öyle takılıyorlar.
Birde Jacke bak kral adam ya.
Karekter olarak Big Mom ailesinden çok çok önde bence.
 
Luffy Shonen Jump'ın kapağında bile yediği dangonun çubuğuyla. Ark boyu çıkarmayacak herhâlde. Gerçi ben de ağzıma kürdan aldım mı yarım saat bırakmıyorum. :oleyo2:

Renkli sayfadaki kişilerin neden bu şekilde seçildiğini anlamaya çalıştım ama pek anladığımı söyleyemem. Tokyo Girls Collection'ın renk olarak pembeyi seçme sebebi "kızların gücü"nü sembolize etmekmiş. En azından eskiden öyleymiş, gene öyledir herhâlde. Bu yıl 6 Ekim'de yaptıldığı için çizdi sanıyorum. Bu yılın misafir katılımcıları Blackpink ve Chuning Candy imiş. Chuning Candy 7 kişiden oluşuyor. Blackpink, siyah-pembe desek... Turuncu saçlı Nami, mavi saçlı Vivi ne yapıyor? Böyle vaziyetin havasına, suyuna... 6. popülerlik anketinin sonuçları böyle. Reiju ve Carrot yerine BM ve Tashigi var desek... Bilemiyorum Altan. Belki isimlerinden Japonca bir şey oluşuyordur da ortaya bir şey çıkıyordur. Japonca'm yok valla. :( Chopper kadınlar tarafından çok seviliyor diye koyulmuştur muhtemelen. Serideki yerini temsil ediyor galiba: Oyuncak.


Kaido ve ahalisinin merkezi olan Onigashima adası Wano'nun bir parçası olmasına karşın gemiyle gitmek gerekiyor. Ancak bizimkilerin içinde bulunduğu büyük adanın kıyısında gözüktüğü için abartılı bir gemiye lüzum yok. Hâlihazırda bu görev için hazırlanmış bir gemi olduğunu söylüyor Kin'emon. Wano sakinleri Kaido'yu ülkelerini koruyan bilge kral olarak görüyormuş. Biz Bilge Kral diye Aliya İzzetbegoviç'i biliyoruz ama siz bilirsiniz. İlginç bir tesadüf ama onun ölümünün 15. yılındayız. Evet, tam da bugün.

Festival günü Shogun ve kafilesi Onigashima'ya gidip saygılarını sunacakmış. Elbette bu olayın görünen yüzü. Zira diğer yandan Kaido'nun tayfası ve Wano hükûmeti birlikte ziyafet çekecekmiş. Demek ki bizimkilerin parti yapacağı malzeme şimdiden hazır, güzel. Gerçi Sanji'nin söylediğine göre onları sarhoşken gömeceklermiş. Kaido'nun zayıf noktası şimdiden ortaya mı çıktı? Ulan Oda! Sıvama be adam!1!!1 Gerçi sıvayan O-kiku'ya sırnaşan Sanji. Geçen bölüm Kin'emon ile arasında olan konuşmayı kıskanmasından belliydi sapığın. "Gallant form" diyor Sanji. Burada form kullanımı ne derece doğru bilmem ama Sanji'nin kıyafetini kullanacağına işaret olabilir. Bir de gitmiş Kin'emon'a sapık diyor. Ula ne farkın var lavuktan? Gençler, açılın. Luffy kadın için süper-düper güçlü diyor. Hele hele. En az amiral.

Hobaa. O-tsuru Kin'emon'un karısı çıktı ya la! İlginç. O-tsuru da yeni geldiğini söylüyordu ama geleceğe yollama muhabbetinde ortada yoktu. Ayrı ayrı mı gönderdi acep.

Ateş Festivali geceği, alacakaranlık çöktüğünde Habu limanında plan başlayacak! İki alev kuşu-ki turnaya benziyor.- çıngıraklı yılanın başı üzerinde duruyormuş. Ee, şimdi bu günü ve yeri mi tarif etmiş oldu? Ulan Kin'emon. Son dördün de isyanın iradesini mi temsil ediyormuş? Amma boş yaptın la. Luffy de aynı tepkiyi veriyor. :D Kuşlar alacakaranlığı, yani 5:30 ve 6:00 arasını temsil ediyormuş. Wano halkı bundan anlarmış. Kağıdın ortasındaki son dördün de isyanı işaret ediyor. Tamam, az evvel de aşağı yukarı aynı şeyi söyledin babacım? Bana kendi sembollerini hatırlattı zaten.

Zoro ve Usopp'un başkente atandığını söylüyor. Luffy de durur mu? Yapıştırıyor cevabı: O zaman Zoro bir boka yaramamıştır. :oleyo2:

Kaybetmemelerini garantilemek adına Franky'i Kaido'nun ikamet edeceği yerde çalışması için görevlendirmiş. Franky yine taslak peşinde koşuyor. Ezberleyip yutar bu. Robin desen Orochi'ye erişebilmek adına kendini heba ediyor. Sanji boşluk peşinde. Brook'un gücü başkentteki yemek stoğu için epey kullanışlı olacakmış. Nami'nin hava tekniklerinin ninjitsudan pek bir farkı yokmuş. Nami kadın ninja olacakmış. Sanji'nin aşçılığı ile insanları çekebilecek ve aradıkları kişilere ulaşacaklarmış. Sanji ve Carrot üzerine konuşmaya değer pek bir şey yok-elbette kültüre ait bir şeyler bulmak mümkün- ancak asıl güzel şey Brook'un tam anlamıyla ceset hâline gelmesi. Kin'emon yemekleri koruma konusunda işe yarayacak derken hayalet olabilme özelliğinden bahsediyor olabilir. Gerçi Brook kafasında külotlu biri olmayı bekliyormuş. Al birini vur ötekine.

Carrot ve Chopper Kiku ile birlikte Inu'nun yanına gideceklermiş. Inu sahilde takılıyordu valla en son. Chopper da ninja olmak istiyor ve arzusu yerine geliyor! Diğer yandan Nami'nin aklında olan şey kafasına çöp poşedi geçirmekken neredeyse gözükmeyen yeri kalmıyor. Google'dan kunoichi görsellerine baktım da aşağı yukarı bu tip kıyafetler var. Tabii genel olarak daha kapalı hâlleri. Ancak bu görseller genellikle oyunlara falan ait ve oyunların da amacı çoğu zaman fan service. Zaten bu şekilde insanın içi nasıl rahat eder de istediği şekilde hareket edebilir? Umarım değişir kıyafet. Derken Nami'yi yönlendirecek gerçek kunoichi Kin'emon'un sapıklığını da beraberinde getirerek ortaya çıkıyor. Neyse, Nami üzerini kapatmış. Eski toprak kunoichilerin Shinobu(Üf be. Ne yaratıcı isim.) büyü sanatında uzmanmış. Neyse boş kısımı geçelim. Unutmadan: Boş bölüm.

Kawamatsu, Denjiro ve Ashura douji. Bunlar yüz adam değerindeymiş Kin'emon'a göre. E bizim 1.000 adamlık Sanji'miz, Self-Proclaimed 2.000 adamlık Zoro'muz var? Haydeee. Eskiden Oden'e biat eden samuraylarmış bunlar.




Kawa nehir demek ama diğerleri konusunda bir fikrim yok. Birazdan Ashura Douji'ye değineceğim. Ancak şapkalı arkadaş flashback'te görülen kişi olabilir.


Bir de Kyoshiro-Denshiro isimleri oldukça benzer.

Sahne Okobore kasabasında. Atamayama hırsızları Luffy'nin verdiği yemekleri yürütüyor. Şimdiden o kadar minnettarlar ki ağızlarından "Luffytaro" düşmüyor. Kadın yemeği kaybettiğinden çok Luffytaro'nun verdiği yemeği kaybetmekten, yani onun çabalarını boşa harcamaktan dolayı üzülüyor.


Tek tek göstermekle vakit kaybetmeyeceğim. Onu da Arthur işsizi yapsın. :oleyo2: Ancak! 918. bölümde duygusal sahnelerin başrollerini bu bölümde dayak yerken görüyoruz.

Bu sahne o kadar belliydi ki oysa. Luffy sürekli aynı şeyi yapıyor. Bir eylemi yerine getiriyorsan sonuçlarını da hesaba katman gerekir. Luffy bu ark kahramanlık tasladı ama bu arkadaşlar gene dayağı yedi. Shutenmaru da tam olarak bundan bahsediyor. "İnsanlara yemek verip kahraman gibi davranan bir mankafa mı var?" diye soruyor. Bu okuyucuya bir mesaj olsa gerek. Shutenmaru Kagoshima aksanıyla konuşuyormuş. Kagoshima, Japonya'nın dört büyük adasından biri olan Kyushu adasının güneybatı ucunda kalıyormuş bu yer. Herneyse. Shutenmaru sözleriyle Luffy'e geçirmeye devam ediyor, diyor ki: Kısa süren bir kahramanlık rolü. Ancak burada madalyonun bir diğer yüzünü görüyoruz. Shutenmaru bu ülkede gerçek bir adamın, peşinden gidecek bir samurayın olmadığından bahsediyor. Wano'nun günlerinin sayılı olduğunu da dile getirmeden geçmiyor. Nineyle konuşması güzelmiş. Gerçi ona da kılıç çekiyor. Nineciğimiz Toki'nin sözlerine inanıyor, her ne kadar torunu kaçmasını söylese de o ölümü kabullenmiş ve dokuz samurayın Oden'in dileklerini yerine getireceğinden emin. Shutenmaru bir kez daha bu insanların lideri olacak bir general olmadığı takdirde bir mücadeleden dahi bahsedilemeyeceğini söylüyor. Oklar elbette Luffy'i gösteriyor.

Bu bölgeye Jack'in gelip Luffy'nin yaptıklarını boşa çıkaracağını düşünüyorduk. Oysa nineciğimizi kurtaran kişi Jack'in gelmesi oldu. Ancak Jack'e geçmeden önce Shutenmaru'dan bahsetmem lazım. Öncelikle Shutenmaru ile Ashura Douji'nin dış görünüşleri birebir aynı denecek kadar benziyor. Biraz araştırma ile Shuten-doji diye bir şeye ulaştım. Bu, Japonya'nın şeytani lideri ya da "oni"si diye geçiyormuş. "Ashura" kelimesi bizatihi şeytanın timsali olduğu için burada iki isim birleşiyor gibi duruyor. Shuten-doji Minamoto RAiko isimli bir kahraman tarafından öldürülmüş. Buna karşın Shuten-doji'nin havada süzülen kellesi, ölümden kaçınabilmek için birden fazla başlık takan kahramandan bir ısırık almayı başarmış. Bu bize geleceğe dair bir şeyler söylüyor olabilir. Bilinmez.


Shutendoji'nin anlamı biraz ayyaş demekmiş. Shuten kelimesinin kendisi içkiyle alakalı sanırım. Zaten elinde de içkisini görüyoruz. Böyle bey baba laflar ediyor olması da Oden'in ölümünün ardından koyverdiğine delalet olabilir.

Bir kez daha Jack'i görüyoruz. Luffy'nin isminden doğrudan bahsettiğine göre onu kabullenmiş diyebiliriz belki. Belki de diyemeyiz. Hoş onun keyfine kalmadı ya Luffy'nin yaptıkları, neyse.

Görünürde boyun kısmında iki tane çizik var gibi. Ama bu izler daha önce de vardı. Bunun haricinde gözüme çarpan bir yara yok. Vay delikanlı Jack vay. Bineğini de sevdim, çizimi güzel. İnsanları da höpür höpür yutuyor. Shutenmaru'nun bugüne dek canlı bırakılmasının tek sebebi Kaido'nun Shutenmaru'yu ast olarak görmek istemesiymiş. Bu da demektir ki yıllardır tanınan bir kişi. Ashura Douji çıkması için başka ne tür bir ipucu lazım acep. Kaido'ya san diyen Jack'i sanrısından uyandıran Shutenmaru'ya bir bakalım, ne dersiniz? Heyt be. Kılıcı da gitti garibimin.
Adam o kadar hantal ki gelen saldırıya tepki veremedi. Bu esnada sağ omuz ve saç arasında bir dikişli yer daha görüyoruz. Diğerleriyle aynı gibi duruyor. Jack'in tip efsane yav. Eşit bir şekilde dövüşürlerken Shutenmaru geçmişte ölmediğinden, Jack gibi bir balık müsveddesi tarafından da öldürülmeyeceğiden bahsediyor. Adamın bir tek benim adım Ashura demediği kaldı. Tam da bu sebeple insanlar Ashuro Douji ile Shutenmaru aynı kişi değil diyebilir ve tam da bu sebepten aynı kişi çıkabilirler ancak tam da bu sebepten... Death Note sorunsalı. Onu yapacağını tahmin ettiğim için bunu yaptım... He.

Derken gök grileşmeye başlıyor. Jack ve Law anında çakıyor durumu. Law niye biliyor ki?

Ey mübarek sen nasıl bir şeysin? Jack'e diyor ki bu veletleri bana getir.

Jack öyle bir "Sir!!" diyor ki akla marşımızın son kıtası gelmeyen varsa kalksın gitsin!!!

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı ejder!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.
Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Kaido'ya tapan milletimin istiklal.

Şimdi burada dikkat edilmesi gereken pek çok şey var. Momo'dan devam edelim.



Japonca versiyonunda yonko kısmı vurgulanmış. Ardından Sanji Momo'ya sorun ne diye soruyor. Momo da böyle bir cevap veriyor. Burada çoğu kişi Dof'a atıfta bulunduğunu düşünmüştü lakin biraz evvel yapılan yonkou vurgusu bazı kişilere acaba Kaido mu dedirtmişti. Kaido'nun da bir ejder olması bunu biraz daha destekliyor.

Dahası Kin'emon, Kanjuro ejder çizdiğinde surat yapıyor. Kanjuro da "kısasa kısas." minvalinde bir cevap veriyor.

Diğer yandan Punk Hazard'da Kin'emon ejder soyundan intikam almaktan bahsediyor. Neden mi? Çünkü Kaido bir ejder.

Bir üçüncü ayrıntı ise hem Momo'nun hem de Kanjuro'nun çizdiği ejderin pembe olması. Kaido da pembeyse ne yapacaksınız eyyyy Korsanfan sakinleri?

Kaido'nun bu formunun DB'den Shenron'u andırdığını söylememe gerek yoktur muhtemelen.

Ee. Doğu ejderleri böyle oluyor azizim. Ne bekliyordunuz?

Pek çok Doğu Ejderinde alev teması bulunuyor. Bu sebeple de Kaido'nun Oden'in tapınağını alev püskürterek yakmış olması mümkün. Hatta wiki'ye göre pek çok Doğu ejderinin çenesinin ya da pençelerinin altında yanan inci oluyormuş. Bu inci ruhsal enerji, bilgelik, bolluk, güç, ölümsüzlük, fırtına ya da ay gibi manalarla ilişkilendiriliyormuş. Yani Oda'nın elinde kullanabileceği pek çok kart var. Göze ilk olarak çarpanlar "Bilge Kral" olması sebebiyle Bilgelik, ölmüyor olması sebebiyle ölümsüzlük ve arkın temalarından biri olan ay. Bolluğu kendi yaşıyor, fırtınayı kendi getirdi. Belki de bulutlar bir tür portal oldu onun için, bilinmez. Güç desen bahsetmeye gerek bile yok.

Her hâlükârda sonu şöyle olacak gerçi. :oleyo2:

Pembe ejderlere geri dönelim. Acaba Vegapunk Momo'nun meyvesini Kaido'nun meyvesini ya da Kaido'yu temel alarak yapmış olabilir mi? Bence gayet mümkün. Dof'u ne zaman görse korkup ejdere dönüşen Momo, şimdi de Kaido'yu görür görmez ejdere dönüştü. Elbette Kaido, Dof, Momo ilişkilerini yanlış yorumlamış olabilirim, belki de yalnızca korkmakla alakalı bir durumdur. Az evvel gösterdiğim sahnelere benzer pek çok sahne daha var aslında. Oda detayları lime lime dokumuş.

Kaido'ya dönecek olursak daha önce @Roo 'nun da dile getirdiği üzere yalnızca bilekliğine bakarak dahi devasa olduğunu söyleyebiliriz. Koskoca Jack cücük gibi kaldı yanında. Kaşlarını ise Sanji'ye bağlama gereği duymuyorum. Gerçi gene Roo'nun dediği gibi belki ağacı komple yemiştir hayvan herif. :( Biraz evvel bahsettiğim inciler de sanki pulların altında duruyor gibi.

Kaido Oni'ymiş de ejder meyvesi yemiş, insanmış da ejder yemiş, ejdermiş de oni meyvesi yemiş vs. pek çok şey söylenilebilir ama bana kalırsa dümdüz çıkar. O yüzden o topa girmeyeceğim.

Ryujin denilen bir Ejder Tanrısı var. Kendileri Ryugu Sarayında yaşıyor. BM, Kaido evliliği confirmed!!1!!! Ryujin normalde Otohime'nin babasıymış. Japonya'nın ilk imparatoru ise Otohime ve avcı prens Hoori'nin torunuymuş. Ryujn de Japon imparatorluk hanedanının atalarından biri olarak görülüyormuş. Elbette bu tür mitler çok yönlü. İlk manada okyanusun gücüne sahip diyor. Denizin hazinesi olan şeytan meyvelerinden birinin, bir ihtimal birçoğunun gücüne sahip bir Kaido düşünün. Ryujin'in uşakları deniz kaplumbağası, balık ve denizanasıymış. Balık var elimizde, diğerleri de o tip bir şey çıkmasın? Aman aman. Ryujin, denizanası ve maymunun bir hikâyesi bile varmış. Anlayacağınız ben buraya saatlerce mitoloji kasabilirim. :oleyo2:

O yüzden bu kadar yeter. Nefis bölümdü.
 
Kendi kültürlerinde ki bu ejderhalar peygamber muamelesi görmüş binlerce yıl. En önemli yılları Ejderha yılı, yüzlerce atasözü var "Oğlun ejderha gibi olsun" gibi, bayraklarında sanatlarında her yerde işlemişler. Kadim, insan dostu ve bilgeliğin sembolü demişler. Tapmışlar. O bulutların arasından çarizard inse asıl komik şey o zaman olurdu :/
:respect:

Sonunda biri konuşmuş bu konuda.
 
Hava olayı görünce > H haki vardır > Demek ki Linlin damladı
Şeklinde düşündüm ama Kaido geldi iyi mi :D

Jack bir anda yarıldı noluyor layn. Şişko herif hızlı çıktı. Ben kıçını kaldıramaz diyordum. Kısa bacakların dövüşü niyeyse gözüme bir komik geldi. Karpuzlar tepiniyor gibi lasfkjasdfj
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık