Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zoro, Tek Kılıçla En İyi Kılıç Ustası Olabilir mi?

Tek Kılıçlı Zoro seri sonu En iyi kılıç ustası olur mu?

• Evet en iyisi olur

Kullanılan: 38 36.9%
  • Hayır en iyisi olamaz

Kullanılan: 59 57.3%
  • Kararsızım

Kullanılan: 6 5.8%

• Kullanılan toplam oy
    103
Şimdi elinden ikü kılıcı alırsak Zoro teknik kaybedeceği için büyük handikapa sahip olur. Bu arc yada ileride girdiği bir savaşı bu nedenle kaybedebilir. Bu yüzden bu DEİKU'luğa giden yolda Zoro'nun ölme ihtimalini çok yükseltir.

Hikayenin başında tek kılıç olsa şimdikinden bir farkı olmazdı. Amacına da ulaşırdı.

Konuyu açtım ve sonra kayboldum 15 sayfa olmuş. :d

Konunun tutacağını biliyordum. Çok tartışmalı bir karakterle ilgili tartışma yaratacak bir açıdan bakınca tutuyor konu.

Onigiri saldırısı Zoro'nun imza ve en güçlü saldırılarından biri çünkü. Burada da purgatory onigiri yapıyor. En güçlüsü de bence Sanzen sekaidir. Ashurada 9 kılıç oluyor o form varsa o sanzen sekaiden de güçlüdür. İlk üç böyle olur. Ya da üç kılıç stilinde hatırlamadığım başka güçlü saldırısı varsa Onigirinin yerini alabilir.
Yanlış düşünüyorsun.

Vallaha nedeni göremedim nerede nedeni söylemişsin anlamadım ciddi diyorum.
Dostum bak şimdi; Zoro'nun orada bulunma amacı 3.kılıcını almak. Onu alamadığı için orağı kullanarak 3 kılıç stili tekniğini gösteriyor. Fırsat bulduğu için bunu kullanıyor yani. Hiyori de şaşırıyor zaten bu harekete. Mevzu orada, Zoro'nun bu tekniği göstermesi. Orağı çıkarma pahasına diyorsun da, Zoro yeri geldi mi kendi yarasını kesen adam. O orak zaten her türlü çıkacak. Rakibi çıkaracağına, onu silahsızlandırıyor ve kendisi çıkarıyor. Sen buraya bakıp da, 2 veya 1 kılıç teknikleri yetersiz kalacağı için öyle yaptı diyorsun. Nereden biliyorsun, onu da geçtim; Zoro nereden biliyor? Hiç denemedi ki?
Ben de aynı mantıkla gideyim bak; Luffy, Momonosuke'yi kurtarmak için acele ediyordu. Bu acele sırasında P1'a G3 ile vurdu ama yeni haki tekniğini kullanmadı. Demek ki, G3>yeni haki tekniği. Yeni haki tekniğiyle vursaydı gerekli etkiyi yapamayacaktı demek ki. Yoksa acelesi olan bir durumda neden onu kullanmasın? Demek ki, o Kaido'ya has bir teknik. Sadece ona karşı etkili olacak. Ama sen yeni haki tekniğini kullansa tek atar, amel defterini kapatır falan derdin. O halde, acelesi olduğu ve Momo'nun hayatı tehlikede olduğu halde neden kullanmadı?
Zoro'da da benzer durum var. Sen şimdi burada Oni Giri yaptı diye onu 1 ve 2 kılıç tekniklerinden güçlü görüyorsun da, bunun bir dayanağı yok. Onu tercih etti diye neden diğerlerinden üçlü oluyor. O zaman Sanzen Sekai'den de güçlü. En güçlü saldırısı Oni Giri demek ki. Ya da Zoro nasıl ayarladıysa tam da Killer'ı indirmeye yetecek tekniği kullanmış. Ne fazlası ne de eksiği.
Adam başından beri 3 kılıç olmayınca rahat etmediği söylüyor zaten. Eline fırsat geçince de kullanıyor. Bu kadar basit. Orağı elde etmişken, 2 kılıç stili kullanmasının bir anlamı yok zaten. Orağı elde edemeseydi, 2 veya 1 kılıçla bitirecekti işini. Sanki Zoro tekniği bilerek yemiş ve bunları planlamış. Doğaçlama gelişen bir durum o. Oda orada bir sahne yaratmış, Zoro'ya karizma katmış. Bu kadar basit. Bunu bu kadar derin inceleyip serinin kalanını çöpe atmaya gerek yok.

Hem Zoronun 3 kılıcında ağır bir budizm teması vardır, batıya yolculuktaki Sun vukongu kontrol eden budist rahipden esinlenmiş olabilir Oda. Sanjiye şimdilerdede domuzcuk teması abanıyo zaten, gerçi o hikayede baya güçlüydü. Neyse böyle bişey işte Zoro galiba Narutodaki Sage of Six Paths, yani Zoro Budhayı simgeliyor. :good:
O Dragon Ball değil miydi ya ?

Daha fazla kılıç daha fazla güçlü yapar söylemine bu sayfa cevap olur.

Zoro dediğimiz karakter 9 yaşından itibaren üç kılıç stiline yönelmiş birisi. Adam sonradan buna alışmış tabi ki onu tek ve iki kılıç kullanmaktan güçlü yapacak.

@Alpamis

Yanlış anlama ama orada neden daha fazla hasar alma pahasına öyle bir şey yaptığına fazla takılıyorsun. Mesela Luffy, Dof'un işini çabucak bitirmek isterken neden Snake Man yerine bound-man modunu açtı? Güç olarak yetersiz mi gelecekti, Kata'ya bile yeten güç? Hayır, mangaka'nın göstermek istediği bir şey vardı. Oda gibi güç gösterimleriyle oynayan bir adamın serisine fazla takılmaya gerek yok. Fazla takılınca Ki'2emon'un saldırı gücü Luffy'den fazla oluyor falan. :D O yüzden akışına bırakmak gerekiyor.

Dostum bak şimdi; Zoro'nun orada bulunma amacı 3.kılıcını almak. Onu alamadığı için orağı kullanarak 3 kılıç stili tekniğini gösteriyor. Fırsat bulduğu için bunu kullanıyor yani. Hiyori de şaşırıyor zaten bu harekete. Mevzu orada, Zoro'nun bu tekniği göstermesi. Orağı çıkarma pahasına diyorsun da, Zoro yeri geldi mi kendi yarasını kesen adam. O orak zaten her türlü çıkacak. Rakibi çıkaracağına, onu silahsızlandırıyor ve kendisi çıkarıyor. Sen buraya bakıp da, 2 veya 1 kılıç teknikleri yetersiz kalacağı için öyle yaptı diyorsun. Nereden biliyorsun, onu da geçtim; Zoro nereden biliyor? Hiç denemedi ki?
Ben de aynı mantıkla gideyim bak; Luffy, Momonosuke'yi kurtarmak için acele ediyordu. Bu acele sırasında P1'a G3 ile vurdu ama yeni haki tekniğini kullanmadı. Demek ki, G3>yeni haki tekniği. Yeni haki tekniğiyle vursaydı gerekli etkiyi yapamayacaktı demek ki. Yoksa acelesi olan bir durumda neden onu kullanmasın? Demek ki, o Kaido'ya has bir teknik. Sadece ona karşı etkili olacak. Ama sen yeni haki tekniğini kullansa tek atar, amel defterini kapatır falan derdin. O halde, acelesi olduğu ve Momo'nun hayatı tehlikede olduğu halde neden kullanmadı?
Zoro'da da benzer durum var. Sen şimdi burada Oni Giri yaptı diye onu 1 ve 2 kılıç tekniklerinden güçlü görüyorsun da, bunun bir dayanağı yok. Onu tercih etti diye neden diğerlerinden üçlü oluyor. O zaman Sanzen Sekai'den de güçlü. En güçlü saldırısı Oni Giri demek ki. Ya da Zoro nasıl ayarladıysa tam da Killer'ı indirmeye yetecek tekniği kullanmış. Ne fazlası ne de eksiği.
Adam başından beri 3 kılıç olmayınca rahat etmediği söylüyor zaten. Eline fırsat geçince de kullanıyor. Bu kadar basit. Orağı elde etmişken, 2 kılıç stili kullanmasının bir anlamı yok zaten. Orağı elde edemeseydi, 2 veya 1 kılıçla bitirecekti işini. Sanki Zoro tekniği bilerek yemiş ve bunları planlamış. Doğaçlama gelişen bir durum o. Oda orada bir sahne yaratmış, Zoro'ya karizma katmış. Bu kadar basit. Bunu bu kadar derin inceleyip serinin kalanını çöpe atmaya gerek yok.
Bu tekniği göstermesi niye mevzu olsun? Neden bu tekniği göstermek istesin? Hiyori'yi etkilemek için dersin hikaye açısından anlam bulabilr.

Luffy ile ilgili verdiğin örnek Luffy'nin zaten sıkıştığında g4'e girecek olması ile çürüyor. Ben Zoro başından beri neden öyle vurmadı demiyorum ki. Zoro orada zor duruma düşüyor ondan sonra kullanıyor. Ayrıca Luffy g3 ile P1'a vurarak onu saf dışı ediyor zaten fazlasına ihtiyacı olmadığını kanıtlıyor.

Ben hala ağzına neden orağı alıp üç kılıç tekniği yapması gerektiğine cevap verdiğini düşünmüyorum. Bana benim sana yaptığım gibi bir sebep sun ya da doğrudan senaryo de geç yani.

Sanzen Sekai'den güçlü diyemezsin çünkü o da üç kılıç ile yapılan bir teknik. Onigiri neden diğer tek kılıç ve iki kılıç tekniklerinden daha güçlünün cevabını, çıkarımını bize veren Zoro'nun o durumda üç kılıç tekniği yapabilmek için kendi kılıcı olmayan bir silahı ağzına almasıdır. Buradan tek mantıklı sonuç bu olur.

Eğer bana show yapmak için hava atmak için gibi bir cevap vereceksin bunun altını da doldurmak gerekir. Ama bak bunlar bir sebep olabillir. Peki sonrasında orağı yine niye aramıyor? :D Orağı o sıra elde ettiği için üç kılıç stili yapmıyor orağı zaten üç kılıç stilini yapabilmek için elde ediyor.

Tekniği bilerek yemedi zaten. Tekniği yedikten sonrasını bilerek yapıyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık