Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zoro, Sabo ve Yamato Arasındaki Güç Dengesi

Güç Sıralaması?


  • Kullanılan toplam oy
    151
Ben insanların neden hala one piece de güç karşılaştırması yaptığını anlamıyorum. Artık Oda ne derse odur. Yeri gelir Luffy hiç olmayacak kişilerden tek yer(Caesar) yeri gelir öle kalka rakiplerini yener. Ya da crocodile gibi hakisiz gearsız Luffy'ye kaybeden çöp karakteri 2 arc sonra marinford gibi arca sokar, serinin üst karakterlerine posta attırtır. 2-3 arc sonra da aynı karakteri hiç yoktan 2milyar ödül verdirip mihawk gibi karakterle aynı seviyede gösterip partner yapar. Ya da bir an Saturn'ü yonkoa seviyesinde yenilmez bir varlık olarak çizer, 3-4 bölüm sonra nami, usopp gibilerin engelleyeceği biri olacak çizer. Daha düşünsem böyle bir çok örnek bulurum...

Konuya gelirsek, olaylara karakterin sergiledikleri güçten değil hikayedeki yerlerinden bakmak bana göre daha mantıklı geliyor.

Zoro, gelecekte korsanlar kralının sağ olacak... :) Yani Oda bu karakteri daha güçlü çizecek. Bunun örneği Oda'nın Wano'daki Zoro'ya olan torbili. Düşünün kralın hakisini silahlanma olarak kullanma olayını yeni öğreniyoruz ve bunu çok az kişinin kullanabildiğini. Ama Oda Zora'ya sadece bir anda kral hakisi vermekle kalmıyor bunu silahlanma olarak kullanmasını da veriyor...

Yamato, tüm hakileri bilmesi, kral haki silahlanmayı uzun süredir kullanması, güçlü normal fiziği(kaido dan gelen daha tam açıklanmamış ırk özellikleri), tam potansiyelini daha göremediğimiz meyvesi. Normalde olsa abartısız en güçlü Yamato derdim. Ama Oda bu karakteri arka plana atmayı seçti. Yine çok güçlü olacak. Çünkü Oda hikaye de Yamato'yu Wano'nun koruyucu olarak çizmek istiyor gibi. O yüzden ne olursa olsun hikayede güçlü bir pozisyonda kalacak. Ama gerçek potansiyeli göremeyecez. Aynı Oda'nın Usopp u çöp etmesi gibi.

Sabo, normalde olsa kral hakisini silahlanma olarak kullanma gibi bir faktör varken Yamato ve Zoro'nun yanında bile gösterilmemesi gereken bir karakter. Ama Oda için bir karakterin hikayedeki konumu önemli. Sabo, Ace'in meyvesini alması ile bildiğin Ace'in hakili yeni dünya versiyonu oldu. Luffy'nin kardeşi, devrimcilerin 2. adamı, flame emperor gibi ünvanı olan ve devrimciler arasında kahraman gibi gözüken biri. Sizce Oda bu karakteri Zoro dan güçsüz çizer mi? Buraya ayrıca bir ilerisi için teori olarak yazıyorum. Oda bu karaktere ya Kral hakisi verecek ya özel bir haki verecek ya meyvesini uyandıracak ya da kral hakisiz bile hakisi çok üst düzey olacak ki kral hakililere bile kafa tutabilecek.

Mantıklı konuşursak sıralama Yamato,Zoro,Sabo derdim. Ama Oda'nın hikaye anlatışı az çok ortada. Bu karakterler bir daha gözüktüğünde Sabo,Zoro,Yamato olur diyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık