Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zirve Garling'in Seviyesi

Zirve Garling'in Seviyesi


  • Kullanılan toplam oy
    87
Ben komiklik yapan Kaido görüyorum orada Kizaru baya daha ciddi takılmış, Luffy bu g4 ile 10 yıl geçse Kaido'yu indiremezmiş.
Komiklik yapan Kaido yok. Sake ile haki arttıran modtan moda geçen Kaido var. Adam gelecek görmeyi kullanarak kaçıyor anca. Ki Luffy tam tersine Kizaru'da kouşuyor niyetini anlamaya çalışıyor Kaido'daki gibi savaşmıyor.

Çok zorluyon daha ne kadar batıcan bu yorumlarla.
 
Komiklik yapan Kaido yok. Sake ile haki arttıran modtan moda geçen Kaido var. Adam gelecek görmeyi kullanarak kaçıyor anca. Ki Luffy tam tersine Kizaru'da kouşuyor niyetini anlamaya çalışıyor Kaido'daki gibi savaşmıyor.

Çok zorluyon daha ne kadar batıcan bu yorumlarla.
Algını yemiyoruz diye kızmana gerek yok :artiz:
 
Gördük algıyı 40 sayfa panel attım. Bir şey diyemeyince algı. Göz var çünkü görüyon farkı.
Ben de 30 sayfa panel atayım bir şey değişecekse.

Kizaru ve Seraphimlerle Luffy dövüştü. Haki kullandığını da gördük.

Bu dövüşen aslında luffy değil, luffy varya bir dövüşse görürsünüz gibi çocukça söylemlerini yememiz mi gerekiyor :gamyon:
 
Hepsinin ayrı ayrı panellerini atabilirim ama o kadar vakit yok, ileride belki konusunu da açarım şimdi kısaca hatırladıklarıma değineyim.
Çok iyi olur, bence tartışmaya değer bir konu
1- WB'nin ünvanı, WB'nin geleceği bilinerek yapılan MF hazırlıkları, WB'nin depremini 3 amiralin anca bloklaması, 3 amiralin ayrı ayrı WB'ye saldırıp bir şey elde edememeleri, WB'nin Akainu'ya 2 atması,
2- Shanks gelince Akainu'nun surat ifadesi, Shanks'ın Ryokugyu performansı
3- Ryokugyu'nun Kaido olsa gelmezdim caydırıcılığı vardı demesi, Kaido'nun tanıtımı, fbsi işlenişi
4- BM'nin tanıtımı fbsi işlenişi, Roger'ın bile dövüşmekten çekinip pone çalıp gitmesi, BB ve Shanks'ın kadının ölmesini beklemesi,
5- Nika'nın Kizaru performansı, Kizaru'nun Nika'ya permatik kesiği dışında hasar atmayı bırak o hızla dokunamaması ve sürekli KO edilmesi
1.Yoruma açık bir konu bu. Wb'nin meyvesi üzerinden yapıldı en büyük övgüler buralarda, "dünyayı yok edebilecek güç" diye bahsedilerek.

Bir başka konu 3 amiralin teki bloklayabilecek olsa bile riske atmaya değer bir durum değil diğer ikisinin yerinde otururken tekinin savunmaya geçmesi. O sahneyi ben şuan bilmediğimiz bir güç var bakın ve meyve saldırılarını engelleyebiliyor dünyanın zirvesindeki isimler bununla demek için çizildiğini düşünüyorum.

3 amiralin ayrı ayrı Wb'ye dalıp bir şey elde edemediği de doğru değil. Wb'ye daldılar ve araya tayfası girdi. Akainu'ya iki attığı da doğru değil. Adama iki tane saldırı yaptı ama bunları yapabilmek için canından oldu. Akainu peşine yanlış hatırlamıyorsam 2 sayı sonra kalkıp Jozu hariç bütün tayfası+Croco+Ivankov+Jinbei gibi yüksek kalibre adamlarla tamamen tek başına çarpıştı. Croco'nun şuan ödülünün neredeyse 2 milyar olduğunu düşünürsek o 2 vuruşta "yenilen" adam bunun hemen ardına kaç milyar eden adamları yerle bir etti. Buna bir mağlubiyet demek doğru olmaz.

2.Shanks sahnesi özellikle Gorosei ile olan buluşması ve soyunu öğrendikten sonra bence çok önemi kalan bir sahne değil, zaten peşine Sengoku'nun buna kefil olup geri vites yapması vesaire bana dövüşmek istesede emirlere olan bağlılığından eli kolu bağlı olan bir adamın iç karmaşasını gösteriyor. Ryokugyu performansıysa Shanks'in film reklamı ve komedi sahnesi ama yani gene benim kendi yorumum bu, adam korktu da denilebilir bir karşı argüman sunamıyorum buna şuan :D

3.Bu kısma karşı çıkmak istesem de çok ayağı yere basan bir şey kısaca diyemiyorum. Aşırı uzatmak istemiyorum, konu açarsan ayrıca yorumlarım ama kabul edebilirim bu kısmı şuan için

4.Bm gerçekten aşırı güçlü anlatıldı ama sonuçta Chopper ve Jinbei'nin çiziksiz blokladığı, Robin'nin top gibi oynadığı bir karakter olarak işlendi. Bm'nin ben daha iyi işlenmesini isterdim ama gözümüzün önündeki sayfalarda açıkçası gücünü göremedik.

5.Kizaru'nun amacı Kaido'nun aksine Luffy ile dövüşmek değildi ve buna rağmen dediğin gibi KO olduğunda aynı şekilde Luffy'de saf dışı kaldı, Gorosei'nin elinden kurtarmak için tayfa canla başla uğraştı ve bunun üstüne Luffy deposunun tamamen tekrar doldurmak zorunda kaldı kalkmak için. Kizaru dümdüz kalkıp yapmak istemediği işine döndü ve bunu başardı, sonra da olay yerini saldı. Haki'nin irade gücü olduğunu düşündüğümüzde bu kadar ikilem içinde bunları başarması benim nezdimde artı yazdırıyor.

D: ''Odacchi!! In the sbs from volume 82 you told us how to escape from Akainu, bears, ghosts and the like. But when I try to do this before my angered mother I'm just beaten up... Is my mother stronger than Akainu? P.N. Star Fairy''
Oda: ''You better watch out! you're being too brash! A mother is the strongest living being in the world, even stronger than Kaido!! Don't you dare do it again! But, you know, your mother loves you more than anyone else.''

Kısaca tercümesi;
- Star Fairy'nin Sorusu: ''Annemi kızdırdım, Annem Akainu'dan güçlü mü?''
- Oda'nın cevabı: ''Anneler dünyanın en güçlü canlılarıdır, Kaido'dan bile daha güçlüdürler!!''
Önce Oda'nın ağzından bir kanıt isteyip sonra bunu bükerek iki yüzlüce bir yorumlama yapıcam ama yapacak bir şey yok. Sende demiyor muydun Oda güvenilir bir yazar değil diye :bilmem:
Burada daha önce "Strongest Creature" dediği Kaido'nun lakabına atıfta bulunmak için doğrudan Kaido'dan bile daha güçlü olduğunu belirtmiş, herhangi bir kıyaslama yok yani.

Bende başka bir Sbs'den alıntı yapıp neden amiraller ve yonkoları aynı kefeye koyduğunu göstereyim bunun üstüne de bari boş yapıyormuş gibi olmayım.
*Edit:Sbs değil yanlış söyledim. Stampede filmi için bir tanıtım kitabı tarzı bir şey.

Source:One Piece Volume 10089 [2019]
"He [Bullet] wants to become a King of the Pirates that is the world's strongest. Doesn't matter whether it's the Four Emperors or the Marine Admirals, he cannot prove to be the strongest before he kills all of them, those who are strong in the world."

Meali: Bullet korsanlar kralı olmak istiyor. En güçlü olduğunu Yonko yada Denizci amirali fark etmez hepsini öldürmeden kanıtlayamaz.
Burada iki kulvarı denk bir şekilde ele aldığı görünüyor Oda'nın. Bullet'in canon olmaması fark etmez, bizim görmemiz gereken nokta iki güç unsurunun denk ele alınması.

Korsanlar doğrudan diğer korsanların rakibi iken amirallerin de bu konuya dahil olması sadece yonkoların hepsini öldürmenin en güçlü olmayı göstermediğini açıklıyor. Eğer denk ele alınıyor değil de yonkolar bariz üstün olsaydı burada Oda'nın amirallerin adını söylemesine gerek kalmazdı.

Bu eşleşmeyi yaparken tanıtımlara bakmak çok önemli, hangi amiralin güç gösterisi şeklinde tanıtımı var, hiçbirinin. :) Aokiji 78 yaşındaki Garp'ın hızını görünce dili tutuluyor, bu adamlar potansiyelli, çalışarak ve çoğunlukla logia meyvelerle bir yerlere gelmeye çalışıyorlar ama zirveleri bu yani, daha yukarı olsa yeni dünyayı denizciler yönetirdi. :)
Bence bu iki grubu total bir şekilde alıp bunlar şunlardan daha güçlü demek doğru değil. Sonuç olarak denizci rütbelerinde amiralin daha üstü güç anlamında yok. Filo amirali koltuğu şuan yaşayan en güçlü denizcinin elinde ancak geçmişte bu rütbenin güçle alındığına dair bir şey görmedik. Yani demek istediğim o aşırı üstün gördüğünüz yonkolar denizci olsaydı amiralden daha üst bir rütbeye gelmeyeceklerdi. Kaido gene Kaido olacaktı ama ismi yonko olarak değil amiral olarak anılacaktı.
 
Son düzenleme:
Beklediğin şey Oda'nın, yonkou>amiral yazıp bilgi notu şeklinde paylaşmasıysa öyle bir şey maalesef bulunmamakta. Beklediğinin aynısının tam tersi bir not varsa atabilirsin. Öteki türlü amiral=yonkou savunmak Sanji=Luffy savunmak gibi bir şey çünkü. Denk resmedildiği sayfa atayım demişsin bir de. Aksi yönde dünya kadar panel/olay varken hangi gariban panel ya da diyaloğu alıp amiral=yonkou algısına kapıldın acaba ?
@Kuromi

Şunu iddia edebilirsin. Dersin ki en güçsüz yonkou en güçlü amiralle denk olabilir. Bunu anlarız. Öteki türlüsü amiyane tabirle tıraş muhabbet. @Reiper 'ın yazdığı örnekler gayet yeterli olmakla birlikte artırılabilir de.
Beklediğim şey tabiki Oda'nın Yonko>Amiral yazması doğrudan, aksi yorumlamaya açık olmuş olur. Bir kesinlikten söz edemeyiz öyle olunca. Bununla doğrudan alakalı bir tartışma konusu açılsa güzel olurdu, ileride açılmazsa olmadı modlardan izin alıp ben açarım.
 
Beklediğim şey tabiki Oda'nın Yonko>Amiral yazması doğrudan, aksi yorumlamaya açık olmuş olur. Bir kesinlikten söz edemeyiz öyle olunca. Bununla doğrudan alakalı bir tartışma konusu açılsa güzel olurdu, ileride açılmazsa olmadı modlardan izin alıp ben açarım.
Kaç yıldır Op takip ediyorsun Oda'nın böyle bir şey yazmayacağını bilmiyor musun ? Adam bu denklemi doğrudan yazmasa da doğrudan örnek, diyalog ve sahnelerle bunu gösterdi. Ne anlamak istediğine bağlı gerisi.
 
Kaç yıldır Op takip ediyorsun Oda'nın böyle bir şey yazmayacağını bilmiyor musun ?
Böyle bir şey yazmayacağını biliyorum zaten ama bu konunun tartışmaya kapanması ve kesinliğe ulaşması için gereken durum bu. Aksi halde kesin bir cevap veriyormuş gibi davranmak ne dediğinden haberin olmamak oluyor.
Adam bu denklemi doğrudan yazmasa da doğrudan örnek, diyalog ve sahnelerle bunu gösterdi. Ne anlamak istediğine bağlı gerisi.
Bende aynı şekilde mangada ve sbs'lere vesaire denk çizildiklerini anlıyorum. Bana göre yıllardır tam tersi denk çizildiklerini gösteriyor ve özellikle yonko era'nın bitmesiyle bunu daha net görücez.
@Kuromi
Şunu iddia edebilirsin. Dersin ki en güçsüz yonkou en güçlü amiralle denk olabilir.
Mesela şu iddian hiçbir şeye dayanmıyor. En güçsüz yonko kim? En güçlü amiral kim? Sakazuki Buggy'e mi denk? Luffy'e mi denk? Karasakal'a mı denk? Bm'ye mi denk? Kimi kast ediyorsun ve bunu neye dayanarak iddia ediyorsun. Yıllardır şunları bunları diyoruz diyorsun ama bu dediğin şeyler ne dediğimde bir cevap vermiyorsun. Böyle olunca boşluğa gidiyor dediklerin, bu konuyu tartışmaya değer bulmuyorsan sorun değil doğrudan bunu söyleyip geçebilirsin.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık