Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Zamanda Kaybolmuş Ülke: Wano!

Sizce Wano'nun zaman çizelgesi farklı olabilir mi?

• Evet, olabilir. Her şey ortada.

• hayır, olamaz. Başka bir açıklaması vardır.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
S
Oden şogun değil, Kuri derebeyiydi, ama etki alanından dolayı tüm Wano üzerinde hakimiyeti vardı. Zaman çizelgesini yanlış anlamışsın bence.

Roger'ın idamı 24 yıl önce oluyor. İdamdan evvel Roger bir sene Rouge ile aşk yaşıyor. Ett mı sana 25 yıl. Bu adamların yolculuğu 4 sene sürüyor, Oden yarı yolda katıldı desek, ki Skypeia'da antik dil yazısını o yazmış olmalı. 2 sene de oradan ekleseniz 27 yıl yapar. Arada 7 yıl oynuyor yani. Az bir süre değil.
Smoker, dresrosada oyuncak olma ihtimali olmalı başka bişey gelmiyor aklıma görmedik ama olmuşlardır belki

Kronoloji bilmenin faydalarını bir kez daha anladım. Yabancı bir arkadaş bu tutarsızlığı taa o bölümlerde anlamış ve ifade etmiş.

Kronolojik şematizmi bilirsek, olaylar arasındaki nedensellik bağını yakalar ve tutarsızlıkları o anda fark ederiz.

Ayrıca kronoloji konusuyla kim ilgileniyorsa her yeni bölümde güncellese çok güzel olacak.

Tayfası da olsa, yılına baktığımızda uyuşmuyor. Tayfa dağılmıştı çünkü. Tayfadan birisi de demiyor, tüm tayfayı kastediyor. Orada bir sıkıntı var.

İkinci yazdığın kısım ihtimal dahilinde ama şöyle bir konu var; bilmediği şeyleri nasıl hatırlayabilir?
Bilmediği şeyler derken? Ama bu duymadığı anlamına gelmez. Momo, Oden-İnu-Neko-Roger hikayelerini biliyor zaten. Yapay şeytan meyvesi yedikten sonra bu duyduğu hikayeleri içselleştirmiş olabilir( Ki bu olay normal bir şey, gerçek hayatta da buna benzer şeyler yaşananiliyor.) Zaten Zou'da Momo'nun deneyini başarısız olarak lanse ettiler. İllaki bu deneyin çocuğa etkisi olmuştur. Şimdi baktığımızda Momo'nun söylediği birçok şey doğru. Misal: İnu-Neko'ya siz daha iyi arkadaştınız demesi normal bir şey. Bu durumu daha önce öğrenmiş herhangi birisi de aynı şeyi diyebilir. İlla ''benim duyduğuma göre'' demesi falan gerekmez...

Bilmediği şeyler derken? Ama bu duymadığı anlamına gelmez. Momo, Oden-İnu-Neko-Roger hikayelerini biliyor zaten. Yapay şeytan meyvesi yedikten sonra bu duyduğu hikayeleri içselleştirmiş olabilir( Ki bu olay normal bir şey, gerçek hayatta da buna benzer şeyler yaşananiliyor.) Zaten Zou'da Momo'nun deneyini başarısız olarak lanse ettiler. İllaki bu deneyin çocuğa etkisi olmuştur. Şimdi baktığımızda Momo'nun söylediği birçok şey doğru. Misal: İnu-Neko'ya siz daha iyi arkadaştınız demesi normal bir şey. Bu durumu daha önce öğrenmiş herhangi birisi de aynı şeyi diyebilir. İlla ''benim duyduğuma göre'' demesi falan gerekmez...
Eğer İnu ve Neko, Oden'in son sözlerini infazından önce duymuş olabilirlerse dediğin gibi açıklanabilir. Eğer infazında duydularsa yine sıkıntı çıkar.

Kronoloji bilmenin faydalarını bir kez daha anladım. Yabancı bir arkadaş bu tutarsızlığı taa o bölümlerde anlamış ve ifade etmiş.

Kronolojik şematizmi bilirsek, olaylar arasındaki nedensellik bağını yakalar ve tutarsızlıkları o anda fark ederiz.

Ayrıca kronoloji konusuyla kim ilgileniyorsa her yeni bölümde güncellese çok güzel olacak.
Ben elimden geldiğince güncellemeye çalışırım.
Yeni şeyler fark edenler yazarsa güzel olur tabi.

Eğer İnu ve Neko, Oden'in son sözlerini infazından önce duymuş olabilirlerse dediğin gibi açıklanabilir. Eğer infazında duydularsa yine sıkıntı çıkar.
Aga duymamış olsalar bile bu sözü bilmeleri kadar doğal bir şey olabilir mi? İnu da Neko da Wano'yu ve Oden'i seven insanlar. İlla ki Wano'dan gelenler ile bu durumu konuşmuşlardır ve olayları öğrenmişlerdir. Beşlinin o şekilde Oden'in sözlerini söylemesi çok büyütülecek bir şey değil bence.

Aga duymamış olsalar bile bu sözü bilmeleri kadar doğal bir şey olabilir mi? İnu da Neko da Wano'yu ve Oden'i seven insanlar. İlla ki Wano'dan gelenler ile bu durumu konuşmuşlardır ve olayları öğrenmişlerdir. Beşlinin o şekilde Oden'in sözlerini söylemesi çok büyütülecek bir şey değil bence.
Doğru, hak verdim. Olmayacak bir şey değil. Bakalım, birkaç bölüme anlaşılacak gibi şu mezarlık mevzusunda.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık