Değerlendirme gayet güzel ama katılmadığım bazı noktalar var.
Öncelikle ben tüm yonkouların Big Mom gibi büyük bir organizasyona girdiğini düşünmüyorum. Hatta Big Mom'um kendini diğer Yonkoulara karşı eksik gördüğü için yaptığını bile söyleyebilirim. Evlendirme yoluyla müttefik kazanmaya çalışan bir kadın var karşımızda. Ben gücü yoktur çöptür gibi bi şey demiyorum ama bence yaptığı işlerde korkaklıkta Karasakalla yarışabilir. Bu arc sonu Luffy vs Bigmom olacağını bile düşünmüyorum, daha karşımızda Big Mom'ı göremeden etkisiz hale getirildi ve 100 kere de getirilir. Bu işin sonu yok. Yüz yüze gelebilirler mi belki ama kesinlikle dövüş gibi bir şey olmaz. Dövüş olursa BM gibi biri yarıda kesmez ve bi taraf kaybedene kadar devam eder diye düşünüyorum.
Neyse konuya dönüyorum. Diğer 2 yonkou'ya dönüyorum. Shanks'ın durumu gerçekten belirsiz. Kafasına göre geziyor ya da belki de Luffy'i bekliyor. Ben Shanks'ın diğer yonkoulardan farklı olduğunu düşünüyorum. Wb'yi ele alırsak; tayfadaki en güçlü adam (WBden sonra) Marcoydu. Wb ile marco arasındaki güç farkı çok fazlaydı. 10 Marco 1 Wb etmezdi. Shanks'ın ise kadro sağlam bence. Shanks, Wb kaido ve Bm gibi deli gibi güçlüdür ama aralarından en zayıfı olabilir. Ve bu eksiği de tayfanın üyeleri kapatıyor diyebilirim. Ben tayfadan başkalarının da Haoushoku haki kullanabildiğini düşünüyorum. Ve Shanks'ın tayfasındaki adamlar( has adamlardan bahsediyorum) Shanks'ın gücüne yakın bir gücü vardır diye düşünüyorum. Yani kısaca demek istediğim Yonkou Komutanlarından daha üstündürler bence. Shanks bu yüzden 1 gemi ile rahat rahat Marinefordda gelebildi. Ve bence tek gemi ile geziyolar ve göçebe yaşıyolar. Öyle organizasyon ayağı falan yok hatta sağlam bi filosu bile yoktur diye düşünüyorum.
Edit: Bu da gösteriyor ki 1.kişisel Güç 2.Çevre
Karasakal ise ayrı bir muamma. Hazıra konmuş bir şekilde Yonkou oldu adam. Tabi çok önceden planladı bunu. Karasakal bir yerleşke yapmış mıdır yoksa o da filosuyla beraber bu konuda pek bi fikrim yok ama bence meyve çalmaya odaklanmışlardır ve o adam bu adam arıyolardır.
Geldik dünyadaki en güçlü canavara. Tek başına gezip intihar etmeye çalışan bir manyaklar karşı karşıyayız. Shanks'ı indirmeyi düşünnen kid apo hawkins ittifağını tek başına dalga geçer bi şekilde indirdi ve güle oynaya sakesini içti. Bu adam niye kendine organizasyon kursun diye sormuyo değilim ama bu güce rağmen bir sistem istemiş olabilir. Tek adamını gördük ve Jack denen herif kendi filosuyla Zouda neko ile ino gibi güçlülerle başa baş gitmiş ve durdurulamamış. Wano'yu mahvetmiş ve Odeni kaynatmış psikopat. Şimdi bu adam karşısında bir Yonkou görse istişare mi eder yoksa direkt dalar mı? Karşısındaki adamın gücünü umursamayan bir tip ve sadece ölüm ve savaş istiyor. Dünyadaki en büyük savaşı başlatmayı arzuluyor kendileri ve bunun için bi zoan ordusu bile kurmuş. Kısacası en güçlü Yonkou olduğu afişlere asıldı gibi bi şey.
Şimdi gelelim geleceğin korsanlar kralı Luffy'e.
Bu arkadaşın kafa yapısı Kaido gibi denebilir. Karşısındaki kim önemsemiyor Luffy alayına girerim diyor ama o işler öyle olmuyor. Tayfa yapısı da oldukça zayıf denildiği gibi. Monster Trio dışında oldukça güçlü bir adam yok gibi gözüküyor? Peki şöyle düşünsek. Usopp'un işlevi olduğu zamanlar mesafe olan zamanlar. Iskaladığını görmedik. Ben Dressrosa'da Trebolu alabiliceğini düşünmüştüm zamanında ama Oda trolleyerek kazandırttı bizim oğlanı. Yine de Yasopp gibi bir karakterin oğlunu gücü küçümsenemez bence. Chopper şu an belki de dünyadaki en iyi doktor. Ayrıca canavar dönüşümü ayrı bir kaos yaratabilir. Nami zaten rotacı ve havayı manipule etmek gibi muhteşem bir yeteneği var. Robin zaten KK olma yolunda en büyük avantaj. Şu anda kitabeleri okuyabilen başka birini göremedik.(canlı) Franky desen ayrı bir kitle imha silahı gibi. Adam yıkım yapmak için mükemmel bi seçenek ve Sunny Go gibi bi silah var elinde. Ben şu an uçuyo olabilirim ama Franky'nin Pluton'un çizimlerini gördüğünü biliyoruz. Belki yaptığı gemi bi antik silahtır? Brook zaten SOUL KİNG! Zoro ve Sanji zaten Luffy'e yakın güçlü kişiler. Şimdi demek istediğim tayfa güçsüz gibi gözükebilir ama bu tayda 2 sene antremandan çıkmış ve oyuna ısınmakla meşguller. Sahadan çok uzakta kaldılar ve olaylar nasıl işliyor haberleri yok. Ve bu tayfanın diğer supernovalarda olmayan çok önemli bir müttefik avantajı var. Marco ve tayfası, Wano dakiler, Zoudakiler, Jimbei, Büyük Hasır Şapka Filosu ve sayamadığım daha birçok kişi. Kısacası Law'ın da dediği gibi artık geri dönüş yok. Bu arc BM inmez gibi gözüküyor ama Luffy Fujitoraya çok net söyledi. Ne yonko ne amiral bunlardan kaçarsam 2 yılın anlamı ne olurdu. Kaido ile olan savaşta tayfanın gerçek gücü çok net ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum ve bence şu an Yonkoularla savaşabilicek tek tayfa da Hasır Şapka Tayfasıdır. Bunları belki biraz fanlıkla söylüyo olabilirim ama olaylar de bize şu an bunun için zemin hazırlandığını gösteriyor. Luffy den g5 bekliyoruz