@melih Shanks'ın kendi gücüne değilde, tayfasının gücüne güvenip Wb'ye atarlandığına katılmıyorum. Adam göğü yarıyor, Beckman Wb'ye ne yapabilir ?
Dediğin gibi Shanks'ın tayfasını geçicem demişti Luffy haklı olarak oraya dayandırıyorsun bende şöyle söyleyim, Luffy Ace'i de geçicem diyordu, Ace'te Wb korsanlarından.
Eğer diyorsan ki Ace, Shanks yada BB, Kaido, Big Mam'ın emrine girer, -ki hiç zannetmiyorum- o zaman daha güçlü olabilirler evet.
Aynı şekilde, Marco'nun da Jozu'nun da diğer yonkoların emrine gireceklerini düşünüyor musun ?
Kaptanın ne kadar güçlüyse ona oranla tayfa güçleri gösterildi seride. Wb önüne gelene oğlum ol dediği nerde geçti bilmiyorum, bize gösterilen 2 adamı alırken gördük, biri Ace diğeri Squardo, Ace'i zaten anlatmayayım, Squardo ise zamanında Roger tarafından yenilgiye uğratılmış yeni dünya korsanı gücü kor-amirale yakındır bunlar korsan kaptanları, wb'ye katılınca haliyle çer çöp adamlarıda tayfaya girmiş oluyor ardından Wb herkese oğlum ol dedi oluyor

Çer çöpe Wb niye uğraşsın, kaldı ki örneğide yok.
Ace örneğinde ki gibi bu tip adamlarıda bulabiliyor kaldı ki Marco ve Jozu'nun da bu şekilde Wb tarafından katıldıklarını düşünüyorum. Birde shichibukai gücüne yakın diyebileceğimiz Vista'da var. Muhtemelen Thatch'i de var.
Kaptanın gücü tayfanın gücüne oranlıydı seride, aksini gösteren bir rakip göremedik. BB depremi elde etmese Shiliew ve level6'lar BB'ye katılmıyordu bile.
Teach karanlık meyvesini bulabilme ihtimali en yüksek yer olarak Wb korsanlarını seçmiş ve oraya sızmış. Ve sonundada buldular.
Savaşta Ivankov dünyanın en güçlü korsanları tabirini kullanması ve wikia'da dünyanın en güçlü korsan tayfası olarak yazması durumu var. Rayleigh'in gençliğini düşündüğümüzde Roger korsanlarının en iyi olduklarını gördük. Ancak diğer yonkolarda böyle bir şey görmedik, kesin konuşmak için baya erken,
ganicus değinmiş Beckman'ın haki seviyesi çok üstün olacak ki amiral alabilsin büyük ihtimal meyvesiz, ve Kizaru yasakani magatama çekerken Beckman'da seyretti, Roo'da Aokiji'nin dondurduğu denizi, bir tek Shanks karşısında ki Akainu küfür edip duruyordu. Marco savaşın başında Kizaru'yu durdurdu ve Kizaru, kalp teklemesi sonucu dikkat kaybı olayına kadar Wb'ye bir daha saldıramadı, aynı şekilde Jozu Aokiji'yi durdurdu ve Aokiji'de Jozu'nun baba bana bırak demesiyle o kısa sürede tutulmuş oldu ve Wb savaşta daha da ilerleyebildi.
Shanks olmasaydı o savaş bitmezdi, ama çoğu kişi tayfasına bağlıyor durumu bence hiç öyle değil, Kizaru deniz altına lazer atarak savaşmaya devam edebilirken muhtemelen ondan güçlü durumda olan Akainu sadece küfür etmekle yetindi.
Beckman'ın da Roo'nun Marco-Jozu'dan kuvvetli çıkacaklarını düşünmüyorum açıkçası, ama bu benim düşüncem tabi aksi ihtimali göz ardı etmem.
Düşün ki birde Ace'i var Vista'sı var onları saymıyorum.
Garp ve Sengoku olayıda abartılıyor, daha öncede yazdım, Garp ve Sengoku'nun aktif savaşması, korsanların işine yarardı. İdam platformu savunmasız olacaktı. Marco oraya uçtuğunda kim Marco'ya o tarz etkili bir haki yumruğu atıp aşağı indirecekti ? Luffy'yi indiremeyen Sengoku mu ?
Garp resmen idam platformunu korudu, Luffy değilde bir başkası çıksa onada yumruk çakacaktı hatta Wb'yle bile savaşacaktı.
3 amiral olmasına rağmen -ki muhtemelen tarihte ki en güçlü denizcilerdir Aokiji'nin de bulunduğu- Garp'ın da Sengoku'nun da devreye girmesi gerekti.
Savaşa girmedi diyenler olacaktır, bir yumruk atıp çıkacam demedi heralde Garp, ardından gelişen mangada ''Garp the hero joined the defence lines'' tabiri kullanıldı. Garp'ın içinde bulunduğu duruma rağmen müdahale etmek zorunda kalması, önce ki bölüm Sengoku'nun ''sanırım bizde dahil olmak zorunda kalıcaz'' tabiri gerçekleşmiş oldu.