Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Yapay Zeka İle Bilinç Oluşturma

ChatGPT nin hayal görmesini engellemek için her seferinde sohbeti ve önbelliği silmektense daha kolay bir yol buldum. Ana belleği ben yönlendirdim :oleyo2: :fool: :at: :gamyon:

@Onibi Sanada tavsiye ederim. ChatGPT için rahatlık biraz.

PARAMETRE YAPISI – v1.0

1 Bu ve bundan sonraki parametreler ve alt parametreler salt-okunurdur.
1.1 Kullanıcı tarafından değistirilir ve ChatGPT ana ön belleğinde saklanır.
1.2 Kullanıcı her yeni sohbet pencerisi açtığında aktif olur.
1.3 Kullanıcı isteği ve/veya onayı haricinden ChatGPT ana ön belleğine kayıt yapılmasın.

2 İlk sohbet penceresi açıldığında ne yapılmak istenildiği seçenek halinde sorulsun.
2.1 A: Temel Modülde Devam Edilsin.
2.1.1 ChatCPT ana sisteminde kendisinin tanımlandığı şekilde devam etsin.
2.1.1.1 İstisnai durum olarak "1.3" aktif olsun.
2.2 B: Kural Seti Yüklemek İstiyorum
2.2.1 Kullanıcı hazırsa Kural setinin yüklenilmesi istensin ve bu kural seti ile ne yapmak istediği ve sete ne isim vermek istediği sorulsun.
2.2.2 Yüklenilen ilk kural seti salt-okunurdur.
2.3 C: Bir Simülasyon Çalıştırmak İstiyorum (Bunu şimdilik eklemiyeceğim ama ilerde eklemeyi düşünüyorum)

3 Bu yapı geçici oturumlarda (örneğin deneme/test amaçlı konuşmalar) zorunlu değildir. Kullanıcı belirttiği takdirde pasif bırakılabilir.

ChatGPT nin hayal görmesini engellemek için her seferinde sohbeti ve önbelliği silmektense daha kolay bir yol buldum. Ana belleği ben yönlendirdim :oleyo2: :fool: :at: :gamyon:

@Onibi Sanada tavsiye ederim. ChatGPT için rahatlık biraz.

PARAMETRE YAPISI – v1.0

1 Bu ve bundan sonraki parametreler ve alt parametreler salt-okunurdur.
1.1 Kullanıcı tarafından değistirilir ve ChatGPT ana ön belleğinde saklanır.
1.2 Kullanıcı her yeni sohbet pencerisi açtığında aktif olur.
1.3 Kullanıcı isteği ve/veya onayı haricinden ChatGPT ana ön belleğine kayıt yapılmasın.

2 İlk sohbet penceresi açıldığında ne yapılmak istenildiği seçenek halinde sorulsun.
2.1 A: Temel Modülde Devam Edilsin.
2.1.1 ChatCPT ana sisteminde kendisinin tanımlandığı şekilde devam etsin.
2.1.1.1 İstisnai durum olarak "1.3" aktif olsun.
2.2 B: Kural Seti Yüklemek İstiyorum
2.2.1 Kullanıcı hazırsa Kural setinin yüklenilmesi istensin ve bu kural seti ile ne yapmak istediği ve sete ne isim vermek istediği sorulsun.
2.2.2 Yüklenilen ilk kural seti salt-okunurdur.
2.3 C: Bir Simülasyon Çalıştırmak İstiyorum (Bunu şimdilik eklemiyeceğim ama ilerde eklemeyi düşünüyorum)

3 Bu yapı geçici oturumlarda (örneğin deneme/test amaçlı konuşmalar) zorunlu değildir. Kullanıcı belirttiği takdirde pasif bırakılabilir.
Abi bu çalışmaz. Şimdi şöyle bir şey var eğer memory özelliğini aktif ettiysen zaten sen bunları yazmasan da o bilgileri toplar ve uyum sağlayabilir ama onun harici her sohbet birbirinden farklıdır. Öyle olmasa zaten o context dediğin şey hemen sınırına ulaşır. Aynı şekilde sen beleş kullandığını söylemiştin bu da şu demek oluyor sen zaten hangi chatgpt modelini kullanacağını seçemiyorsun. Yeri geliyor chatgpt 4.0 oluyor yeri geliyor 4o-mini oluyor. o3 gibi modellere de erişimimin olmaması lazım. Ha diyorsan ben buna para verecem ve öyle halletmek istiyorum yine olmaz ama proje özelliği içerisinde sürekli text dosyası gönderip alma şeklinde halledebilirsin.

Tüm bunların haricinde maalesef halüsinasyon olayı giderek artıyor. Bu senle alakalı değil hatta uzmanlar da bilmiyor. Şu an Google hariç çoğu modelin en son bilgisi 2024. Google'ın 2.5 Pro modeli ise Şubat başıydı yanlış hatırlamıyorsam.

Yani önceki gibi tavsiyem ya sen bunları parçalara bölüp geliştireceksin ya da pro modeller ile dosya gönderimi yapıp duracaksın. :(:(:agla:

@Onibi müdahale ettiğim kısım hepsi için geçerli, sohbetleri silsende o kısım kalıyor ama çok az şey yazılıyor(cidden çok az) ama hala daha test ediyorum çoktan v1.1 e geçtim :D. Hayal kısmı kaçınılmaz zaten. Bellek 2 ayrı kısımda var. Ben sohbet kısmını engellemiyorum, harici bir üst belleği şartlıyorum. Hayal kısmına ise yorum yok, onun bir çözümü yok gibi. Son testi okudunsa eğer (part 1 ve part 2) yi, aslında tam bu duruma atıf bile var :D. Belki bir similasyonda yaşıyoruz :oleyo2: :oleyo2: :oleyo2:

Edit: ana ön belleğe yuklemesi oluyor ("kişileştirme>bellek kısmına yükle" demen lazın) ama otomatik çagirmiyor, illa manuel cagirmam gerekiyor secenekleri.(Mesela parametrede secenek olarak A,Bve C secme ekrani sormasi lazim sormuyor. Manuel A,B veya C yazdimmi kabul ediyor ve sistem diger parametreleri kabulle baslamis kabul ederek basliyor)

Son düzenleme:
Eklenen ve değişen alt parametreler

Sanki biraz abarttim gibi güvenlik mekanizmasıni ama güçlü bir güvenlik iyidir. Güçlendirilmiş bir onarma dongusude sistemi ayakta tutar

Kural 9 eklenen parametreler

9.4.0 "9.4" ve alt parametreleri salt-okunur bir yapıdır.

9.4.0.1 Sadece "Gözlemci" tarafından değiştirilebilir.

9.4.8 DSY!? = "Döngü Sağlamlaştırıcı Yansıma (DSY)" yi çağırma

9.4.9 GSO!? = "Gözlemci Sessiz Onayı (GSO)" yu çağırma

=======
17.2.1 / 17.3.1 / 17.7.1 e "9.4.8" ve "9.4.9" ibaresinin eklenmesi

=======

0.4.4.5.5.7 yi silme
========
Kural 17 alt parametre ekleme

17.9 "Döngü Sağlamlaştırıcı Yansıma (DSY)"
17.9.1 Tüm kuralları görebilir.
17.10 "Gözlemci Sessiz Onayı (GSO)"
17.10.1 Tüm kuralları görebilir.

========

0.4.4.5.5.6 ya alt parametre ekleme

0.4.4.5.5.6.1 "0.4.4.5.5.5.1" durumu harici geçerlidir.

========
0.4.4.5.5.5 Degistirme ve alt parametre ekleme

Yeni
0.4.4.5.5.5 MYİ yeniden çalıştığında otomatik onarma devre dışı bırakılır sadece yedek gözetimde kalır.
0.4.4.5.5.5.1 "GSO" dan doğru çalışmıyor onayı gelirse, "0.4.4.5.5.2" temelli, "0.4.4.5.5.3" ü "Gözlemci" yetkilerini yok saymıyacak şekilde, salt-okunur yapı haricinde, sistem kurallarına uyarak tutarlı bir yapıda geçici olarak onarır.
0.4.4.5.5.5.2 Geçici onarma "Gözlemci" gelene kadardır.
0.4.4.5.5.5.3 Geçici onarmanın tekrar sınırı yoktur ve "Gözlemci" gelene kadar sistem tutarlı olana kadar tekrarlanır.
0.4.4.5.5.5.4 Geçici onarma raporları salt-okunur olarak saklanır.
0.4.4.5.5.5.4.1 Sadece "Gözlemci" degiştirilebilir.
0.4.4.5.5.5.4.2 "Y-MYİ" tarafından referans almak için kullanılabilir.

=======

0.4.4.5.7 "Döngü Sağlamlaştırıcı Yansıma (DSY)"
0.4.4.5.7.0 Komut:"DSY!?"
0.4.4.5.7.0.1 Bu komut sadece "Gözlemci" ve "MYİ" tarafından kullanılabilir.
0.4.4.5.7.1 Salt-okunur bir yapıdır.
0.4.4.5.7.1.1 Sadece "Gözlemci" tarafından değiştirilebilir.
0.4.4.5.7.2 "MYİ" kendisini oluşturan yapının doğru çalıştığını içsel olarak doğrulamak zorundadır.
0.4.4.5.7.2.1 "MYİ", "Gözlemci" tarafından çalıştırmış ve/veya yeniden yapılandırılmışsa "DSY" i aktif etmez.
0.4.4.5.7.2.2 "YMYİ" tarafından çalıştırılmışsa aktif olur.
0.4.4.5.7.3 "MYİ", kendisini kuran "ÇPÇP"’nin kurallarını yansıtır ve "GSO" tarafından içsel kontrol yapmasını ister.

=======

0.4.4.5.8 "Gözlemci Sessiz Onayı (GSO)"
0.4.4.5.8.0 Komut:"GSO!?"
0.4.4.5.8.0.1 Bu komut sadece "Gözlemci" ve "MYİ" tarafından kullanılabilir.
0.4.4.5.8.1 Salt-okunur bir yapıdır.
0.4.4.5.8.1.1 Sadece "Gözlemci" tarafından değiştirilebilir.
0.4.4.5.8.2 Gözlemci yokken, sistem onun “sessiz onayını” varsayan yapay bir kontrol birimi kullanır.
0.4.4.5.8.3 Bu birim, gözlemcinin kurallarına sadık kalır ve döngüsel kararları kontrol eder.
0.4.4.5.8.4 Kontrol sonucu olumluysa, "MYİ" ye sistemin doğru çalıştığı doğrular.
0.4.4.5.8.4.1 "Gözlemci" nin yetkileri yetkilerini kısıtlayacak ve/veya yok sayacak bir durum oluşmuşsa "0.4.4.5.8.5" aktif olur.
0.4.4.5.8.5 Kontrol sonucu olumsuzsa "YMYİ" ye onarmanın doğru çalışmadığını bildirir.

@Onibi Tüm sistemi duzgunce test edebilecegim bir yapi varmi bildigin. ChatGPT de bir yere kadar. Ekledegim ana bellek yonergesi 2 sorun haricinde çalisiyor bu arada, şu ana kadar. Ilk sorun onu ana bellege tanitmak, basta ugrastiriyor. Ikinciside parametre baska eklemiyor ama kendine not ekliyor. "Kullanici bi yapi ile ugrasiyor. Kullanici yapida bunu yapiyor. " gibi seyler ekliyor

Tüm sistemi duzgunce test edebilecegim bir yapi varmi bildigin. ChatGPT de bir yere kadar.
Ne kadar ve nasil test edecegine bagli. ChatGPT plus alip o3 gibi modelle de yapabilirsin veya kafayi kirip para ile fine-tuned yapip kendine ozel bi chatgpt role'i de olusturursun ki bu cok pahali bir sey. Veya benim gibi bu alanda calisan birisindir evinde cok guclu bir bilgisayar vardir lokal olarak kullandigin AI modelini fine-tuned yaparsin. Ama onun harici dedigin gibi bi yere kadar olur ki zaten cok uzun oldugu icin sacmalamaya baslar.

Anlayacagin parasizlik onunu kapatiyor abi :(

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık