Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Whatsapp Kullanıcı Sözleşmesi

Tepkiniz nedir?

• Kullanılan toplam oy
    102
Haala gizlilik tartışılıyor. Gizlilik önemli bir ayrıntı değil, akıllı cihazlar kullanıp, sabahtan akşama kadar internette takılıyorsan her şeyini çoktan kaptırmışsın demektir.

Konu, bu dayatmaya karşı çıkmak ya da çıkmamak.
Herşeyi çoktan kaptırdıysak neden karşı çıkıyoruz

peki avrupa bu dayatmaya nasıl karşı çıkmış, ne demişler mesela biz de aynısını diyelim o vakit
avrupada kullanıcı verileri sadece avrupadaki sunucularda tutulabilir diye bir yasa var. amerikaya gönderemiyor yani. ama bu verileri avrupada işleyip, avrupa şirketleri ile paylaşmasında bir engel yok diye biliyorum. amerikada yargı bu işin üzerine gittiği için şu an kanunlara uydurmak amacıyla sözleşmeyi güncelliyorlar. yarın avrupa'da da mahkeme facebook'a dava açabilir aynı sebeple.

türkiyede de benzer bir kanun gelebilir ama türkiyede büyük şirketlerin altyapısını kaldırabilecek sunucular yok, yatırımda yapmak istemiyorlar.

İyi hoş diyorsun da Whatsapp’ı internet üzerinde gezdiğin sitelerle ya da diğer sosyal medya uygulamalarıyla bir tutmak mümkün değil. Twitter da Instagramda spotify’da ne yaptığımı görsünler kullansınlar sorun değil ama whatsapp biraz daha özel olması gereken bir yer.
Tamamda bak 1 sayfa arkada paylaşmış hangi verileri kimler alıyor. yani uygulamalar ve çerezler isterse senin klavyede ya da telde yazdığını alıyor. tuşlar üstünden okuyor depoluyor. sanal klavye, ekran klavyesi kullanmıyorsun ya telde ve nette. Telegram da bunu yapacak bedava bir şey yok onu anlayın.

Haala gizlilik tartışılıyor. Gizlilik önemli bir ayrıntı değil, akıllı cihazlar kullanıp, sabahtan akşama kadar internette takılıyorsan her şeyini çoktan kaptırmışsın demektir.

Konu, bu dayatmaya karşı çıkmak ya da çıkmamak.
Karşı çıksan da etkisi ne olacak adil ve hakkaniyetli bir ticaret dünyası yoktur. Bedava bir şeyi kullanmazsın başkası kullanır, temelde bedava bir şey yoktur.

• Like
Tepkiler: KFC
Herşeyi çoktan kaptırdıysak neden karşı çıkıyoruz
Seni takip ederler, bunu fark edersin ama çok da problem etmediğin için standartlarını korumaya devam eder, tedbir alma ihtiyacı hissetmezsin. Ancak biri gelir sana, seni takip takip etmek istediğini söyler ve onay ister, sen de kabul eder ya da etmezsin.

Tamamda bak 1 sayfa arkada paylaşmış hangi verileri kimler alıyor. yani uygulamalar ve çerezler isterse senin klavyede ya da telde yazdığını alıyor. tuşlar üstünden okuyor depoluyor. sanal klavye, ekran klavyesi kullanmıyorsun ya telde ve nette. Telegram da bunu yapacak bedava bir şey yok onu anlayın.

Karşı çıksan da etkisi ne olacak adil ve hakkaniyetli bir ticaret dünyası yoktur. Bedava bir şeyi kullanmazsın başkası kullanır, temelde bedava bir şey yoktur.
bedava olmasına çok takılıyorsunuz, paralı bir alternatif seçenek mi sunuyorlar ? hayır. tekel oldukları için kullanıcılara bunu zorla kabul ettirmek istiyorlar.

Bu arada mahrem fotoğraflarının internete düşmesinden çekinen bir kitle var. Haberleri olsun zaten hiç önlem almadıkları için muhtemelen paylaştığı kişiler tarafından internette ya da o kişinin çevresindekilere yayılıyordur. Bir de şöyle bir şey var. Saçma sapan görüntülü pavyonlarda takılacağına ve (senin neyin olduğunun bir önemi yok ama çıtayı yükseltelim) eşine bile olsa eşine dahi mahrem görüntülerini göndereceğine (sonra bu konudan başına bir iş gelince üzülüceğine, ben bunu nasıl sildireceğim, dava açarsam da rezil olurum aileme, çevreme diye ağlayacağına) illa böyle şeyler yapmak istiyorsan (bana kalırsa yapma çünkü her türlü potansiyel olarak tehlikeli) git bir KoRNhub, LonelyFans hesabı falan aç paraya para demezsin hiç değilse. Zaten sen peynir ekmek gibi dağıtıyorsun mahremini bari potansiyel zarar görme şansını biraz olsun minimize et ve para kazan. Hem o şirketler seni senden bile koruyacak kadar bilinçlilerdir sana kıyasla. Neden? Çünkü sürdürülebilirliklerine zarar gelsin istemiyorlar. Ürün de sensin personel de sensin dükkan sahibi ürününü de personelini de kollar.
-----------------------------------------------
Mesela ben de twitterdan haz etmiyorum. O yüzden kullanmıyorum. Hem ortamından ötürü hem trollerinden ötürü. Bir şey paylaştığın zaman birisi gelip mention atarsa eğer kötü niyetli ve seni kötü bir pozisyona düşürebilecek bir şekilde. Twitter onu hayatta kaldırmıyor. (Ama trump'ın hesabını nasıl da sildiler değil mi? Neden sildiler adamlar uluslararası bir firma yani küreselci ama Trump değil silmeleri doğal) Mesela diyelim Fenerbahçe'nin 2011 şampiyonluğu ile ilgili bir tweet attın ve altına Ketöcü troller gelip sana ateist (ateist olmak/olmamak kötü bir şey değildir) olduğunla ilgili mesnetsiz ifadeler içeren bir sürü tweetler attı, hakaretler etti sen de onlarla kavga ettin. Onlar alenen orada kalıyor. Sen kendi tweetini silsen de silmesen de. Ya da kötü bir montaj yapsalar fotoğrafına, hakkında propaganda yapsalar seni linçletseler alenen kalıyor. Ve olay kamuoyuna bile yansıyabiliyor zarar görüyorsun. Yansımasa bile iş başvurularında vs karşına çıkabilme ihtimali var. TR'de kimse dava açmıyor ama. Hadi dava açıp kazandın yapan kişi/kişilere de ceza verdi yargı diyelim. Twitter bu mahkeme kararını tanıyor mu? Hayır. Neden tanısın ki? Tanımıyor çünkü Twitter'ın kullanıcılarına vaad ettiği ifade özgürlüğü politikasına aykırı ver. Sen üye olarak zaten bunu onayladın. Mağduriyetin giderilmedi. Hadi geçmiş olsun. :D Bu arada buna benzer bir sürü emsal olay var. Yarın bir gün bir siber suçlara bakan sağlam bir gazeteci/yazar, avukat, savcı vs ile denk gelirseniz sorun mutlaka. Muhtemelen sorduğunuz gazeteci/yazar hariç bildiği emsalleri üstü kapalı bile olsa anlatmaz, anlatmaması da gerekir zaten ama bu tip şeyler oluyor mu diye sorarsanız en azından varlıklarını doğrulayacaktır. Ki daha bu buzdağının küçük bir kısmı. Ulan allahın KoRNHub'ı bile kaldırıyor ey Twitter sen kimsin ya diyenleri duyar gibiyim okuyanlar arasında :D
----
Bu arada daha önceki yorumumda da açıklamıştım. Dayatma diyenler var. Dayatma falan değil bu arkadaşlar. Hala dayatma diyorsunuz bari siz yapmayın gözünüzü seveyim ya. '' Devlet değil kardeşim adamlar ne dayatması. Dayatma falan yok işletme/şirket adına ne dersen de adamlar diyor ki bak kardeşim bu benim hizmetim ve kullanım şartlarım da bu senin için eğer kullanacaksan durum böyle al bir oku sözleşmeyi eğer uygun görürsen bu hizmeti kullanırsın. Yok bana ters ben istemiyorum diyorsan da kullanmazsın. Nasılsa kullanmak ''zorunda değilsin''. ''
Hani ben başkasının rehberinde nasıl kayıtlıyım diye merak edip. çok ilkel güdülere hitap eden bu yöntemle sisteme kendi isteği ile girmemiş kişilerin bile bilgileri alınmıştı.
O çok büyük rezillikti ya :D Hayır bu kadar takıntılıysa insan gidip merak ettiğin kişilere tek tek sorsa daha güvenli bir yöntem. Delirmiş insanlar yahu.
Olay sırf Watsapp değil. kimse tabi ki istemez dinlenmek bilinmek, ama telde konuşurken yılbaşı için anneme bilmem marka ayakkabı alacağım dediğimde, Akşam pc'de nete girdiğim gibi karşıma o marka kadın ayakkabısı indirimi çıkıyorsa. bunu bileceğiz arkadaş.
Watsapp silip kurtuldum sanan olacaksa vah ona.
Ya geçen bir arkadaşla konuşuyordum C vitamini, İskorbüt, denizcilik tarihi vs ile ilgili. Konuşmamın içerisinde üç defa mandalina dedim iki defa limon dedim. Bir de almak lazım falan dedim. Sonra bilgisayarı açtım ekşi sözlük'e baktım gündemle ilgili bir konuda acaba ekşiciler ne saçmalıyor diye. Bir baktım üstte 3 adet yan yana birer kasa mandalina fotoğrafı yine iki adet yan yana birer kasa yeşil yeşil limon fotoğrafı var. Ve organik bir bahçeden mi ne satılıyor tıkladım sitesine falan baktım müthiş :D Sonra da kendi kendime dedim ki ulan bari narenciye alışverişime karışmayın kardeşim belki gidip manavdan almak istiyorum ben :D Hayır benim tercihlerime göre reklam sunulması problem değil. Hatta bu iyi bir şey bile belki de ölçülü olduğu takdirde. Hadi çerezleri falan geçtim benim de onayladığım, kabul ettiğim dinleme olayı falan artık o bile problem değil buna da tamam ama ben kullandığım tarayıcıdan falan çerezleri, yetkileri vs bir sürü şeyi kapattığım zaman bu sefer de çıkan reklamlar daha beter. Bazıları hem benimle alakasız hem de alakasız olmasını geçtim bazen saçma sapan şeyler de çıkabiliyor. Reklamları engellesen o zaman da... aman neyse ya :D

Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık