Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Vahşi Doğa

sanırım her hayvan evcilleştirilebiliyor ancak bu çok ciddi bir çiftleştirme stratejisi ve uzun bir sürece yayılıyor . zebra’da “teorik” olarak evcilleştirilebilir ancak şartlar ortada. o kadar uzun zaman ve o kadar fazla efora değmezdi.

bir aslanın sürekli et yemesinin ekonomisini bi kenara koyarsak aslanı evcilleştirmek zebrayı evcilleştirmekten daha kolay. zebralar tam puşt ne aile var ne ana ne baba tanıyorlar..

kaplanlarda mesela sürü olarak yaşamadıkları için mi bilmiyorum kaplanlarla aslanlarda olduğumkadar samimi olan insan fazla göremezsiniz. aslan besleyen onlarla arkadaş olan çok insan varken bir kaplana bunu yapabilen insan sayısı cok daha az.
hangi teoride mümkün. memeliler sevgiye karşı tepki gösterirler çünkü çoğu sosyal hayvandır, sevgi ve gıda veriyorsun diye sana yanaşabilir fakat vahşiliklerini kaybetmezler. bağzı canlılar evcilleştirilemezler, bunun çok fazla bilineni bilinmeyeni var. bilinmeyenli teori olmaz, teori bilinmeyeni modele uydurma çabasıdır zaten. hayırlı forumlar
 
Pek çok hayvan yavrusunu öldürüyor zaten bunun ilginç sebepleri var özellikle tavşanlar :(

Edit:
Ayyaş gibi sanki içip içip gelip saldırıyor

Bunun sorumlusu da insanlar, filler genel olarak fazla agresif olmayan canlılar ama böyle bir ortama maruz bırakıldıklarında sıyırabiliyorlar.

Edit 2
@ch3rlo insanların evcilleştirdiği kurt türünün soyu tükenmiş farklı bir tür olduğunu söylüyorlar, bugünkü kurtlar değil onlar.
 
Son düzenleme:
Ayyaş gibi sanki içip içip gelip saldırıyor

Çok korkutucu valla.

Bunu izleyince aklıma geldi. BBC'nin bir belgeselinde fillerin gece hayatını çektikleri bir bölüm vardı. Hatırlamak için buldum o bölümü ve tekrar izledim o kısmı. Fillerin gece ne yaptıklarını bilmedikleri için geçe yaşamlarını çekmek istiyorlar. Bir geniş bir alan var. Filler gece orada sosyalleşiyorlar. Kameraman ağacın tepesine çıkıyor çekmek için. Kendisine bir alan yapıyor ve gece boyunca orada beklemesi gerekiyor. Fillerin yol üstü mü artık bilmiyorum. Fil farkediyor galiba bunu. Ağacı devirmek için kafa atıyor durmadan. Tabi pes ediyor sonra hayvan. (BBC - Afrika 3. bölüm bu arada. İlgilisine)


BBC yapımı ve David Attenbrough abimin seslendirmesinin olduğu baya yapım izlemiştim. Kamera arkası kısımları ayrı hoşuma gidiyordu. Acayip deneyimler yaşıyorlar çekim yapmak için. Bir yandan isterdim bunu ama bazen de böyle bir durumda b.k yoluna gitmek koyar insana. Çok kötü bir ölüm ya bir hayvan tarafından vahşice öldürülmek.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık