Anladım mantıklı yorumların için teşekkür ederim. Mangadaki güneş veya birden fazla Ay görmememiz tamamı ile OP evrenindeki dünyanın dönüş hızı ekseni ve diğer 'gezegen'lerin dönüş hızları ile kaynaklı şeyler. OP evrenini , Dünya ile aynı düşünürsen dediğin sonuçlar ile karşılaşırız. Ben OP evreninin kütle çekimini arttırıldığını düşündüğüm kanıtları yazdım. Diğer gezegenlerin dönüş hızı , OP evreninin dönüş hızı bilinmeden , diğer gezegenlerin yörünge doğrultuları bilinmeden , OP evrenin dönüş tarafı , istikameti bilinmeden bunlar cevaplanamaz. Yani manga da 1 den fazla Ay gözükmemesi yada güneşin gözükmesi gezegenlerin ve OP evreninin konumlarına bağlıdır. Tekrar yazıyım kütle-çekimin arttırıldığına dair bir yazı yazdım.Bu sistemde gezegenlerden birinden ışık ve ısı alınabilir?Öncelikle Dünya'nın Güneş olması kısmından başlamak istiyorum. Ohara bilginlerinin üzerine yoğunlaştığı maketimsi sistemde bir tanesinin diğerinden daha yakın olduğunu görebiliyoruz. Bu bildiğimiz gibi ay. Diğerleri ise Dünya'nın uydusu değil, diğer gezegenler. Hatta o gezegenlerden bir tanesinin kendi Ay'ı var. Şemada gösterildiği gibi.![]()
Şu an bile Dünya'mızı merkez alırsak tüm Evren'in Dünya etrafında döndüğünü söyleyebiliriz. Çünkü Güneş'in etrafında yörünge izleyen tüm gezegenler ve yıldızlar dolaylı olarak Dünya'nın etrafında dönmektedir. Şunu demek istiyorum; Resimde ki modelde Dünya'nın etrafında çizilmiş olsalar da o "gezegenler" güneş etrafında dönüyor ve aksi taktirde Manga'da güneş görmezdik ve yahut geceleri birden fazla ay görürdük.
İkinci değinmek istediğim konu ise Gökyüzü adasında ki canlıların büyüme hızını ve gelişmelerini besinlere bağlamışsın, ama o beslenme zincirinde insanlarda var. İnsanlar bu "süper gelişmiş" besinleri tüketiyor, dolayısıyla kendileri de süper büyümeleri gerekirdi. Ama büyümediler. Ayrıca örnek olarak gösterilen yılan Jaya'da da bu boyutlardaydı. Gökyüzü adasında eskisinden daha büyük olduğunu bildiğimiz tek bir şey var, onlarda güney kuşlarıdır. Örnek olarak gösterilen Dev Sırık Jaya Gökyüzü adasına vardığında oradaydı. Jaya Sırığın üzerine düşer ve Altın Çanı' bulutların üzerine fırlatır. Yani Dev sırığın yerden gökyüzü adasına gitmesi ve büyümesi arasında bir ilişki yok.(şu kısım senin sorunun da cevabı @Reiper )
Son olarak Kizaru meyvelerden bahsederken en nadir meyvelerin mistik zoan, sonrasında Logia olduğundan bahsetti. Bonney'in meyvesi hakkında ise elimizde bir bilgi yok. O yüzden teoride kullanılması teoriyi desteklemek için uydurulmuş oluyor...
Toprak ağaçları besliyor , hayvanlar ağaçları yiyor , insanlar ise yenilebilir bitki ve hayvanları yiyor. Orada ki 'toprağın verdiği verimlilik besin piramitinde üste çıkıldıkça azalır' bu soruya binaen yazmıştım. Yılan ve kuş örnekleri zaten bilindik olanlar. Lakin bulut üstün de yaşayan Conis'in tilkisinin boyutu gayet normaldi.Dev sırığı örnek vermedim Skypia'nın silüeti adına resmi koydum.
Kizaru'nun bahsettiği kısmı biliyorum. Lakin Marco için farklı bir teorim olduğundan , zoanları cümleme katmadım. Teoriyi desteklemek için 'uydurulmuş' değil yani. Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim tekrar