Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Uta


Uta, dünyaca ünlü bir şarkıcıdır. "Diva" (Utahime) olarak da bilinir. Kızıl Saçlı Shanks'in evlatlık kızıdır. Ayrıca ayrılana kadar Kızıl Saç Korsanları'nın müzisyenliğini yapmıştır.

Uta, One Piece Film: Red'deki ana düşmandır.

Görünümü

Uta sol tarafı beyaz, sağ tarafı kırmızı olan uzun saçlara sahip genç bir kadındır. Saçlarının renkleri kafasının ortasında mükemmel bir şekilde ayrılmıştır. Saçları iki yandan at kuyruğu şeklinde beline kadar uzanır ve uçları daire biçiminde örülmüştür. Bu yuvarlak örgüler başının üst kısmında da bulunur. Sol gözü beyaz saçlarıyla örtülü haldedir. Bazen sırtına bir çift tüylü kanat takar. Bu kanatlardan sağdaki pembe ve soldaki beyaz renktedir. Parlak mor renkte gözleri vardır.

Kıyafet olarak uyluklarının üst kısmında biten kısa beyaz bir elbise giyer. Elbisenin fırfırlı bir yakası, göğüs kısmında bir siyah renkte fiyongu ve siyah renkte düğmeleri vardır. Sol kolunda tüm kolunu kaplayan açık mavi renkte bir kolluk bulunur. Bunlara ek olarak kulaklarına üzerinde açık mavi bantlar olan koni biçimli altın halkalara sahip bir kulaklık takar. Ayrıca bazen üzerine kendisine büyük gelen ve çok uzun kolları olan bir ceket giyer.

Kişiliği

Uta çoğunlukla neşeli ve iyimser bir profil çizer. İnsanların Şarkı Dünyası'nda sonsuza kadar yaşamak zorunda kalacakları anlamına gelse bile, sesiyle yeni bir barış ve mutluluk çağı inşa etmek gibi güçlü bir ideale sahiptir. Sevdiklerini kaybettikten sonra ona bir mektup yazan bir hayranına karşı haklı bir öfke duyduğunda görüldüğü üzere oldukça empatiktir. Hayranlarının fikirlerine çok değer verir. Bazı hayranları onun yaptıklarına karşı çıkınca planlarından geçici bir süreliğine de olarak şüphe duysa da, hayranlarını fikirlerini söylemelerini engellemek için onları nesnelere dönüştürmüştür. Bu durum kendi ideallerini hayranlarının üzerinde tuttuğunu göstermektedir. Hayranlarının hayatlarını mahvettikleri ve korsan olan babası ve tayfası tarafından terk edildiği için korsanlardan nefret eder.

Korsanlardan nefret etmesine rağmen korsanlar hakkında neredeyse hiç bilgisi yoktur. Donquixote Doflamingo ve Charlotte Linlin'in resimlerini gördüğünde onları tanımamış, yalnızca giydikleri kıyafetler ve fotoğrafların kendileriyle alakalı yorum yapmıştır. Yeni Yaratılış planı başarısız olduktan sonra, babasının tayfasına olan hayranlığını yeniden kazanmış ve Luffy'nin Korsan Kralı olarak yeni bir dünya yaratma hayaline güvenmiştir. Bu bağlamda Shanks ve Luffy'nin saygıyı hak eden korsanlar olduğunu kabul eder.

Uta; travmatik geçmişi, Elygia'daki tutsak hayatı, sürekli olarak uyanık tutan mantarlardan yemesi ve hayranlarının duygularının kontrolünü yavaş yavaş kaybetmesine neden olan sürekli uyandırma odası nedeniyle, planlarının ve ideallerinin direnişle karşılandığı zamanlarda zihinsel olarak dengesiz hale gelmiştir. Luffy onun planlarına uymayı reddettiğinde şiddetli bir tepki göstermiştir. Böyle durumlarda düşmanı veya hayranı olup olmadığına bakmadan karşı oldukça acımasız ve zalim olur. Yta bu haldeyken onunla pazarlık edilemez ya da ona akıl verilemez. Yol açacağı yıkıma rağmen Tot Musica'yı son çare olarak kullanmayı planlaması başkalarının uyarılarını ve ricalarını görmezden geldiğini kanıtlamaktadır. Shanks ile yeniden bir araya gelmesi onun ritüeli gerçekleştireceği noktaya kadar tam bir deliliğe sürüklenmesine neden olmuştur.

Uta çocukken mücevherlere ve ihtişama aşık olan ve kirlenmeyi sevmeyen basmakalıp bir diva gibi davranırdı. Özellikle Luffy gibi diğer çocuklara karşı baskıcı ve kabaydı. Başkalarına hakaret etmeyi sevse de kendisi hakarete uğradığında ağlardı. Babasının ve tayfasındaki bazılarının daha vahşi ve daha kaba davranışlarından hoşlanmasa da Kızıl Saç Korsanları'nın bir üyesi olmaktan gurur duyuyordu.

Yetenek ve Güçleri

Uta'nın sesi ona dünyanın en büyük divası unvanını vermeye yetecek kadar "dünya dışı" olarak görülür. Şarkı söyleme yeteneklerinin yanı sıra teorik müzikte de harikadır. En ünlü şarkılarını kendisi yazmıştır. Söz yazarı ve besteci olarak inanılmaz bir beceriye sahiptir.

Uta'nın herhangi bir üstün fiziksel gücü ya da dayanıklılığı yoktur. Yetenekli ve hünerli bir dansçı olmanın dışında yalnızca Şeytan Meyvesi yeteneklerine güvenerek dövüşür. Luffy onunla dövüşürken isabetli bir vuruş yaptığı takdirde onu öldürebileceğini bildiği için doğrudan saldırı yapmaktan kaçınmıştır. Ayrıca enerjisi çok düşüktür. Genellikle sadece birkaç şarkıdan sonra uykuya dalar. Uzun süreler boyunca ayakta kalabilmek için sürekli uyanık tutan mantarlardan tüketerek bu zayıflığının önüne geçmeye çalışmıştır.

Şeytan Meyvesi
Uta, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Şarkı Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde şarkı söyleyerek insanların bilinçlerini "Şarkı Dünyası" adlı sanal bir aleme taşıyabilir. Uta, Şarkı Dünyası içinde çok güçlüdür ve enerjisi bitene kadar ne isterse yapabilir.

Tot Musica
Tot Musica, Şarkı Meyvesi'nin önceki bir kullanıcısı tarafından Elegia'da mühürlenmiş bir İblis Lordu'dur. Uta, Şeytan Meyvesi yeteneğini kullanarak onun mührünü açabilir ve meyvesinin kendisi için savaşmasını sağlayabilir.

Karizması
Muhtemelen Uta'nın en büyük silahı karşı konulamaz karizmasıdır. Bu karizması sayesinde canlı yayın performanslarıyla dünya çapında popülerlik kazanmış ve çok ünlü olmuştur. Robin, oldukça popüler bir rock yıldızı olan Brook'un Uta'ya kıyasla bir hiç olduğunu belirterek Uta'nın dünyanın en sevilen insanı olduğunu söylemiştir. Gerçekten de Uta insanları Şarkı Dünyası'na çekme planını uygulamaya başladığında dünya nüfusunun yaklaşık %70'ini tuzağa düşürmeyi başarmıştır. Ayrıca Şarkı Dünyası'ndayken tüm dinleyicilerini korsan avına davet etmiş ve dinleyicilerin çoğunluğu onunla birlikte gitmiştir.

Silahları
Uta'nın silah olarak bir mızrak ve bir kalkan kullandığı görülmüştür. Ayrıca uçmasını sağlayan bir jet çantasına da sahiptir. Fakat bu ekipmanların hepsine Şarkı Dünyası'nda sahiptir. Gerçek dünyada bir bıçağı vardır, ancak kullanırken hiç görülmemiştir.

Ek Bilgiler

- Uta kelimesi Japoncada "şarkı, şiir" anlamına gelir.
- Uta, Oda'nın Film Red'de bir kadın karakterin baş rolde olmasını istediği için yaratılmıştır.
- Uta bir filmdeki ilk kadın ana düşmandır.
- Uta, Kızıl Saç Korsanları'nın bilinen tek kadın üyesidir.
- Uta'nın İngilizce seslendirme sanatçısı Amanda Lee 4 Kasım 2021'de We Are! şarkısının bir coverını yayınlamıştır.

Künye

Adı: Uta
Okunuşu: Uta
İngilizce Adı: Uta
İlk Göründüğü Bölüm/Film: Manga 1055, Anime 1029, One Piece Film: Red
Bağlantısı: Kızıl Saç Korsanları (eski)
Unvanları: Şarkıcı, Müzisyen (eski), Korsan (eski)
Durumu: Bilinmiyor
Yaşı: 21
Doğum Günü: 1 Ekim
Boyu: 169 cm
Kan Grubu: XF

Şeytan Meyvesi
Adı:
Şarkı Meyvesi (Jap. Uta Uta no Mi, İng. Sing-Sing Fruit)
Anlamı: Şarkı
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Uta
Çeviren: Smoker
Çevirmenin Sitesi: korsanfan.com
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık