Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

The Legend of Korra (4. Sezon) "Denge"

Korra serisi ile Atlab serisi birbirini resmen yediler. :/
Önce avatarlar bir biri ardına , Hava bükücüler kaybolursa bir daha gelmez gelmez denge bozulur sonsuza dek yok olurlar .
Deyip durdular. En berbat avatar sayesinde her tarafta airbender çıkar oldu.
Şimdi onu geçiyorum.

Atlab serisinde Aang sayesinde hava bükücülüğü gördük. Aang bir keşiş olarak büyütüldüğü için ,
hava bükmeyi savunma olarak , Buminin tarifi ile ( durdur,püskürt ve kaç ) bu şekildeydi.
Bu Aangin tarzıydı.

Şimdi , Korra serisine bakıyoruz.
Hava bükme artık saldırı ve savunma olarak her türlü kullanılıyor. Bu seride öğrendiğimize göre ,
Hava bükücüler ruh moduyla gezebiliyor ve uçabiliyorlar. Başarabilenler.
Tabi uçan tek kişi varmış Lanet olası Guru Laghima.

Şimdi ,
Madem daha dünkü veletler bile ruh moduna geçebiliyor herkesi bulabiliyor. Onun haricinde 4 günlük
bükücü Zaheer bile ruh modunda avatarı bulabiliyor. Adama sormazlar mı ?
Tarihin en güçlü ve en kalabalık Hava bükücüleri var iken , bu Aangi nasıl bulamadınız ?
Hemde Avatar halinde en güçlü enerji modunda dondurmuş kendini.
O kadar kalabalık hava bükücü içinden biri çıkıp bulamıyor. Burası enterasan.

Onun haricinde havada uçmayı " DÜnyevi bağlanlarını kopart , boşluğa gir , boşlukta ki yaprak gibi ol ... " felsefesiyle açıkladınız.
Okey de , burada da adama sorarlar :/
Hava bükücüler zaten keşiş . Dünyevi malları yok. Sabahtan akşama kadar meditasyon yapıyorlar. Zaten boşluktalar.
Aanga bile ne kadar kötü olursa olsun insan hayatının kutsal olduğu öğretilmişti. Bu derece nirvanaya çıkmış adamlar.
Uçamıyor , elin Keli sevgilisini kaybedince boşluğa giriyor :/ Hay ben sizin ...

Unknown

Korra serisi ile Atlab serisi birbirini resmen yediler. :/
Önce avatarlar bir biri ardına , Hava bükücüler kaybolursa bir daha gelmez gelmez denge bozulur sonsuza dek yok olurlar .
Deyip durdular. En berbat avatar sayesinde her tarafta airbender çıkar oldu.
Şimdi onu geçiyorum.

Atlab serisinde Aang sayesinde hava bükücülüğü gördük. Aang bir keşiş olarak büyütüldüğü için ,
hava bükmeyi savunma olarak , Buminin tarifi ile ( durdur,püskürt ve kaç ) bu şekildeydi.
Bu Aangin tarzıydı.

Şimdi , Korra serisine bakıyoruz.
Hava bükme artık saldırı ve savunma olarak her türlü kullanılıyor. Bu seride öğrendiğimize göre ,
Hava bükücüler ruh moduyla gezebiliyor ve uçabiliyorlar. Başarabilenler.
Tabi uçan tek kişi varmış Lanet olası Guru Laghima.

Şimdi ,
Madem daha dünkü veletler bile ruh moduna geçebiliyor herkesi bulabiliyor. Onun haricinde 4 günlük
bükücü Zaheer bile ruh modunda avatarı bulabiliyor. Adama sormazlar mı ?
Tarihin en güçlü ve en kalabalık Hava bükücüleri var iken , bu Aangi nasıl bulamadınız ?
Hemde Avatar halinde en güçlü enerji modunda dondurmuş kendini.
O kadar kalabalık hava bükücü içinden biri çıkıp bulamıyor. Burası enterasan.

Onun haricinde havada uçmayı " DÜnyevi bağlanlarını kopart , boşluğa gir , boşlukta ki yaprak gibi ol ... " felsefesiyle açıkladınız.
Okey de , burada da adama sorarlar :/
Hava bükücüler zaten keşiş . Dünyevi malları yok. Sabahtan akşama kadar meditasyon yapıyorlar. Zaten boşluktalar.
Aanga bile ne kadar kötü olursa olsun insan hayatının kutsal olduğu öğretilmişti. Bu derece nirvanaya çıkmış adamlar.
Uçamıyor , elin Keli sevgilisini kaybedince boşluğa giriyor :/ Hay ben sizin ...
Korra yı savunmuş gibi olmayayım ama Aang ve diğer bükücülerin içinde sevgi dolu yani boşlukta sayılmazlar. Aile olmasa bile diğer keşişleri seviyor. Ustasının cesedini gördüğünde zaten anlaşılıyor ailesi olarak gördüğünü o yüzden Aang asla gerçekleştiremezdi ki denedi ve yapamadı.

Zaheer in durum tamamen saçmalık 4 günlük daha önce bükme deneyimi olmayan eleman 40 yıllık bükücü gibi tonlarca teknik biliyor ve yapıyor.

Korra yı savunmuş gibi olmayayım ama Aang ve diğer bükücülerin içinde sevgi dolu yani boşlukta sayılmazlar. Aile olmasa bile diğer keşişleri seviyor. Ustasının cesedini gördüğünde zaten anlaşılıyor ailesi olarak gördüğünü o yüzden Aang asla gerçekleştiremezdi ki denedi ve yapamadı.

Zaheer in durum tamamen saçmalık 4 günlük daha önce bükme deneyimi olmayan eleman 40 yıllık bükücü gibi tonlarca teknik biliyor ve yapıyor.
Aangden bashetmiyorum. Kendi kendini bulacak hali yok. Hem o avatar. Boşluğa giremez. :W
Ben hava bükücülerden bahsediyorum. Tarihin en kalabalık ve güçlü bükücülerinden bir tanesi ruh modunda dolaşamıyor.
O zamanlar bir jinora olaymış demek ki Aang bulunabilirmiş. İşte bu kadar saçma

Unknown

Aangden bashetmiyorum. Kendi kendini bulacak hali yok. Hem o avatar. Boşluğa giremez. :W
Ben hava bükücülerden bahsediyorum. Tarihin en kalabalık ve güçlü bükücülerinden bir tanesi ruh modunda dolaşamıyor.
O zamanlar bir jinora olaymış demek ki Aang bulunabilirmiş. İşte bu kadar saçma
Benim bahsettiğim uçuş meseleseydi. :/ Yani diğer keşişlerin uçamayışının açıklaması.

Diğer yandan ise benim hatırladığım Aang in ayrılmasından kısa bir süre sonra zaten saldırıya uğruyor. Her ne şekilde olursa olsun dediğin gibi saçmalık gibi gözüküyor. Yinede o küçük kızın Korra yı bulamamsı gibi Avatarda deniz altında bulunamaz gibi birşey uydurarak çok güzel kılıf bulabilirler. Ama bu kadar basit şeyi bile kapatmak isteyceklerini yada bulabileceklerini sanmıyorum.

Benim bahsettiğim uçuş meseleseydi. :/ Yani diğer keşişlerin uçamayışının açıklaması.

Diğer yandan ise benim hatırladığım Aang in ayrılmasından kısa bir süre sonra zaten saldırıya uğruyor. Her ne şekilde olursa olsun dediğin gibi saçmalık gibi gözüküyor. Yinede o küçük kızın Korra yı bulamamsı gibi Avatarda deniz altında bulunamaz gibi birşey uydurarak çok güzel kılıf bulabilirler. Ama bu kadar basit şeyi bile kapatmak isteyceklerini yada bulabileceklerini sanmıyorum.
Vayy korra serisini savunuyorsun. Bana karşı fikirler sunman hoşuma gitti :cool:

Unknown

Vayy korra serisini savunuyorsun. Bana karşı fikirler sunman hoşuma gitti :cool:
Savunmak istemiyorum demiştim ama yinede öyle anlaşılmış olabilir.. :( Korra da eski seriye göre yapılan ton saçmalık var ama uçma olayı bunlardan biri değildi. :/

Savunmak istemiyorum demiştim ama yinede öyle anlaşılmış olabilir.. :( Korra da eski seriye göre yapılan ton saçmalık var ama uçma olayı bunlardan biri değildi. :/
Heyecanlandırdın beni :cool:

Malesef uçma olayı bunlardan biri. Sen ne kadar aile desende Hava bükücülerde öyle bir durum yoktu.
Onlar göçebe . Belli bir bağlılıkları yok. Dünyevi malları yok. ATLAB serisine bakarsan hepsi günlerini eğitim ve meditasyonla geçiren kişiler. Keşişler zaten ne ailesi olm :/

O kadar yüzyıl içinde içlerinden sadece sevgili kaybettiği için dünyevi bağlantılarım kalmadı şeklinde deyip uçabilen biri çıkıyorsa
ben buna söverim. Aang örneğini vermene gerek yok. O avatar onun görevi herkesi sevmek , herkesle bağlantılı.
Şu adamlardan birinin ruh moduna geçip Aangi bulamamasına kılıf bulamazsın.
Adam en güçlü enerji biçiminde avatar halinde dondu denizde.
Hava bükücü dediğin 7/24 ruhlar aleminde tavla atan adamlar demek :/
Hem Aang donar donmaz savaş mı başlamış :/

Unknown

Heyecanlandırdın beni :cool:

Malesef uçma olayı bunlardan biri. Sen ne kadar aile desende Hava bükücülerde öyle bir durum yoktu.
Onlar göçebe . Belli bir bağlılıkları yok. Dünyevi malları yok. ATLAB serisine bakarsan hepsi günlerini eğitim ve meditasyonla geçiren kişiler. Keşişler zaten ne ailesi olm :/

O kadar yüzyıl içinde içlerinden sadece sevgili kaybettiği için dünyevi bağlantılarım kalmadı şeklinde deyip uçabilen biri çıkıyorsa
ben buna söverim. Aang örneğini vermene gerek yok. O avatar onun görevi herkesi sevmek , herkesle bağlantılı.
Şu adamlardan birinin ruh moduna geçip Aangi bulamamasına kılıf bulamazsın.
Adam en güçlü enerji biçiminde avatar halinde dondu denizde.
Kesinlikle keşişlerin bağlılıkları var asla boşluğa giremezler..Boşluk kelimesi hiç kimseye sevgi beslemeyeceksin yada nefret gibi anlamlara geliyordur büyük ihtimal. Her ne kadar keşiş olsalarda bunu başaramazlar insalnarın %99 u başaramaz.Gözlerinin önünde herhangi bir canlıyı öldürdüğün anda öfkeye kapılırlar. Keşişler canlıları kutsallığı savunuyor ve yani tüm canlıları seviyor denilebilir. Adamların olayı o sevmek.. Zaheer zaten meymenetsiz biri, arkadaşlarına bağlılığı yokmuş bir o bayana bağlılığı vardı onuda kaybetti herşeyi kayboldu diyerek kılıf uydurulabilir.

Ruh bulma olayının saçma olduğunu söyledim zaten. :/ Sadece kılıf yapılsa yapılırmış dedim ama adamlar onla bile uğraşmamış. :(

Aang dövüşlerden tabi kaçacak. Kendisi bir hava keşişi. Tüm hayatı boyunca bir karıncanın bile hayatının
kutsal olduğu ve yaşaması gerektiği öğretildi. Bu nedenle Ozai bile cezalandıramadı.
Son olarak bükücülük yetkisini aldı.
Adamın hava bükücülük yeteneği kendi yaşayış felsefesi. Aang zarar amaçlı hava bükmüyor zaten. Genelde
saldırıyı savuştur ve kaç olayı bu.
Sen Last Airbenderi hiç anlamamışsın İchigo :(
Yukarıda Aangin nasıl güzel dövüştüğünü anlatan ve dövüşte Korradan iyi olduğunu savunan insanlara yazıldı bu.
Demekki sen hem ATLAB'ı hemde beni hiç anlamamışsın Tensei...
Hatta şu ruh meselesine gelince: Avatar portalları açınca ruhsal dünya ile bu dünya birleşti. Tabii ondan önce hava bükücülüğün esasları ruhu dinlemek olduğu için çeşitli metotları var. ruhlar alemine girmek içinde fakat yaygınlaşması portallarla oluyor ruhsal güç artıyor çünkü. ve uçma olayı ise zaten bu yüzden oluyor. guru lahima enter the void diyor. yani diyorki sen meditasyon yaparken bunun sebebi ruhunu dinlemek, fakat dinleme onu. meditasyon yaparken düşünceden de ruhdan da uzak dur sadece beden ol içini boşluk doldursun diyor ki hava mitolojisine ters... çünkü havacılar ruha odaklanıyor. zaheer ve lahima ise duyguyu itiyor ön görüyü itiyor olaya bak rasyonel ol diyor. tecrübeler zihni ruh kalbi lekeler ikisinede kanma diyor. bu sayede tecrübelerin uçamayacağını duyguların toprakla bir ol desede sen uçabileceğini kafana koyarsan ve akıl yürütürken tecbübeye faha yormazsan ister uçarsın ister ejder olur ateş ulusunu dağıtırsın diyor ki bu o keşişlerin inandığı bir şey değil.
Ve yine birini daha bilgilenditdim.

İzlemiyim izlemiyim dedim merak ettim ve izledim. Şuanda korra ateş,su,hava,toprak,enerji,metal bükebiliyor abi ee o zaman Kuviradan nasıl dayak diyor ben çözemedim ya .. Jinoraların hortum yapma sahnesi güzeldi tek cidden Bolin ayrı mal Lav büksene sen büküyorsun işte ezik ezik takılacağına.. Cidden hayret doğrusu..

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık