Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Yardım] Telefon Tavsiyesi

Samsung alacaklar kesinlikle s26 veya s26 plus almasın, gitsinler s25plus alsınlar.
Sakın exynos işlemcili samsung almayın.
Aynen, exynos ve mediatek dandik.

Bendeki 5-6 yıl önce sıfır aldığım Samsung A31'de dandik mediatek. İyice kafayı yedi, kendi kendine kapanmalar, donmalar, aşırı ısınmalar v.b. Gerçi ömrünü doldurdu ama hadi bataryası ölsün. Telefonun niye her yerinden sorunlar çıkıyor? İnsanlar bu yüzden iPhone demekte haklı da, ben yine de Samsungçuyum. Telefon tamamen ölünce Snapdragon'lu S seri bir Samsung alacağım.

10k-15k arası, hafıza problemi çekmeyeceğim ve uzun ömürlü en az 4-5 yıl idare edebileceğim telefon tavsiyelerine açığım.
Aslında hangi telefonu seçersen seç bu biraz şansa kalan bir durum. Tabii, ayrıca kullanıma bağlı olarak beraberinde gelebilecek eksiler ve artıları da göz ardı etmemek gerekir. Misal olarak, ben 2020 yılında aldığım bir GM20 Pro ile bu zaman dilimine kadar hiçbir problem yaşamadan gelebildim. (Antifanları çoktu bu telefonun. GM ye karşı olan desek daha da doğru olabilir) Tabii şu an için bataryası öldü desek yeridir. Öte yandan bataryanın sönüş durumuna geçmesi yine benden kaynaklandı. Son zamanlarda eski rutin dolum ve azalma yüzdesindeki istikrarlı davranışımı bozdum ve daha hızlı sarj imkanı sunan adaptör ile de ara ara sarj eder oldum.
Özün kısası, alacağın telefonda özellikle ne aradığına odaklanarak (Bu; kamera, ekran çözünürlüğü, dayanıklılık, sar değeri vs vs. olabilir) telefonda hangi isteğin varsa buna yönelik bir model belirleyerek hareket edebilirsin. Epey sitesini de tavsiye ederim. Karşılaştırma ve gelen yorumları da oradan değerlendirme sürecine dahil edersin.

Bende 13 pro max var, yurtdışından aldım, trde 8 ay hatlı kullanabiliyorsun, aldığım günden beri tek bir hatayla karşılaşmadım, ilk günkü gibi hızlı, akıcı, pratik. Samsung vs de kullandım ama hepsi 1 seneye çöp oldu. Şu saatten sonra iphone harici bir marka tercih etmem.

Bende 13 pro max var, yurtdışından aldım, trde 8 ay hatlı kullanabiliyorsun, aldığım günden beri tek bir hatayla karşılaşmadım, ilk günkü gibi hızlı, akıcı, pratik. Samsung vs de kullandım ama hepsi 1 seneye çöp oldu. Şu saatten sonra iphone harici bir marka tercih etmem.
S23 ve s24 ultra aldım ikisi de çok iyi hiç sorun olmadı , samsungda snapdragonlu telefon alınca hiç problem yaşanmıyor.

Benim için 5-6 yıllık performansları önemli, öyle her zaman telefon değiştiren biri değilim. Telefon ölünceye kadar kullanırım

S23 ve s24 ultra aldım ikisi de çok iyi hiç sorun olmadı , samsungda snapdragonlu telefon alınca hiç problem yaşanmıyor.
Yeni modelleri hiç kullanmadım, o yüzden yorum yapamam ama ios gibi olduklarını sanmıyorum.

Benim için 5-6 yıllık performansları önemli, öyle her zaman telefon değiştiren biri değilim. Telefon ölünceye kadar kullanırım
4 senedir kullanıyorum hala ilk günkü performansı alıyorum, zerre yavaşlama yok.

2017de Samsung s8+ almıştım. Çok memnundum yaşadığım yerde samsung yetkili servisi olsa bir iki yıl daha bataryayı değiştirip kullanmayı düşünüyordum. Nasip olmadı bir ara Ankara ya da İstanbula gittiğimde bataryasını değiştirip ailemden birisine vermeyi düşünüyorum.

15 gün önce s24 256gb aldım. Genel olarak memnunum indirimden aldım. (Fiyatı uygun yakalasam s25 veya s25+ alırdım.) Bu arada kendimi fiyat olarak zorlayıp iphone 17 almayı da düşündüm ama sonra neden zorlayayım ki dedim yani gerek var mı?

Bana sorarsanız kamera açısından s24 ile s25, s26 arasında büyük fark yok. Hatta arkadaşımda iphone 17 pro max var aynı ortamda düşük ışıkta fotoğraf çektik. Bariz fark göremedim. Aradaki fiyat farkı filanam bilmiyorum gerek var mı 120k-30k tam 4 katı fiyatında.

Benim telefondan beklentim basit aslında depolama alanı 256-512, ortalama bir kamera yeterliydi.

Fiyat bandınız daha düşükse samsung a26 öneririm. İlk çıktığı zamanlar hanıma almıştım. 12.5k civarındaydı. Kaliteli hissettirmiyor ama en az 5 yıl götürür. Zaten samsung 6 yıl güncelleme desteği vereceğini söylüyor. okey yani.

Samsung hakkında düşüncelerim.

Ultra model yani bence gereksiz pahalı kamera için alınabilir eğer kamera olarak bir maddi kazanç isteniyorsa alınabilir ama zaten o zaman bunun yerine uzun yıllar kullanılabilinecek bir kamera/fotoğraf makinesi edilinilebilir.

S ve S+ serisi, premium hissi F/P.

FE serisi, bir önceki yılın S serisi işlemcisi kamera ve görüntü kalitesinde biraz eksik olabilir ama bataryada bu eksiklikler size avantaj olacaktır diye umuyorum.

A serisi uygun fiyat ve uzun batarya. (A0 ve A1 serileri üzebilir. A2 serilerinden itibaren ihityaca göre bakılabilir.) Bence A serisi Fiyatı absürt olanlar var burda biraz araştırma yapılıp fiyat olarak akıllıca ise alınabilir yoksa daha uygun fiyata daha çok özellik sunan çinlilere bakılabilir.

Samsung ve iphone genel sorunu şarj (bence batarya değil çünkü testlerde yüksek bataryalılar da bir şekilde aynı ekran süreleri veriyor en azından benim izlediğim karşılaştırma videoları öyleydi. Hızlı şarj olmaması da bir eksi onu da hesaba katılmalı.

Son düzenleme:
2017de Samsung s8+ almıştım. Çok memnundum yaşadığım yerde samsung yetkili servisi olsa bir iki yıl daha bataryayı değiştirip kullanmayı düşünüyordum. Nasip olmadı bir ara Ankara ya da İstanbula gittiğimde bataryasını değiştirip ailemden birisine vermeyi düşünüyorum.

15 gün önce s24 256gb aldım. Genel olarak memnunum indirimden aldım. (Fiyatı uygun yakalasam s25 veya s25+ alırdım.) Bu arada kendimi fiyat olarak zorlayıp iphone 17 almayı da düşündüm ama sonra neden zorlayayım ki dedim yani gerek var mı?

Bana sorarsanız kamera açısından s24 ile s25, s26 arasında büyük fark yok. Hatta arkadaşımda iphone 17 pro max var aynı ortamda düşük ışıkta fotoğraf çektik. Bariz fark göremedim. Aradaki fiyat farkı filanam bilmiyorum gerek var mı 120k-30k tam 4 katı fiyatında.

Benim telefondan beklentim basit aslında depolama alanı 256-512, ortalama bir kamera yeterliydi.

Fiyat bandınız daha düşükse samsung a26 öneririm. İlk çıktığı zamanlar hanıma almıştım. 12.5k civarındaydı. Kaliteli hissettirmiyor ama en az 5 yıl götürür. Zaten samsung 6 yıl güncelleme desteği vereceğini söylüyor. okey yani.

Ultra model yani bence gereksiz pahalı kamera için alınabilir eğer kamera olarak bir maddi kazanç isteniyorsa alınabilir ama zaten o zaman bunun yerine uzun yıllar kullanılabilinecek bir kamera/fotoğraf makinesi edilinilebilir.

FE serisi, bir önceki yılın S serisi işlemcisi kamera ve görüntü kalitesinde biraz eksik olabilir ama bataryada bu eksiklikler size avantaj olacaktır diye umuyorum.

A serisi uygun fiyat ve uzun batarya. (A0 ve A1 serileri üzebilir. A2 serilerinden itibaren ihityaca göre bakılabilir.) Bence A serisi Fiyatı absürt olanlar var burda biraz araştırma yapılıp fiyat olarak akıllıca ise alınabilir yoksa daha uygun fiyata daha çok özellik sunan çinlilere bakılabilir.

Samsung ve iphone genel sorunu şarj (bence batarya değil çünkü testlerde yüksek bataryalılar da bir şekilde aynı ekran süreleri veriyor en azından benim izlediğim karşılaştırma videoları öyleydi. Hızlı şarj olmaması da bir eksi onu da hesaba katılmalı.
Hayırlı olsun ben de zamanında s24 plus niyetlenmiştim ama exynox diye almamıştım ben olsam kesinlikle s25 plus tercih ederdim düz s25 ile fiyatı çok yakın ve s25plus 54k olmasına rağmen iphone 17 den iyi

Samsung düşük batarya kapasitesini ve düşük hızlı şarj özelliklerini 5 yıldır değiştirmemekte ısrar ediyor. Kamera performansı da aynı şekilde. S21'den beri aynı kamera gibi bir algı var. Hep aynı ürünler ve özellikler ama fiyat hep katlanarak artıyor hissi var.

Hızlı şarjı 100w yap. Bataryayı 7000-8000 mah yap. Teknoloji markasının sen, sanki yerinde sayıyor gibi...

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık