Zeka dediğin çok yönlü bir şey olduğundan yorum yapmak zor. Gerçek hayatta da toplum tarafından "yüksek zeka" belirtileri gösteren insanlar da çok büyük hatalar yapmakta. Nami mesela geometrik açıdan çok zeki her haliyle belli, üstüne çok kolay adapte olan, insanları kolayca manipüle edebilen biri, lakin bazı durumlarda çok saf da gözükebiliyor çünkü empatik birisi. Luffy desen tam bir öküz gibi duruyor normal hayatta çünkü konsantrasyon fakiri bir arkadaş, hiçbir şeye odaklanmıyor veyahut önemsemiyor, serinin en kaygısız insanı olabilir.
Forumun genelinin aksine Robin'in çok da zeki olduğunu sanmıyorum(ortalama zekada ya da aptal demiyorum, Robin tabii ki zeki). Kitabe okumasının sebebi ve aşırı bilgili olması belli bir kültürden geliyor olmasına ve yaşadığı travma sonrası güçlü bir ülkü edinmesiyle alakalı.
Sosyal zekası en yüksek olanının Jinbei olduğunu düşünüyorum mesela, politikadan ve sosyal ilişkilerden en iyi anlayan/yönlendirebilen karakter kendisi.
Usopp'a aptal falan denmiş okuduğuma inanamadım yemin ediyorum. Adamın egosal problemleri dışında nesini eksik gördünüz? Herifte hayvan gibi stratejik zeka var, mühendislikten anlıyor ve aşırı yaratıcı biri, nasıl aptal denir lan Usopp'a? Zuhahah. Overall'da Usopp net zekidir Robin'den.