Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Tayfanın IQ Düzeyleri

Tayfada En Yüksek IQ'ya Sahip Karakter Kimdir?

• Kullanılan toplam oy
    120
@Roronoa Zoro Konuyu açan arkadaş en son iki sene önce aktif olduğundan sana yazayım dedim. Bu konuya anket ekleyemez misin? En zeki karakter diye. İki seçenek tercihi falan yapabilirsin. Öyle konu açmayı düşünüyodum da gerek yok, buraya eklense güzel olur. Konu türünü de anket yaparsın. Yine iq belirtilir yorumlarda ama istatistik görmüş oluruz.

Bu arada tayfada büyük ihtimal en zeki kişi Nami. Sonradan giren Franky Ve Robin'i falan saymazsak en azından. Sanji ve Usopp'un ondan zeki olma şansı yok.

D: Yo!! Ei-chan!! Are you still working on One Piece? Keep drawing, man!! Okay, Ei-chan, here's my question. Who are the "One Piece" characters with the highest and lowest IQ's?! Okay, that's enough for today.

O: I'll tell you. But when I say "in One Piece". I really mean, "of all the characters introduced so far in One Piece". And having cleared that up, the character with the highest IQ is Shanks' first mate, Benn Beckman. He is a great crewmate, who supports Shanks with his astonishing wisdom and strength. And right after him would probably be Captain Kuro, then Nami, etc. Now as for the lowest IQ... I can't decide the worst one. They're all idiots.

Son düzenleme:
Zeka dediğin çok yönlü bir şey olduğundan yorum yapmak zor. Gerçek hayatta da toplum tarafından "yüksek zeka" belirtileri gösteren insanlar da çok büyük hatalar yapmakta. Nami mesela geometrik açıdan çok zeki her haliyle belli, üstüne çok kolay adapte olan, insanları kolayca manipüle edebilen biri, lakin bazı durumlarda çok saf da gözükebiliyor çünkü empatik birisi. Luffy desen tam bir öküz gibi duruyor normal hayatta çünkü konsantrasyon fakiri bir arkadaş, hiçbir şeye odaklanmıyor veyahut önemsemiyor, serinin en kaygısız insanı olabilir.
Forumun genelinin aksine Robin'in çok da zeki olduğunu sanmıyorum(ortalama zekada ya da aptal demiyorum, Robin tabii ki zeki). Kitabe okumasının sebebi ve aşırı bilgili olması belli bir kültürden geliyor olmasına ve yaşadığı travma sonrası güçlü bir ülkü edinmesiyle alakalı.
Sosyal zekası en yüksek olanının Jinbei olduğunu düşünüyorum mesela, politikadan ve sosyal ilişkilerden en iyi anlayan/yönlendirebilen karakter kendisi.
Usopp'a aptal falan denmiş okuduğuma inanamadım yemin ediyorum. Adamın egosal problemleri dışında nesini eksik gördünüz? Herifte hayvan gibi stratejik zeka var, mühendislikten anlıyor ve aşırı yaratıcı biri, nasıl aptal denir lan Usopp'a? Zuhahah. Overall'da Usopp net zekidir Robin'den.

@Roronoa Zoro Konuyu açan arkadaş en son iki sene önce aktif olduğundan sana yazayım dedim. Bu konuya anket ekleyemez misin? En zeki karakter diye. İki seçenek tercihi falan yapabilirsin. Öyle konu açmayı düşünüyodum da gerek yok, buraya eklense güzel olur. Konu türünü de anket yaparsın. Yine iq belirtilir yorumlarda ama istatistik görmüş oluruz.
Anket ekledim. Tek oy hakkı verdim. Jinbe'yi dahil ettim. Sonuçta o da tayfanın bir üyesi artık.:gamyon:

Valla Nami, Sanji, Franky, Usopp, Azmış moda girdiğinde Luffy deha sınıfına girecekken Robin ancak çok zeki bir karakter olur OP evreninde. Tayfa içerisinde bu konudaki en sıradan adam Zoro herhalde.

Luffy ve Zoro bu konuda da zirveye oynarlarsa artık..
Herkesin sıralamasını farklı yaptığını gördüm, belli başlı isimler başlarda ama seçenek sayısı bir yada iki ile sınırlanırsa ilginç olabilir.
Bana göre anketin Nami-Usopp arasında geçmesi lazım ama sen de ben de biliyoruz ki Zoro vs Luffy veya Zoro vs Sanji olacak.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık