Birisi için ada basmak şu serideki en havalı şey olabilir, senden çalınanı kafalarına vurarak geri alacaksın; o yüzden Shakky için geldilerse bile kabulümdür. Bakınız: Luffy, Garp, Beyaz Sakal, Shanks. Bakmaynız: Dragon, Beyaz Sakal(Wano).
Av partisi yapmak için gittiler.Smoker, daha önce sormuştum ama cevabını hatırlamıyorum kusura bakma. Bu kutsallar adaya ne için gitmişti ?
Bence gözdağı vermek amaçlı gittiler. Baktılar hepsi aynı yere toplanmış, Metehan gibi gömülecek , gömecek diye hesap yapmamış , adayı hepsine mezar etmek istemiştir. Shakky ' nin olayla alakası olduğunu düşünmüyorum.
Diyaloglara bakalımBuradaki muhabbetlerden adaya net bir geliş sebepleri var, kutsallar falan umurlarında değil diyebiliriz. Zaten bu manyaklar varını yoğunu Shakky'e hediye etmiştir, o yüzden kesin Shakky ile birlikte her şeyi çaldırdılar; meyve, hazine, kılıç, kitabe falan filan işte.![]()
Birisi için ada basmak şu serideki en havalı şey olabilir, senden çalınanı kafalarına vurarak geri alacaksın; o yüzden Shakky için geldilerse bile kabulümdür. Bakınız: Luffy, Garp, Beyaz Sakal, Shanks. Bakmaynız: Dragon, Beyaz Sakal(Wano).
Roger'ın kırmızı Pone kopyasına ulaştığı yıl ile Tanrı Vadisi olayı aynı yıl gerçekleşiyor. Ancak ben bunun tamamen tesadüf olduğunu düşünüyorum, kırmızı Ponenın Tanrı Vadisinde olması ve Rogerın, Bonney'in anasının anonsu yerine, Pone bilgisiyle Tanrı Vadisine gelmesi aşırı saçmalık olurdu. Gaban zaten hazine için geldiklerini belirtiyor, kaptanlığını kullanıp hepsini alma diyor.-İlk üç sebebin olduğunu düşünüyorum.
-Ekstra olarak Roger, 39 yıl yani tanrı vadisinden bir yıl önce Yeni Dünya'nın son adası Lodestar'a gitmiş ve bir ada daha olduğunu öğrenmiş, Tanrı Vadisinde ise "Bir yıldır nasıl hissettiğim hakkında fikriniz var mı?" gibi bir şey diyor bence burada Lodestar'a gidişinden bahsediyor Tanrı Vadisinde Lough Tale'e gidebilmek için gerekli bir şey olmalı. Kırmızı olanlardan birinin yerini belirten bir Poneglyph olabilir
-Rocks tayfası, Kutsal Ejderlerin ulusal hazinesini de almak istemiş olabilir, Newgate bu yüzden burada olduğunu onaylamamız gerekiyor demiş olabilir.