Uzun süredir kendi kendime One Punch Man'e başlayacağım diyordum, geçen hafta bir hevesle başlayıp bitirdim.
Yıllar önce okuduğumda ben de 7 vermiştim. Aku no Hana'yı bi noktadan sonra yarıda bırakmıştım ama bunu tamamlayabildim en azından. Sonu çok acayipti. Gosho'yu çok sevmiştim diye hatırlıyorum gerçekten esaslı bir aplaydı.Happiness
![]()
Lise hayatını sürekli zorbalığa maruz kalarak geçiren Okazaki, bir gece gizemli bir kızın saldırına uğrayarak bir vampire dönüşür.
Manganın başlarındaki karakter tanıtımları ve saçma sapan olaylar yüzünden çok isteksiz devam ettim yani dünyada milyonlarca insan varken kızın ısırıp kendine yoldaş edinmek için niye böyle ezik bir oğlanı seçtiği bile doğru düzgün açıklanmamıştı, insan bir sebep uydurur. Kan iştahı, ergenlik, sosyal sorunlar, cinsellik falan derken bir ara hepsi iyice karman çorman oldu. Her şeye rağmen özellikle 10 senelik zaman atlamasından sonraki olaylar çok ilginç gelişti bence. Bu mangakanın tarzı böyle, vampir temalı mangasında bile genel olarak psikolojik durumlar öne çıkıyor. Açıkçası oğlan vampire dönüştükten sonra güç kazanmasının etkisiyle kötülükler yapmaya başlayan birine dönüşebileceğini düşünmüştüm ben de diğer birçok okur gibi ama bazı şeyler çok farklı şekilde ilerledi. Vampirlerle ilgili görmeye alıştığımız klişeler bu mangada yok, fazla uzatılmadan 50 bölümde tamamlanması da doğru bir karar olmuş. Ayrıca manganın yarısından sonra farklı ana karakterin gözünden mücadelelerin gösterilmesi iyi düşünülmüş. Sonuç olarak 7 puan verdim.