Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    349
Daha önce köpek çok besledim şuan kedim var.Bir hayvansever olarak söylüyorum köpekler doğaları gereği vahşi hayvanlardır ve sürü olmaya meyilli hayvanlardır.Ataları kurtlar da sürü şeklinde yaşar.Tek başına bir köpek kuduz değilse tehdit oluşturmayabilir(pitbul gibi aşırı vahşi türler hariç) ama sokak köpekleri sürü haline gelirse yiyecek bulamadıklarında vahşileşirler.Sürü olmanın birbirini kollamanın verdiği bir özgüven ortaya çıkar.Gözlerine kestirdikleri yalnız insanları özellikle daha küçük ve savunmasız olan küçük insanlar olan çocuklara saldırırlar.Akli dengesi yerinde olmayan bir insanın eline tabanca verip hadi git önüne gelene sık demeyle,sokakta başı boş gezen köpeklerin sürü halinde gezmesine izin vermek arasında hiç bir fark yok ikiside insanlar için potansiyel ölüm.

şunu da eklemek istiyorum; uyutulsun, itlaf edilsin diyen insanlara cani, duygusuz ve benzeri saçma sapan yapılan yakıştırmalar da yapılan duyar kadar saçma ve salakça.

uyutulsun, itlaf edilsin diyen adamda "evet ulan bu köpekte canlı barınakta yaşasın, orada kontrol altına alınsın" ister ama gel gelelim öyle olmuyor o iş.

10 milyon başıboş köpek olsa, her birinin günlük masrafı 1 tlden günlük 10 milyon, aylık 300 milyon tl civarında minimum bedeli. bunun maması, bu hayvanların bakılacağı barınakların, alanların inşaası (malzemesinden tut taşeron firmalarına, kepçesinden tut çalışanına), inşa edilen alanların elektrik, su ve diğer bina giderleri, bu alanlarda bu köpekler ile ilgilenecek çalışanların yemeği, suyu, maaşı, sigortası, bu hayvanları sahada toplayacak ekibin maaşı, yemesi, sigortası falan. hayal edebiliyor musunuz abi? bunların günlük köpek başına maliyetinin 1 tl olması bile gülünç. varın siz hesap edin.

bir de bunun efe aydal deyimi ile rant ayağı da var. bu köpeklere üzülüp gerçekten beslemek isteyen ve çantasına mama alıp koyan azımsanmayacak kadar fazla insan var. bir de sosyal medya üstünden mama dağıtıyorum ayağına insanları yolan, iki üç video ile duygularını sömüren bir kitle var.
Bu kadar maliyetin karşılanamayacak olmasını bırak ben karşılanması için bir sebep göremiyorum ki. Neden insanoğlu kendi türü dahil tüm canlıları sömürürken sırf "vicdan" söz konusu olunca diğer canlılardan elde edilen kaynakları köpeklerin bakımına savursun ki? Bunun faydası ne olacak? Diğer canlıların günahı neydi, yeterince mağdur bulunmamaları mı?

Köpeklerin yüzde 30unu toplayıp Çine ihraç etsek hem ülkeye döviz girer hem de diğer köpeklerin bakımı ve kısırlaştırılması için gerekli kaynak sağlanmış olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık