Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    349
Üstün değil de değerli diyelim. Diğer insanlara zararı olmadığı sürece bu değeri tartışmanın anlamı yok gibi.
Kişisel olarak manevi bir değeri olabilir. Toplumsal anlamda bir insan daha değerlidir. En basitinden kendini düşün. Evcil hayvanın mı, sen mi? Bence benim x zamanda mevcut olan evcil hayvanıma kıyasla, sen daha değerlisin.

Diğer insanların da senin için aynısını düşünmesi dileğiyle diyelim o zaman. Trafikte bir köpek ve sen varken, köpeği kurtarmayı seçsinler, sonuçta insan canı ne ki?
Kimin kimi kurtarmayı tercih edeceğine karar verecek biz değiliz. İnsan canı dediğin de altı üstü bir canlıya ait can. Sırf kendi türün diye taraflı konuşuyorsun ama aslında daha değerli ya da üstün değiliz.

Kimin kimi kurtarmayı tercih edeceğine karar verecek biz değiliz. İnsan canı dediğin de altı üstü bir canlıya ait can. Sırf kendi türün diye taraflı konuşuyorsun ama aslında daha değerli ya da üstün değiliz.
Peki, üstün değiliz diyelim. Köpecüklerle insanları kıyasla, bakalım küpecükler mi yoksa insanlar mı daha üstün.

Klavye başında yazarken uzun süre vakit geçirdiğiniz sevimli dostlarınızı kurtarmak yapacağınız şey gibi geliyor olabilir ama iş ciddiye bindiğinde insan kendi türünden olanı kurtarma eğilimine sahiptir. Sadece senin için kıymetli olan bir canlıyı, senin gibi sevdikleri, seveni, ailesi olan ve muhtemelen önünde uzun bir yaşam olan kendi türünden bir canlıya değişmezsin. Hele mevzu çocuk falansa karar mekanizmanın çalışması milisaniye sürmez. Ortamlarda kedim köpeğim deyin yine tabi sonuçta böyle bir seçim yapmak zorunda kalma ihtimaliniz yok denecek kadar az.

İşte ortaya sunmuş olduğun saçmalık için bana bir takım argümanlar sunmanı istiyorum. O zaman da ben Fare > İnsan diyeyim, bkz ; muhteşem tespitim diye de ekleyeyim.
Benden argüman falan istemedin. Zaten halihazırda söylediğim şeyi bana yeni bir soruymuş gibi sordun. Ben de sana neden okumadan cevap yazdığını sordum.
Fare>İnsan düşüncesi de İnsan>Köpek düşüncesi gibi saçmadır. Ama bir fare için bu şekilde öznel bir düşünce doğaldır. Tıpkı bir insan için 2. düşüncenin doğal olması gibi. Ama bu düşüncelerin doğal olması doğru olduğu anlamına gelmez.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık