Öncelikle şıkları tek tek ele alalım.
Rafteli gördü kk olmak istemiyor. O zaman neden bu kadar güç elde etti.Shanks'ın amacı ne?
Roger kk olmadan tayfadan ayrıldı. Bu durum altında Roger'e karşı kin demesem de bi kırgınlığı olurdu.Neden şapkasını bir çeşit hazine olarak görüp taşımaya devam etti?
Roger Raftel ile ilgili son bir görev vermiştir. Bu görev ne idi?Roger'in varisi olabilecek bir D. bulmak mı yoksa Raftel'i korumak mı?Eğer Raftel'i korumak ise East Blue'da ne işi vardı?Ya da Roger'in varisini bulmak için neden East Blue'yu tercih etti.Sadece Roger'ın bu denizde doğmuş olması mantıklı bir sebep değil.
Roger Raftele sadece has adamlarıyla gitti. 2. Şık için verdiğim cevap burda da geçerli.Kendisine güvenmeyen adamın hazinesini yaşatmaya çalışmak mantıksız bir hareket.
Bunları bir kenara alalım.Roger Raftel'e vardı fakat hastalığı yüzünden Pedro'nun da bahsettiği dünyaya yeni şafağı yaşatacak kadar ömrü olmadığını anladı.Sonra One Piece'i Raftel'de braktı.Ya sonra?Başkalarının geleceğini nerden biliyordu? WB'nin de dediği gibi bir varisi olacağını nerden biliyordu?Hem de D. Soyundan bir varis...
Bu konuda aklıma tek bir seçenek geliyor.Şu anki arc'ta da üstüne basa basa gösterdikleri gibi kehanetler ve geleceği görmek.Op evreninde geleceğin görülebildiğini balık adam adasındaki kahin zamanından beri biliyoruz.Muhtemelen bir kahin ona geleceği kısmen ya da tamamen anlattı.
Bu koşul sağlandığında daha önce bu konu altında bahsedilen Shanks'e D. soyundan gelen varisini bulup şapkayı devretme ve Raftel'i koruma görevlerini verip adamlarını da Raftel yolu üzerinde Şapkasından tanıdıkları çocuk Luffy'e yardım edecek şekilde yerleştirmiş olması mantık çerçevesine giriyor.En azından benim için.
Açıkca söyleyeceğim başkalarına ait teorileri okumadım bunlar tamamen kendi düşüncelerim doğrultusunda yazdığım teorilerdir.Yine de koskoca dünya üzerinde benimle aynı kafa yapısına sahip olup bu tarz bir teoriyi daha önceden hatta yıllar öncesinden paylaşmış bir insan olma ihtimali çok yüksek sonuçta seri 20 senelik ve ben 23 yaşındayım