Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Serideki En Büyük Tutarsızlıklar

Kısaca tüm tayfa bir px'i dövemeyip zaman atlamasından dönünce 2 senede gelişmiş Px'leri teklediklerinde iş bitti. Meğer Rob Lucci, Croco gibi adamlar haki kullanıyormuş Luffy de habersiz silahlanma hakisi kullanıyormuş falan. Marineford savaşından sağ çıkan Luffy falan komedi gibi duruyor şu an. Buralara girince de fanları dövüş serisi değil bu falan diyorlar. Madem dövüş serisi değil strateji olsun diyoruz Naruto kadar bile yok.
Capone Bege, Kek Adası arcında Big Mom'a suikast planı kuruyor planı engellemesi en muhtemel geleceği gören adamı nasıl durdururuz yok planda. Bu saydıklarım en büyük tutarsızlıklar değil bile sadece yazmak istedim.

Kral hakiyi muhtemelen başlangıçta kaba taslak irade gücü olarak planladı. Daha sonra baktı ki meyvesiz karakterlerin örneğin Roger'ın, Rayleigh'ın, Shanks'ın güçleri diğerlerine göre düşük kaldı kral hakiyle vurma olayını işin içine dahil etti. Bu da bir sürü mantık hatası doğurdu. Örneğin Mihawk dünyanın en iyi kılıç ustası ama bu herkesi kılıç savaşında yenebileceği için mi yoksa başka bir kılıç tekniği nedeniyle mi belirsiz. Roger'da da kılıç vardı ama Roger kılıç ustası değildi.

Garp yumruklarıyla dövüşüyor mesela ama kullandığı teknik sanji gibi özel bir vücuda sahip olduğu için mi geliyor yoksa haki böyle kullanılabiliyor mu belirsiz. Bunların seri içinde bir mantığa oturması çok zor zira gizem yaratayım derken bazı karakterlerin güçlerini göstermekte çok geç kaldı oda. Hala Roger kral hakiyle nasıl savaşıyordu da bu kadar güçlüydü bilmiyoruz. Deprem meyvesine sahip biriyle başa baş dövüşmek nasıl mümkün oluyor hakiyle.

Bunlar gizem yaratma uğruna yapılan mantık hataları. Naruto'nun sonu da biraz böyleydi. O kadar eğitim aldı etti seri boyunca ama gücünün çoğunu serinin sonunda bir savaşta aldı geçti.

Ayrıca Rayleigh gibi haki uzmanından eğitim alan biri silahlanma hakisiyle dokunmadan vurmayı ya da kral hakiyle vurmayı neden Wano'da bir mahkumdan öğreniyor. Çok büyük bir saçmalık bu kısım. Muhtemelen o zaman bile bu uzaktan vurma işi henüz yoktu piyasada.

Son düzenleme:
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık