Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Scooby-Doo, Where Are You!

Diziyi Beğendiniz Mi?

• Evet, beğendim.

Kullanılan: 3 100.0%
  • Hayır, beğenmedim.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3

Scooby-Doo, Where Are You!, klasik bir Amerikan animasyon dizisidir ve Scooby-Doo serisinin orijinal ilk versiyonudur.

Künye
  • Orijinal Adı: Scooby-Doo, Where Are You!
  • Tür: Animasyon, Komedi, Gizem, Macera
  • Yapımcı Şirket: Hanna-Barbera Productions
  • Yaratıcılar: Joe Ruby ve Ken Spears
  • Yayın Tarihi: 13 Eylül 1969 – 31 Ekim 1970 (orijinal 2 sezon), 1978'de ABC'de 3. sezon olarak bazı bölümler yayınlandı
  • Toplam Sezon: 3 (25 orijinal bölüm + ek bölümlerle 41)
  • Bölüm Sayısı: 41 (resmi olarak 25 bölüm ilk iki sezonda, kalanlar sonraki yayınlarda eklendi)
  • Yayın Kanalı: CBS (ilk yayın), daha sonra ABC, Boomerang, HBO Max vb.
  • Süre: Her bölüm yaklaşık 22-25 dakika
  • Seslendirme (Orijinal Kadro):
    • Scooby-Doo: Don Messick
    • Shaggy Rogers: Casey Kasem
    • Fred Jones: Frank Welker
    • Daphne Blake: Indira Stefanianna (1. sezon), sonra Heather North
    • Velma Dinkley: Nicole Jaffe
  • Tema Müziği: David Mook ve Ben Raleigh tarafından yazıldı, Larry Marks seslendirdi.
Konusu

Dizi, Mystery Inc. (Gizem Çetesi) adlı dört genç ve konuşabilen köpekleri Scooby-Doo'nun maceralarını anlatır. Fred Jones (lider ve tuzak kurma uzmanı), Daphne Blake (şık ve biraz sakar), Velma Dinkley (zeki ve mantıkçı), Shaggy Rogers (tembel, korkak ama çok yiyen) ve büyük, sevimli ama korkak Danua cinsi köpek Scooby-Doo'dan oluşur.Çete, renkli çiçek desenli Mystery Machine adlı minibüsleriyle gezerken sürekli doğaüstü olaylar, hayaletler, canavarlar veya gizemli yaratıklarla karşılaşır. Scooby ve Shaggy genellikle korkudan kaçar, komik sahneler yaşanır. Ancak her bölümün sonunda ortaya çıkar ki: Söz konusu "canavar" ya da hayalet aslında bir insan tarafından giyilen kostümdür. Bu kişi genellikle yerel bir efsaneyi ya da korku hikâyesini kullanarak kişisel çıkar (para, arazi, intikam vb.) peşindedir.

Tipik bölüm yapısı:
  • Çete yolda giderken araba arızalanır veya yanlışlıkla ürkütücü bir yere gelir.
  • Gizemli olaylar başlar (hayalet, canavar saldırıları).
  • Scooby ve Shaggy korku sahneleriyle komedi katar.
  • Velma ipuçlarını toplar, Fred tuzak kurar.
  • Sonunda maske düşer: "Bu aslında Bay X'miş, amacı Y imiş!"
Dizi, korku-komedi karışımıyla çocuklara hem heyecan hem de mantık yürütme öğretir. "Ruh-roh!" (Scooby'nin ünlü korku sesi) ve "Zoinks!" (Shaggy'nin korku ifadesi) gibi replikler ikonik hale gelmiştir.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık