cogunlukla( tamamı degil) köpek demesemde, evet gücsüzlüklerinden dolayı shicibukai oluyorlar.
- crocodile; wbden dayak yedi, o kadar etkilenmişki, tek basına gücünün yetmiyecegini anlamıs... ordu gücü ve antik silah arıyor

luffy kk olucam dediginde, söyledikleri kendi korkusuydu.
- jinbei; gücü hiç bir seye yetmiyor. birseyler yapabilmek için shicibukai oluyor. ama bir yonko hayranı, çünkü gücünü ve ismiyle bile neler yapabilecegini bizzat görüyor. daha yonko tayfasına katılamamıs bir acemiyi bile yenemedi. ve ancak wbnin adamlarından biri olarak hareket edebilecek capı oldugunu gösterdi, crocodileda böyleydi dikkat. (bknz; marineford savası)
- buggy; göt korkusuna shicibukai oldu. zaten o korkuya hersey olur
- hancock; gücü adayı korumaya yetmiyecegi için, shicibukai olmus. acıkca savasa gelmiyecegim ama unvan bende kalsın diyor. çünkü savasa gitmek istemesede, unvana ihtiyacı oldugunun farkında. bosu bosuna öldürülebilirdi. akainuyla hancocku eşleştirin, mantıgınız yolu gösterir.
- law; shicibukailik gücüne ihtiyacı oldugu için aldı. yani korku degil plan esas. ama bir amirali kendininde alamıyacagını, dofun da alamıyacagını biliyor. ve onun yetişmesinde katkısı olan doffy gibi totoyu saglama almak için shicbukai oluyor. böylelikle hem dokunulmaz oluyor, hem istedigi yere girebiliyor.
- bb ; teachin cok fazla gücü ve cesareti olsa yeni dünyada bir sürü 100 üstü adam var orda yakalardı. ama o zaman amirallerin veya yonkoların sag kollarının hedefinde olabilirdi. yanlıslıkla bir yonkoya bile hedef olabilirdi. oda shicibukai oldu, amirallerden kurtuldu, impel downa girdi. hersey plana göre gitsede shiliewin sözüyle, deprem meyvesini alamasa dagılacaktılar

çünkü o meyveyi alamadıktan sonra shicibukaide kalamıyacagına göre her türlü öldürülürlerdi
ha birde acein yerine akainunun dövüsütügünü hayal edin( tek meyvesiyle ...)
- mihawk ; fanlarına göre canı istedigi için shicbukai. amirallerden korkmayan bir adam olması durumu mümkün ve nadir istisnalardan biri. gelgelelim onun gücünde bile olsam, bende shicibukai olurdum, yada shanksın tayfaya katılırdım. eger bir tayfaya katılmak istemiyorsam, akainu gibi bir azman peşine düşmemesi için en makul durum shicibukai olmaktır.
- dof; ona ayrılan koca arcta, zaten amirallerden cekindigi gösterildi. unvanını kaybetmemek için tüm nufuzunu kullanıp, dünyayı aldatmak zorunda kaldı. zaten mangaka gösterdiki, isshonun sakası yok. ve kimse anlamıyor galiba inatla ama; akainu, isshoyu oraya doflamingo+law+luffyi öldürsün diye gönderdi
- moria; adamdaki yonko korkusu kimsede yok... ezikliginden, tüm tayfası öldürülünce bari zombilerden tayfa yapayım demiş...
- kuma; mihawk gibi istisnalardan. muhtemelen dragonun emriyle shicbukai yapıldı. ama onun arkası kalın. sonucta her türlü bir amiralden daha güclü olan bir adama ve hükümet kadar güclü bir olusuma calısıyor.
- weevil; gücü bir amirali alabilirmi mihawkla birlikte tek tartısabilecegimiz kişi. üstelik denizciler hikayeye göre onun için zephryden vazgeciyorlar. yani mihawk gibi güc olarak korkutulamıyacak iki kişiden biri. gelgelelim ondada mihawk gibi düşünmek lazım. bir hedefi var ekstra ve o hedefe giderken yanlıslıkla karsısına kizaru cıksa ne olur ? en mantıklısı ki mantık onda degil, yanındaki gudubette var. shicbukai olmaktır
benim kişisel fikirlerim bunlar.