Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Sanji'nin Ailesi ve Bege

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saolun arkadaşlar. Tutup tutmaması mühim değil teorinin amacı da gerçekleşmesi mümkün olayları yazıya almak.
Şahsen ben yazarken de okurken de zevk aldım.

40 Senelik bir efsaneden bahsediyoruz. Shicbukailer yanında rokie kalır. Bu örgüt senelerce Denizciler ile savaşmış ve anlaşılan o ki Denizciler başa çıkamamış. Çareyi de diplomasi de bulmuşlar. Başlarındaki kişi başkası olsun farketmez ha eski efsanevi bir korsan olsun ha başkası sonuçta o rütbe de duran kişi her türlü Wg ve Denizcilerin düşmanı.

Bu 1. ya da 2.erkek kardeşi büyük ihtimal.

Shiki'yi her teori de görmekten usanan arkadaşlar için yapabileceğim birşey yok. O kadar detay ve destekleyici ss koydum. Diğer gördüğünüz Shiki teorilerinden çok farklı bir seviyede buna eminim. Kıyaslanamaz yani.
Şimdi şöyle anlatayım, Mafya da devletin hoşuna gitmez onu engellemek ister ama mafya devleti yıkmak istemez. Ama teroristler devlet düşmanıdır. Ve devletin tahammülü yoktur. Shiki bildiğin devlet düşmanı. O yüzden olmayacağını düşünüyorum.

Şimdi şöyle anlatayım, Mafya da devletin hoşuna gitmez onu engellemek ister ama mafya devleti yıkmak istemez. Ama teroristler devlet düşmanıdır. Ve devletin tahammülü yoktur. Shiki bildiğin devlet düşmanı. O yüzden olmayacağını düşünüyorum.
Yani şuan Vinsmoke'lerin başındaki eleman Devlet düşmanı değil mi ? Liderliğini yaptığı örgüt senelerce Denizciler ile savaşmış. Denizciler WG'nin görünen yüzü değil mi ? Bu seride bir korsan maceradan maceraya koşar. Kendileri için önemli olan birisi yakalanmadan gideyim de Denizciler ile savaşayım demez. Fakat ortada senelerce yapılan savaşlar var. Bana kalırsa Germa 66 'nın devlet düşmanlığı Shiki'den fazla.

Yani şuan Vinsmoke'lerin başındaki eleman Devlet düşmanı değil mi ? Liderliğini yaptığı örgüt senelerce Denizciler ile savaşmış. Denizciler WG'nin görünen yüzü değil mi ? Bu seride bir korsan maceradan maceraya koşar. Kendileri için önemli olan birisi yakalanmadan gideyim de Denizciler ile savaşayım demez. Fakat ortada senelerce yapılan savaşlar var. Bana kalırsa Germa 66 'nın devlet düşmanlığı Shiki'den fazla.
öyle olsa wg üzerinde etkisi olmaz o kadar. Bunlar benim örneklediğim şekilde mafya gibi. Hem devlete iş yaptırıyorlar hemde kanunsuz işleri var. Ama Dragon Terörist, Mf de Dragon'un bu şekilde bahsi geçiyordu hatta anlatabilmişimdir herhalde kendimi.

öyle olsa wg üzerinde etkisi olmaz o kadar. Bunlar benim örneklediğim şekilde mafya gibi. Hem devlete iş yaptırıyorlar hemde kanunsuz işleri var. Ama Dragon Terörist, Mf de Dragon'un bu şekilde bahsi geçiyordu hatta anlatabilmişimdir herhalde kendimi.
Ben senin ne demek istediğini anladım fakat bana göre yanlış düşünüyosun. Zira kendilerine zarar veren bir örgütün isteklerine çağrı vermezler diye düşünüyosun. Baş edemedikleri korsanlara Shichibukai ünvanı veren oluşum emin ol koskoca Denizci üssünün başa çıkamadığı , suikastçi , savaş başlatan ve Şeytani ordu olarak bahsedilen bir örgüt ile uzlaşmak için elinden geleni yapar.

Dağınık şeyleri toparlayıp iyi bağlamışın. Tutacağını düşünmesem de farklı olayları hatırlattın. İyi bir beyin jimnastiği oldu.
Okumak eğlenceli idi. Emeğine sağlık...

Shiki-İndigo-Teknoloji bağlantısı güzel olmuş. Altın Aslan'ı tekrar görseydik güzel olurdu gerçekten ama Sanji'nin babasının o kadar güçlü biri çıkacağını düşünmek zor geliyor :)

Ama Shiki'nin uçması, çocuklarının(!) da uçma özelliği olması (teknoloji yardımıyla da olsa) aralarındaki bir bağlantı olabilir belki de. Ayrıca Shiki'nin Skypia'da gördüğümüz bu kadranlara ulaşması yeteneği dolayısıyla çok kolay olurdu. İndigo sayesinde değişik deneyler ve bilimsel araştırmalarla farklı projeler yapmak istediğini görmüştük. Bu kadranlar İndigo'ya bağlansaydı hoş olurdu.

Farklı benzerliklerle bağlantı kurmaya çalıştığımda Shiki'nin sürekli sigara içtiği (daha doğrusu puro) görülmekte. Bu da Vin(smoke) adı hakkında bir çağrışım yapmıyor değil.

Bir diğer şüphe çekici olay ise ''bacak'' teması. Shiki bacaklarını kaybetmişti. Sanji'nin lakabı ise Kara Bacak. Diğer kardeşleri de ayaklarına kadran takmışlar. Bununla ilgili bir bağlantı da olabilir.

Shiki'nin saçlarının sarı olması ve kaşlarının da ilginç bir şekile sahip olması da Sanji ve Vinsmoke'larla ilgili bir bağlantı olabilir.

İşin tam ters yönünde ise Shiki'nin bir shogun gibi giyinmesi. Yani Germa 66 mafyavari bir oluşumsa Shiki'nin giyiniş tarzının bununla uzaktan yakından alakası yok. Öte yandan Reiju ve Yonji'nin de giyim olarak Sanji'yle alakası yok. İlginç durumlar yani :) Anlaşılan bu konuda birbirlerine benzemeleri şart değil.

Giyim tarzından başka benzetemediğim bir özellik de Shiki'nin çok akıllı biri gibi gözükmeyişi. Sanji'deki kıvrak zeka Shiki'de yok sanki. Öte yandan İndigo'yla planladıkları projenin fikir kaynağı kendisi ise Shiki'ye haksızlık da etmiş olurum. Burda da karışık bir durum var aslında.

Şu tema benim ilgimi çekti:

İlk resim Shiki'nin Strong World filminden. Arka planında güneş ışıklarını yansıtan bir çizim var. Filmini izleyenler daha net bir şekilde görmüşlerdir bu arka planı.

İkinci resim ise Arabasta arc'tan. Sanji'nin kolunda güneş sembolü var. İlginç değil mi sizce de ?

Oda bizimkiler hakkındaki bazı bilgileri çooooook önceden veriyor. Sanji'nin şarap konseptli bir gemiye binmesinin geçmişi hakkında bazı bilgiler içermesi gibi, güneş sembolü de Shiki ile aralarında bir bağlantı olabileceğini gösterebilir belki de. Güneş sembolünün One Piece evreninde Sanji'yi işaret ettiği konusuyla ilgili bir teori de vardı. Bulursam onu da atayım.

Velhasıl kelam Shiki ve Sanji teması üzerine benzerlikler oldukça fazla. Ama Shiki'yi tekrar görür müyüz, Sanji'nin bu kadar güçlü bir babasının olması mümkün müdür soru işareti ? @Nekomamushi'nin teorisine destek olabilecek bir kaç şey yazdım. Shiki'nin Sanji'nin babası sıfatı ile ortaya çıkması çok şaşırtıcı ve müthiş olurdu. Ancak aralarındaki bunca benzerliğe rağmen tamamen farklı biri de çıkabilir baba Vinsmoke.

Teorinin tutma olasılığı var bence. Güzel bağlamışsın. Tutmasa bile mühim değil; okumak zevkliydi :p

İlk sayfada açıklanan zaman uyuşmazlığından ötürü babalık bağı imkansız. Roger ın durumu ile kıyaslamamak gerekir. Mangaka kendine öyle acayip bir şeyi en fazla bir kere çıkış yolu diye kullanır. Zaten bir esprisi de yok. Eskiden kalma fosilden başka bir şey değil bence Shiki

Güzel yazmışsın okuması zevkliydi tum.
Ama farklı ve daha özgün birinin çıkması daha çok hoşumuza gider.
Emeğğine sağlık uçmalarının sebebini teknolojiye bağlayacak muhtemelen Oda.
Ama ben Bege kısmı tutar ditorum hatta çift taraflı bile çalışıyor olabilir menfaatlerine göre.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık