Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sanji vs. Donquixote Doflamingo

Kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    241
Alakasız örnekler vermişsin.

Ben Dofun direkt kazandığı plot durumları söylüyorum. Abdullah ve Jeet yardım etmese, Dof Luffyi iple paketlemese, Luffy kucakta taşınmasa Dof Luffyi en az 3 defa öldürüyordu.

O senin dediğin son vuruş olayında Dofun düşeceğinin garantisi var mı, Dof Boundmanin düz yumruğuyla değil KKG ile düştü. Senin bu örneğin zaten benim yukarda verdiğim Dofun kazandığı örneklere benziyor ancak tam olarak aynı değil, Dofun galibiyetleri daha net. Luffy sudan çıkamaz, G4 bitince kaçamazdı. Plot tamamen Luffy lehineydi.

Cracker örneği hatalı, çünkü Crackerin boyna vuracak pozisyonu yok, kuklayı parçalayan kola kuklanın içinden çıkıp saldırıyor onda bile kolu bile kesemiyor, Dof Luffynin kafasını kesmeye çalışıp kesemese neyse oyle bir sahne bile yok, sacma sapan elini baglayip asagi atiyor.

Gamma örneği de hatalı, iç organları eritmek yerine niye boğaza saplasin. Law yapacağını yapti, oldurucu teknik vurdu, Dof karsi teknik uyguladi kurtuldu. Benim dediğimle bu örnek bir değil, benim verdiğim örnekte Dof Luffynin elini bağlayıp aşağı atıyor. Öldürücü bir vuruş vursa ve Luffy kurtulsa anca bu örneğin tutar, o yüzden hatalı örnek.

Hody ve Dof arasındaki olay Dofun daha dayanikli olduguyla acjklanir. Ama diger verdigin Zoro ve Luffy örneklerinin benim dediğimle bir ilgisi yok.

Ben net şekilde aynı tekniğin ( G4 Boundman) aynı cussede olmayan rakipler üzerindeki etkisini açıklıyorum. Buradan da Cussece daha ağır olanın daha az etkilendiği gibi bir orantı çıkıyor çok basit ve net yani. BM uçmuyor, Kata az uçuyor, Dof daha çok uçuyor çünkü daha az Cusseye sahipler. Elbafli deve vursa yerinden oynatamaz ama gidip Greenbitli elfe vursa daha çok uçurur çok basit mantık. Ayrık durum varsa bunu dayaniklilikla aciklayabilirsin. Misal Roger bir slashla Odeni ucuruyor, ayni slashla bir devi uçurabilir mi, tekler bayıltır ama uçuramaz.
Aynen Luffy'i öyle öldürmek basit zaten. Dof'un Abdullah ve Jeet'teki durumu bile torpilin dik alasıdır. 2 tane seni normalde rahatça biçecek adamı öyle yakalıyon. Bir de klonuyla.

Hikayenin etkisini herhalde bir Luffy yenmeye başlayınca dillendiriyorsunuz. Dof G4 Luffy ile kapışabilecek bir adam değildi. Gerisi teferruat. Katakuri bu formla başa baş çarpışıyordu.
 
Ennies Lobby arcında bir karakter vardı. Adı ''Fukurou''ydu. Bu karakter insanların gücünü ''Dokari'' birimi ile ölçebiliyordu. Lucci, Kaku ve Jabra'nın güçlerini ölçmüştü. Sırasıyla 4000,2200 ve 2180 Dokari birimi çıkmıştı. Ama bu sadece fiziksel yeteneği ölçer. Yani Jabra orada insan formunda olduğu için bu hesaba katılmadı. Jabra yine daha üstündü. Ardından Kaku'da bir şeytan meyvesi yedi ve bu dengelendi. Ayrıyeten şunu da söyleyeyim; Normal bir savaşçı 10 Dokari gücündedir.

Zoro ve Sanji bunları yendikten sonra sırasıyla 2200 ve 2180 Dokari gücüne ulaştıysa eğer, öyle farzedelim, (Kaku ve Jabra'nın şeytan meyvesiz güçleri) 220 ve 218 adam gücünde olurlar. O zamandan bu zamana 10 kat güçlendiklerini varsayalım, belki daha az belki daha fazla, 2200 ve 2180 adam gücüne tekabül eder bu. Oda aksini söyleyene kadar aradaki fark aşağı yukarı böyledir.
Enies loby de daha haki bile yoktu bu verdiğin örnek ancak metafor olarak kullanılabilir, teknik olarak kullanılamaz.
 
Zoronun zirveler arasında yer alabilmesi icin Kral hakiyi bilinçli olarak son limitine kadar kullanabilmesi lazım o zamana kadar zirveler arasında yer alıyor diyemeyiz.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık