Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sanji vs. Donquixote Doflamingo

Kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    241
Law'ınki daha fazla tabi ki ama her meyve enerji yiyor. Law'ın şarjı 10 dakkada bitiyorsa Dof'unki bir saatte bitiyordur ama bu demek değil ki Dof'un meyvesi enerji harcamıyor. ÝamaTo, Kaido'nun adayı meyve gücüyle uçurmasının ardından bir süre geçtikten sonra Kaido için diyor gücü azalıyor diyor. Özellikle meyvesini çok üst düzey kullanan adamlarda bu handikap daha fazla. Dolayısıyla Dof'un kuş kafesi kendisinden enerji yiyor.

Dof ölü halinde bile dayak yiye yiye G4 Luffy karşısında kazandı çünkü Dof'un dayanıklılığı G4 süresinin üzerindeydi. Herkes handikaplı gelmiş olsa da Dof bu handikapların üzerine hem Law'dan ölümcül bir saldırı aldı, hem yeri geldi 2v1 ve 1 vs all attı hem de kuş kafesi açıktı. Yani Luffy ve Law'ın sadece enerjisi azalmışken Dof'un handikap tarafı daha kabarıktı. Bu ikisini bir tutmak adil değil.

Velhasıl kelam Dof'a, Luffy'nin Dressrosa'da yendiği adam olarak bakmamak lazım. Nitekim iki taraf da sıfır kilometre olsa Dof, G4 karşısında yine kazanacaktı. Yani Sanji, Dressrosa Luffy'nin yenemediği adamla karşı karşıya aslında. Bu şekilde yorumlamak lazım. Ee Luffy ve Sanji arasındaki güç farkına bakacak olursak güncel Sanji'nin Dof karşısında galibiyet alması hala kolay değil. Boostlanmış Dof karşısında ise böyle bir ihtimalden söz etmek mümkün değil.
Kaido adayı tutarken meyveyi kullandığı için gücü düştü denmedi ki. Tersine gücü azaldığı için ada üzerindeki kontrolü azalıyor.

Kaido sürekli dövüştü, hasar yedi. Bunun etkisiyle de zayıfladı. Zayıflaması da ada kontrolünü azalttı.

Dof'un enerji harcadığını inkar eden yok. Benim demek istediğim seviyesinin düşmeyeceği. Ipleri sertleşmeyecek, tekmesi güçlenmeyecek birdcage kullanmıyorken. Yine boundman delemeyen, boundman'la çarpışamayan, hızını zor takip eden biri olacak.

Normalde 5 gün dövüşecekse bu şekilde 1 gün dövüşebilsin. Karakter zaten 1 saat dövüştü.

Adam çer çöpe, kral hakiyle bayılacak tiplere bile uyanışla saldırıyordu. Luffy moladayken bircage'i hızlandırdı. Hiç enerjisi bitmekte olan bi karakter gibi davranmadı dof. Etkisinin abarttığınız kadar olduğunu sanmıyorum.
-----

1 vs 2 dediğin dövüş neresi? Dof red hawk yedi ve ayırdı bunları. Luffy bellamy + klonla oyalanırken Dof ve trebol Law'a 2v1 daldı:

Arc başında da yanında fujitora'yla daldı law'a. Bu arc asıl 2v1 ve enerji handikapı yiyen kişi Law'dı.

Luffy de bellamy'den az dayak yemedi. Bunlara kıyasla dof'un 2v1'le yediği tek darbe red hawk. Ki orası da 2v2 aslında. Luffy red hawk vururken law trebol'le uğraşıyor.

1 vs all dediğin de kral hakiyle bayılacak çöpler. Luffy sırtında law'la doffy'nin sarayına koşarken ondan çok daha fazlasını yaptı. Dof'un karşısına bitik çıkmasının sebeplerinden biri de oydu zaten.
-------

Tanklığıyla g4'ü yendi demen de tam doğru değil. Arc uzasın diye luffy bi mallık yaptı orda. Leo bazooka'yla bayıldı sanıp dövüşü bırakıyor. Burda bitiyordu o dövüş:


2 saniyeye ihtiyacı var ve bu sahneden önce 20 saniye falan olduğu yerde zıplıyor dövüş bitti diye. İlla gladyatör amca geri sayım yapacak falan diye böyle bi saçmalık girdi araya.

Söylediğiniz gibi dof luffy'nin yenemeyeceği rakip olsa Oda bunu daha net bi şekilde hissettirebilirdi. Ancak sadece dof'u handikaplı taraf yapmak yerine iki tarafa da karşılıklı "bitkin haldesin" dedirtmiş.
Luffy'i net bi şekilde yenildirteceğine hata yapıp dövüş erken bıraktırarak arc'ı uzatmış. Law fazla iş yapmasın diye arc boyu başına gelmeyen kalmadı, 2v1 olmasın diye bellamy araya sokuldu.

"Doflamingo luffy için fazla güçlü" demeye çalışan bi mangakanın yapacağı şeyler değil bunlar.
 
Son düzenleme:
Tartışmayı başlatan kişi Zorocu olduğu için Zoro'yu da bu mücadelenin içine sokmak gerekti. Malum Zorocu arkadaşlar Zoro'nun bu dövüşü rahat alacağını düşünüyor ve Sanji'nin de zorlanacağını hatta bazıları alamayacağını düşünüyor. Seninde malumundur Zoro da Sanji de Korsanlar Kralı'nın kanatları yani aralarında büyük bir güç farkı yoktur. Birini şişirip diğerini itin bir yerine dürtmenin kimseye bir faydası yoktur.
Zoro ile sanji arasında çok güç farkı var demek ne kadar saçma ise sanji ile zoro arasında az güç farkı var demek de o kadar saçmadır, orta düzeyde bir güç farkı var aralarında.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık