O editör şeyinde amiraller ile eşit dövüşecek kadar güçlü ibaresi vardı sanırım. 3 dakika falan olmaz öyle şeyler
Eşit diyor muydu emin değilim. Benim bildiğim Shanks, amirallerle dövüşecek kadar güçlü dendiği.. Gerizekalı editör Shanks amirallerle dövüşecek kadar güçlü demese biz Shanks'ın amirallerle dövüşebilecek kadar güçlü olduğunu bilmiyorduk zaten. Çok faydalı bir bilgiydi bu
Şuraya nasıl vakıf oldun Densetsu'cum? Vivre card bilgisi gibi yazmışsın resmen

Ki orada Gryphon'un özel bir kılıç olduğunu söylemesine rağmen
Felix'ciğim. Bunun için vivre kart bilgisine ihtiyaç yok

Bir karakterin ana gücü meyve ise haki ön planda olmaz. Daha doğrusu Akainu ve Kuzan gibi bir logia kullanıcısı isen hakin ön planda olmaz. Garp, Shanks, Rayleigh, Zephyr.. Bunların ortak yönü meyve kullanıcısı olmamaları ve buna ters oranla çok iyi haki kullanıcıları olmaları. Bu zamana kadar hep meyveyle ön plana çıkmış Akainu gibi birini hep hakisiyle ön plana çıkmış Shanks gibi bir adamla haki yönünden kıyaslamak abesle iştigal hatta abesten de öte hayalperest bir bakış açısı olur diye düşünüyorum.
Öte yandan Sakazuki'nin gücünün
yapısı itibariyle silahlanma kullanması saçmadır. Zira magmanın üstünü sert bir tabaka ile kaparsan yakıcılığı azalır. Hee dersen ki Sakazuki'nin hakili yumruğu magmanın delici ve yakıcı özelliğinden daha etkilidir, o başka. Ama görünen köy de kılavuz istemez. Sakazuki'nin olayı yakıcı ve delici bir meyveye sahip olmasıdır. Bu nedenle şu durumda bu konunun tartışmaya açık olduğunu düşünmüyorum. Buzu haki ile kaplamak ne kadar mantıklıysa magmayı haki ile kaplamak da o kadar mantıklıdır zira.
Gryphon meselesine gelince. Kılıcın özel olması neyi değiştiriyor ? Üst düzey kılıç ustalarının hepsinin kılıçları özel. Yani Shanks normalde magmayı bloklayamaz ama kılıcı sayesinde mi blokluyor demeye getiriyorsun ? İnşallah öyle birşey demek istememişsindir