Diplomasi falan filan iyi hoş da cidden bu düşünülüyorsa normal şartlarda buna da dikkat edip hiç bu krizin çıkmayacağı bir ortamın hazır edilmesi gerekliydi.amiraller mary goiese de uşak gibi gezmiyor kutsallar sadece koruma, eskort ve kurtarma görevlerinde amirallere ulaşıyorlar . Deniz kızını kacırırken garpa yardım et dese garp yardım edermiydi ? diplomasiye önem veren dünyanın işleyişini bilen karakterler bunlar kutsallarında hepsi charlos gibi değildir o istisna ? cipfer pol ajanları karlosa karsı gelmekten korkar cunku adam bir dügmeyle amiral cagırabilir fakat bir amirali tehdit edebilcek koza sahip değiller . Cİpher poll kutsalların emirleri icin vardır denizciler ise asayiş ve güvenliktir . Ayrıca garp sembolik biri charlosun babasına al götür çocugunu yoksa elimde kalıcak bile diyicek kadar totosu sağlam.
Bu konu cidden kafa karıştırıcı. Garp ve kutsalların nasıl bir ilişkisi var? Mesela Kutsallar Akainu'yı beğendim kölem olsun deseler şat diye alabiliyor mu? Bir sınırları var mı?
Yani koca ülkenin prensesini kaçırmaya yeltenen adamlar bunlar. Biz tanrıyız diye geziyorlar. Cidden bir sınırları var mı? Çok emin değilim.