Bazen şey düşünüyorum ya oyun yapımcıları üretim yaptığı kitleyi iyi tanımıyor ya da sosyal medyadaki altrightçılar azınlık, biz algıda seçicilik yapıyoruz. shshshs.
Bi' de kaba bir hitap ile kullandığın belli yaBoş yaptın. Kadına bayan diyen reislere “bana bayan diyemezsin” diyen feministler gibi.
Karı, Türkçede yaygın olarak bir erkeğin evli olduğu kadın eş anlamına gelir. Günlük dilde ve argoda ise cinsiyet fark etmeksizin genel olarak "kadın" anlamında veya samimi/kaba hitaplarda kullanılır. [1, 2]
Bak bu tdk abimizin tanımı, beğenmiyorsan Türk Dil Kurumuna dava aç.
Üsluptan kaybediyorsun
Hayır, burada üslupluk bi durum yok. Bazen bazı şeyler böyle ifade edilir. Orada kadın, hanımefendi, bayan vs. kibar kelimeler kullansam cümlenin tamamına uygun olmayacak.Bi' de kaba bir hitap ile kullandığın belli ya
Kadın ana karakterlerle bir sıkıntım yok. Control oyununda gayet zevk alarak oynadım. Tomb Raider serisi de aynı şekilde. Faye'in hikayesi anlatılacaksa, oyunun adı God of War: Laufey olmamalıydı bana göre.Hayır, burada üslupluk bi durum yok. Bazen bazı şeyler böyle ifade edilir. Orada kadın, hanımefendi, bayan vs. kibar kelimeler kullansam cümlenin tamamına uygun olmayacak.
Bazen ağır kelimeler tercih etmek, hafif kelimeler tercih etmekten daha uygun olur. Şu kadın(bak bu sefer cümle hafif olduğundan kadın kelimesi kullandım) ana karakter işi eğer feminizm ile alakalı, sjw kankalarım mutlu olsun diye, bakın biz kadın ana karakter kullanıyoruz, en kadıncı biziz, çok eşitlikçiyiz kafasındaysa ki muhtemelen öyle, o halde dizi filmlerden sonra oyunlara da el atılmış demektir. Zaten benzer şeyleri oyunlarda da görüyorduk, şimdi daha da göze batırılıyor. Nasıl ki yüzüklerin efendisinde zenci elf gördüğümüzde sinirlerimiz bozuluyor, ileride de zenci geralt falan oyunlarda görürsek şaşırmayın.
Şöyle anlatayım, yeni Max Payne oyunu yapacaklar, ana karakter Max Payne değil, bi kadın karakter olacak. Beyaz bildiğimiz karakterleri siyahi yapacaklar, gibi gibi, iş netflix’e dönecek. O günler gelince burada ağlamayın.
Yok, onlarla benim de sorunum yok. Olay Max Payne ana karakterini kadın yapmaya dönerse, sıkıntı orada başlar. Netflixvari bi akım oyun dünyasına entegre olursa, oyuncular olarak biz sıkıntı yaşarız. Yoksa seri içindeki x bi kadın karakterin de hikayesini anlatalım diyorlarsa(ciri, faye vs. gibi) onda bi sorun yok.Kadın ana karakterlerle bir sıkıntım yok. Control oyununda gayet zevk alarak oynadım. Tomb Raider serisi de aynı şekilde. Faye'in hikayesi anlatılacaksa, oyunun adı God of War: Laufey olmamalıydı bana göre.
Geçenlerde 1'in remaster'ı oynamaya çalıştım. Maalesef aşırı eski hissettiriyor.
Yeni gelecek Max Payne oyununda kadın ana karakter Mona Sax olsaydı şikayetim olmazdıHayır, burada üslupluk bi durum yok. Bazen bazı şeyler böyle ifade edilir. Orada kadın, hanımefendi, bayan vs. kibar kelimeler kullansam cümlenin tamamına uygun olmayacak.
Bazen ağır kelimeler tercih etmek, hafif kelimeler tercih etmekten daha uygun olur. Şu kadın(bak bu sefer cümle hafif olduğundan kadın kelimesi kullandım) ana karakter işi eğer feminizm ile alakalı, sjw kankalarım mutlu olsun diye, bakın biz kadın ana karakter kullanıyoruz, en kadıncı biziz, çok eşitlikçiyiz kafasındaysa ki muhtemelen öyle, o halde dizi filmlerden sonra oyunlara da el atılmış demektir. Zaten benzer şeyleri oyunlarda da görüyorduk, şimdi daha da göze batırılıyor. Nasıl ki yüzüklerin efendisinde zenci elf gördüğümüzde sinirlerimiz bozuluyor, ileride de zenci geralt falan oyunlarda görürsek şaşırmayın.
Şöyle anlatayım, yeni Max Payne oyunu yapacaklar, ana karakter Max Payne değil, bi kadın karakter olacak. Beyaz bildiğimiz karakterleri siyahi yapacaklar, gibi gibi, iş netflix’e dönecek. O günler gelince burada ağlamayın.
. Remake'den hala ses seda yok ne zaman gösterilecek acaba ? Summer Game Fest olsa bari.Bana da oradan hiç dövüşmediğimiz ama hazine avcılığı yaptığımız bir oyun ayarlasana temizinden.Ben bu ilk Tomb raiderleri hiç oynamadım ama umarım yakın dövüş ağırlıklıdır şöyle akrobatik tarzda. Tomb raider i severim ama tekme falan olmadı mı eksik oluyor sanki