Frogwares tarafından yapılan Sherlock Holmes serisine başladım. Yapım yılından bağımsız olarak kronolojik sırayla oynamaya karar verdim. Bu yüzden de Chapter One ile giriş yaptım.
Oyun Akdeniz'de bulunan Cordona isimli kurgusal bir adada geçiyor. Ada eskiden Osmanlı hakimiyetindeymiş, bu nedenle Osmanlı kıyafeti giyen ve Türkçe konuşan insanlar bolca var. Açık dünya olsa da haritası çok büyük değil, hızlı seyahatle rahat gezilebiliyor.
Oyun içerik olarak karmaşık. Bir vakaya başladığınız zaman doğru kanıtlarla hareket etmediğiniz zaman hikaye ilerlemiyor. Soruşturma esnasında uygun kıyafet giymeyince insanlar sizinle konuşmuyor. Oyun toplanabilir içerik konusunda da oyuncunun elinden tutmuyor. Olay mahallinde kendiniz arayıp tek tek bulmak zorundasınız. Vakaları soruşturmak için Zihin Sarayı'nda kanıtları birbirine bağlamak lazım. Bir kanıt bile kaçırınca olaylar bağlanmayabiliyor, böyle olunca da gidip tekrardan aramak gerekiyor.
Oyunda ana hikaye, Cordona Hikayeleri ve Yan Görevler olarak üç farklı görev serisi var. Cordona Hikayeleri çok kısa, anlık olarak çözülüyor. Yan hikayelerde güzel detaylar var, bazıları direkt ana göreve de etki ediyor. Ana hikaye de beş ayrı bölümden oluşuyor, beş bölümün her birinde ayrı bir görev daha açılıyor. Ben tüm başarımları almak için uğraştığımdan 25 saat sürdü bitmesi.
Oyunda bir kombat mekaniği de var, ama aksiyona çok girilmiyor. Düşmanlar birbirlerinin aynısı ve hepsini yenmenin yolu da aynı. Zırhları kır, sonra iki yumrukla bayılt şeklinde.
Ben sıkılmadan oynadım, dedektiflik türü sevenlere öneririm.