crimson desert beklendiği kadar iyi. zaten çığır açacak bir oyun beklemiyordum. genel olarak rd2+zelda+skyrim+witcher+assasins creed oyunlarından mekanikleri black desert oyunuyla harmanlamışlar. single player açık dünya seven oyuncular zaten bunu da sever bence.
negatif yanları:
-optimizasyon iyi deniyor ama düşük sistem pclerde tam kalite oynanabilecekmiş gibi durmuyor. ben daha windows pc'de deneyemedim ama orta-üstü mac pro da denedim. en düşük ayarlarda 15-30 fps arası oynanıyor ama 20 yıl önce çıkmış bir oyun gibi gözüküyor. o yüzden oynamadım 5 dk sonra kapattım. steamden alıp bir de oyun bilgisayarında deneyecem bakalım o zaman tekrar yazarım.
-kontroller değişik, ilerde güncellemelerle toparlayacaklardır diye düşünüyorum. sıkıntının oyun firmasının mmorpg kafasında olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. geribildirimlerle düzeltirler.
-ign, metacritic puanları falan hikaye. woke oyun yaparsan yüksek puan, normal oyun yaparsan düşük puan. onların kafa öyle çalışıyor. benim oyuna puanım 100 üzerinden 75 civarı.
-inşallah batmazlar da, oynayacak offline oyunların sayısı artar. microtransaction, live service, woke moke diye diye neredeyse tüm diğer single player oyunların içine ettiler.
-oyun pahalı bu arada. 70 dolar etmez. indirimde 50 dolar falan olursa alınır.