@Historia beni ikna et
Şimdi Allenim şunu baştan söyleyeyim Origins, Odyssey ve Valhalla bu üç oyun büyük açık dünyalara sahip ve uzun süre aynı şeyleri yapacağın oyunlar yani Shadow of Mordor'da 1-2 komutan öldürüp çıkıyorum diyorsan bu oyunlar pek sana göre olmayabilir. Bunun uyarısını baştan yapmış olayım.
Bu üç oyunun temasına gelecek olursak Origins Antik Mısır, Odyssey Antik Yunan ve Valhalla'da İskandinav - Viking temasına sahip.
Bu üç oyunun dünya büyüklüğü Odyssey > Valhalla > Origins şeklinde gidiyor. En butik ve oturaklı dünyaya sahip Origins ama Odyssey'de aynı zamanda gemi sistemi ve deniz savaşı sistemine sahip olmasıyla dünyasının büyüklüğünü iyi kullanıyor. Valhalla'da ise bu kesinlikle yok dünyası gereksiz büyük ve bunu iyi dolduramadılar.
Dünya güzelliği açısından da Origins = Odyysey > Valhalla derim çünkü Origins'de antik mısır piramitlerini ve şehirleriyle güzel geçirmişler oyuna. Aynı şekilde Odyssey'de büyük sularıyla yunan adalarını güzel harmanlamışlar. Valhalla ise dediğim gibi ara sıra Asgard'a uramak dışında dünyası çok sıradan ve çayır çimenden oluşuyor.
Yani Viking olarak köy basıp yağmalayabiliyorsun ama Viking özelliğin bununla sınırlı kalıyor maalesef. Hikaye olarak da en takip edilebilir aralarında Origins. Odyssey, hele ki Valhalla çok büyük olmasıyla ve dağınık bir hikaye anlatısına sahip olmasıyla ipin ucu çok kolay kaçabiliyor.
Bu üç oyun hakkında uzunca yazılır ama dediğim gibi önce kendine bu kadar uzun oyunlara kendini hazır hissediyor musun diye sorman lazım. Çünkü bu üç oyun shadow of mordor'dan çok daha uzun oyunlar ve komutan kesme mantığının benzeri bu üç oyunda da var. Düşmanların büyük bir tarikatın liderlerinden oluşuyor ve ana amacın onları kesmek oluyor tek fark bu.