Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Orta Dünya Genel Başlığı

Adam arkasında evrenin genel hatlarını şekillendiren notlar bırakmamış mı? Bu adam ölümün kendisi için de geleceğini bilmeden mi başkoymuş bu yola?
şu an Tolkien'in eserlerinin telif sahibi, oğlu Christopher Tolkien'in bile ulaşamadığı bazı notları var etrafta. Adam her yere notlar yazmış dünyası hakkında. Baştan sona bir tarih yazmak kolay değil tabi.

Tekrar ediyorum; Tolkien'in eserlerindeki yansıması Beren Erchamion'dur. Bilbo ya da Bombadil değil.

İşte sıkıntı orda. Neden buna Babasız demişler acaba?
Yukarıda senin de dediğin gibi, adam bizi trolledi. Bir gizem bıraktı ardında gitti. Ne kadar tahmin yürütsek de boş. :/

Bombadil ile ilgili teorilerden biride, Arda yaratılırken ilk notayı çalan Eru İluvatar'ın çaldığı notanın Bombadil'i yarattığıdır. Yani Arda'nın özü, Arda'nın duyduğu ilk nota ve ilk notayı duyan yaratılmıştır... tarzında bir teori vardı.

Bombadil ile ilgili teorilerden biride, Arda yaratılırken ilk notayı çalan Eru İluvatar'ın çaldığı notanın Bombadil'i yarattığıdır. Yani Arda'nın özü, Arda'nın duyduğu ilk nota ve ilk notayı duyan yaratılmıştır... tarzında bir teori vardı.
aynen böyle bir teori vardı baya uzundu aradım ama bulamadım.Diğer bütün herşey bu notalara bağlanıyordu sanırım

Benim de katıldığım bir teori. Sürekli şarkı söylemesi falan bu yüzden diye düşünüyorum.

Bunun dışında ki teoriler zaten Maia mı. Valar mı tarzında oluyor genellikle ve iki grup da tam olarak Bombadil'i karşılamıyor gibi. İluvatar'ın kendisi olduğu da söyleniyor zaman zaman, ancak her ne kadar yüzük onu etkilemese de, divanda Gandalf'ın söylediği Sauron yüzüğü ele geçirirse Tom Bombadil bile rahat edemeyebilir tarzında ki sözleri, hem de Gandalf'ın Bombadil'e karşı genel yaklaşımı bunu pek doğrulamıyor gibi. Bir de hatunu olan kadınla ilişkisi, Tom'un Arda'nın toprağının ruhu, hatunun'da Arda'yı kuşatan suların ruhu olduğu gibi bir teoriyide beraberinde getiriyor. Senin dediğin gibi hababam şarkı söylemesi de bu yüzden olabilir.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık