Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Old Boy

Old Boy

Tip: Manga
Yazar ve Çizer: Marley Caribu (Yazar), Shinmei Minegishi (Çizim)
Tür: Psikoloji, Dram, Gizem, Aksiyon, Seinen
Yayın Tarihi: 1996-1998
Durumu: Tamamlanmıştır.

Tanıtım: On yıl önce götürdüler onu. Kim olduğunu bilmiyor. 10 yıldır özel bir hapishanede tutuluyor. Nedenini bilmiyor. 10 yıldır dış dünyayla tek bağlantısı televizyondu ve gardiyanların sesleri. Zamanla kendini kaybetti. Değişti – kendini başka bir şeye dönüştürdü – sert bir şeye – ölümcül bir şeye. Bir gün aniden, yine hiçbir açıklama yapılmadan hapsi sona erdi. Uyutuldu, içine tıkıldı. Bir sandık ve bir parka atılmış. Uyandığında, hayatından geriye kalanları geri almakta özgürdü ve geriye kalan şey intikamdı…

Old Boy mangası 2003 yılında Koreli yönetmen Park Chan-wook tarafından olay örgüsünün bazı kritik yerleri değiştirilerek Oldeuboi (İhtiyar Delikanlı) isimli filme (live action) uyarlanmıştır.

Türkçe Çeviri: https://tortugaceviri.com/manga/old-boy/

Son düzenleme:
Bu filmi izlediğimde anlamamıştım ama yıllar sonra fark ettim bu bir ensest özendirmesi gibi.
Filmi bir çok kez izledim ve gerçekten şahane.

Evet ensest ilişki mevcut ama bu babanın kendi isteği ile gerçekleşen bir şey, intikam alma arzusuyla yanıp tutuşan elemandan dolayı gerçekleşen bir olay.
Sonda can alıcı müziğiyle kapanışı ise zirve olarak biter.

Mangasına sadece şöyle bir üstten bakmıştım. Filmi güzel, asla abartılan kadar değil ya. Asya sinemasının en önemli filmiymiş gibi bir trip var, sırf kore sinemasında da öne çıkan fazla film var.

Mangaka epey ilgi çekici bir konuyla başlamış, harika çizimleri ve sürükleyici olay akışıyla finale kadar zevkle okutuyor ama ne yazık ki finalde olabilecek en kötü şekilde batırıyor. Tüm gizemin dayandığı sebep çok mantıksız, eften püften bir şey çıkınca bayağı hayal kırıklığı oluyor tabii. Elindeki potansiyeli mahvetmiş ama ben gene de okuduğuma pişman değilim. 5-6 puanlık bir seri oldu benim için.

Filmini severim, ensest içerikli birçok seri okumuşluğum ve izlemişliğim de vardır. Kurgu işlerle ilgili hiçbir zaman aşırı doğrucu kişiliğe bürünmem açıkçası.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık