Bir kavga çıksa takım içi direkt yaprak dökümü yaşanır. Güzel drama çıkar bu takımdanPotansiyel olarak biraz fazla güçlü oldular sanki.

Bir kavga çıksa takım içi direkt yaprak dökümü yaşanır. Güzel drama çıkar bu takımdanPotansiyel olarak biraz fazla güçlü oldular sanki.
O konuda hiçbir bilgim yok maalesef.Griffin şimdi Detroit'ten maksimum kontratının kalan parasını alıp Nets'ten de veteran minimum mu alacak?
Jordan'ı Durant tokatlayıp yola getirir de Kyrie büyük sıkıntı ciddenBir kavga çıksa takım içi direkt yaprak dökümü yaşanır. Güzel drama çıkar bu takımdan![]()
![]()
Savunma yapamıyorlarsa herkesten bir sayı daha çok atarlar reis. Takımın hücum potansiyeli arşa çıktıLA Clippers - GSW maçının ikinci yarısı yeni başladı. Clippers lehine 26 sayılık bir fark var. Erman Yaşar ve Kaan Kural S Sport'ta yayında. Haber vermiş olalım yeni kalkmış olup maça bakmak isteyebileceklere, ben de yeni kalktım ve maçı açtım az önce.
Griffin hakkında ben de bir cümle ekleyeyim başlığa gelmişken. Griffin herhalde en çok üzüldüğüm oyunculardan biri, henüz iki sezon önce süperstar seviyesinde oynuyordu bence. Sonra sakatlıklar işte, malum. Şu haliyle Brooklyn'e olumlu anlamda katkı verebilir mi bilmiyorum, yani hücumda belirli silahları var tabii, orası tartışılır ama Brooklyn'in eksikliği zaten savunmada ve Griffin de şu haliyle savunmada herhangi bir varlık gösterebilecek gibi durmuyor, hareket etmekte epey zorlanıyor, hareketli oyuncuların karşısında durabilmesi çok zor. Korkarım o da sahada olduğu dakikalarda zaten zayıf olan Brooklyn savunması için ekstra bir zaaf anlamına gelecek.
Abi evet ya Curry'ye üzülüyorum. Yani galibiyet çıkarmak için her maç kendini parçalamak zorunda, artık hep ikili savunmayla karşı karşıya. Gerçi yine takımı sakatlıklarla boğuşan Lillard için de benzer durum geçerli.Savunma yapamıyorlarsa herkesten bir sayı daha çok atarlar reis. Takımın hücum potansiyeli arşa çıktıGerçi "Hücum maç kazandırır, savunma ise şampiyonluk." diye bir söz vardı sanırım ama bakalım.
Bu arada Curry'nin dramına dikkat çekmek istiyorum:
Adam 4 gün önce Lebron'la, Giannis'le, Doncic'le oynuyordu, şimdi ise...
Curry'yi çok sevdiğim için, çoğu insan gibi, sezon başında maçlarını izlemiştim. Birkaç maç sonra Curry'yi öyle görmek hiç hoş olmadığı için GSW izlemeyi bıraktım ama o zaman fark ettiğim şey Curry'den başka bir tane bile skor tehdidi yaratacak oyuncu olmadığıydı (Green de sakattı sanırım). Dediğin gibi Gasol belki takıma alan açmakta yardımcı olabilirdi ama zaten Curry'yi üç kişinin savunduğunu bile gördükten sonra, o açılan alanı değerlendirecek birisi olabileceğine bile inanmıyorum.Abi evet ya Curry'ye üzülüyorum. Yani galibiyet çıkarmak için her maç kendini parçalamak zorunda, artık hep ikili savunmayla karşı karşıya. Gerçi yine takımı sakatlıklarla boğuşan Lillard için de benzer durum geçerli.
Şu Kelly Oubre'nin takıma maliyetinin 80 milyon olduğunu hatırladıkça ne düşüneceğimi bilemiyorum. GSW, Marc Gasol'ün peşine düşmeliydi bence yazın, o tip tepeden top indirecek bir uzun takımı çok açabilirdi; pota altında çok geniş bir alanı savunamasa da onun yavaşlığını kapayabilecek Green gibi müthiş bir yardım savunmacısı var zaten. Tabii Gasol'ün gittiği takım şampiyonluk için bir numaralı favori olan Lakers.
Gasol gibi bir istasyonun olması Curry'nin hücumda daha az yıpranmasını sağlardı. Curry kendi şutunu yaratmak zorunda bu sistemde, yani Green faktörünü de es geçmeyelim ama. Gasol, Curry'ye daha rahat top indirebilecek bir oyuncu; Gasol'ü tepeye çıkardığın zaman onun etrafından dolaşan Curry'nin peşine iki oyuncu takılması demek Gasol'ün şutunu riske etmek demek ki üçlüğü ciddi bir tehdit ve yaratacağı alan da Green'e göre daha büyük. Ayrıca savunmaya da ne olursa olsun bir seviye atlatırdı. Gasol ile belki maç sonu oynamazsın ama daha ikinci, üçücü periyottan maçtan silinmezsin. GSW'nin bu sezon böyle silindiği maç az değil. Ama GSW bu tip bir oyuncu kovalamak yerine çaylağına güvenmeyi tercih etti, yani bu sezon için zaten iddialı olmadıklarını düşünürsek çok da kötü bir tercih denmeyebilir onun gelişimini öncelemek. Bu arada Wiseman bu maçta yoktu, covid protokolüne takılmış. Öte yandan iddialı olmasan da Curry'nin oldukça yıprandığı gerçeği değişmiyor ve bu yoğunluk sakatlıklara davetiye çıkarabilir. Curry'nin sakat olduğu bir senaryoda GSW'nin iddialı olma ihtimali zaten yok.Curry'yi çok sevdiğim için, çoğu insan gibi, sezon başında maçlarını izlemiştim. Birkaç maç sonra Curry'yi öyle görmek hiç hoş olmadığı için GSW izlemeyi bıraktım ama o zaman fark ettiğim şey Curry'den başka bir tane bile skor tehdidi yaratacak oyuncu olmadığıydı (Green de sakattı sanırım). Dediğin gibi Gasol belki takıma alan açmakta yardımcı olabilirdi ama zaten Curry'yi üç kişinin savunduğunu bile gördükten sonra, o açılan alanı değerlendirecek birisi olabileceğine bile inanmıyorum.
Bu maçı da izlemiyordum ama Curry zeki biri. Dolayısıyla arkadaşlarının neler yapabileceğini de gayet iyi biliyordur ve buna rağmen böyle sinirlenip bir şeyler anlatmaya çalışıyorsa, muhakkak arkadaşları çok basit şeyleri bile yapamıyordur. Çok üzücü.
Ben direkt GSW'nin başarılı olmasıyla ilgili konuşmuştum, Gasol gelse bile bu oyuncularla bir şey olmayacağını söylemek istemiştim. Yoksa Gasol'ün, Curry'ye Oubre'den çok daha faydalı olacağı kesin. En basitinden dediğin gibi Curry'nin peşine iki oyuncu takıldığı pozisyonlarda üçlükleriyle katkı sağlar. Ama tabii onun da artık pota altında sadece iyi bir pasör olmaktan başka pek de bir meziyeti kalmadı. Hele ki sanki forvetlermiş gibi hızlı-çevik uzunlar karşısında çok daha zayıf.Gasol gibi bir istasyonun olması Curry'nin hücumda daha az yıpranmasını sağlardı. Curry kendi şutunu yaratmak zorunda bu sistemde, yani Green faktörünü de es geçmeyelim ama. Gasol, Curry'ye daha rahat top indirebilecek bir oyuncu; Gasol'ü tepeye çıkardığın zaman onun etrafından dolaşan Curry'nin peşine iki oyuncu takılması demek Gasol'ün şutunu riske etmek demek ki üçlüğü ciddi bir tehdit ve yaratacağı alan da Green'e göre daha büyük. Ayrıca savunmaya da ne olursa olsun bir seviye atlatırdı. Gasol ile belki maç sonu oynamazsın ama daha ikinci, üçücü periyottan maçtan silinmezsin. GSW'nin bu sezon böyle silindiği maç az değil. Ama GSW bu tip bir oyuncu kovalamak yerine çaylağına güvenmeyi tercih etti, yani bu sezon için zaten iddialı olmadıklarını düşünürsek çok da kötü bir tercih denmeyebilir onun gelişimini öncelemek. Bu arada Wiseman bu maçta yoktu, covid protokolüne takılmış. Öte yandan iddialı olmasan da Curry'nin oldukça yıprandığı gerçeği değişmiyor ve bu yoğunluk sakatlıklara davetiye çıkarabilir. Curry'nin sakat olduğu bir senaryoda GSW'nin iddialı olma ihtimali zaten yok.