Maçın ilk 3-4 dakikasında özellikle savunma ribaundlarındaki tembelliklerinden ötürü benim de kendilerine kızmama neden olan Collins ve Capela'nın daha sonra kendilerini toparlamasıyla birlikte daha dengeli bir oyun oynanmaya başladı. Tabii Hawks yine de boyalı alanda Giannis, Lopez, Tucker ve potaya gittiğinde Holiday'e karşı bile zayıf kaldı ve neredeyse hiç savunamadı. Bucks maç boyunca buradan inanılmaz kolay sayı buldu ama defansta Trae Young'ın ikili oyunlardaki verimliliğini pek kısıtlayamadıkları için kolay da sayı görmüş oldu. İlk çeyrek Budenholzer kendisini herkesle savunmayı denedi sanırım. Giannis bile savunuyordu bir ara ama işte perdeyi aldıktan sonra switch gelmediği zaman direkt potaya gidip bir floater falan sallıyor. Sonra Giannis'i 5 numaraya çekip switchle savunmaya başladılar ki bu daha etkili oldu ama bu sefer de gerek içeri girip iki kişiyi üstüne çektiğinde pota altına verdiği paslarla gerekse de alley ooplarla bir şekilde üretmeye devam etti.
Hawks dış şut konusunda çok kötüydü bugün (Bucks daha da kötüydü ama olumlu yönlere bakalım xD). 8/32 üçlükle tamamladılar maçı. Tamam, Bogdanovic sakat da Huerter ve Gallinari'ye ne oluyor? Her maç böyle olmaz yani. Seri kesin Hawks'ta, 4-0 bile bitebilir.

Yalnız iki gün arka arkaya harika maç sonları izledik ve ikisinde de desteklediğim takımın kazanması benim için daha da keyifli hale getirdi. Bu seri zaten Budenholzer, Young'ı durdurmayı çözünce (Simmons'ın yaptığı gibi Holiday'le daha agresif bir savunma deneyebilir belki) biteceği için hazır vakit varken keyfini çıkarıyorum. Özellikle maç başında benden yiyecekleri dayaktan korkup kendilerine çekidüzen veren, bir pozisyonda arka arkaya birer tane hücum ribaundu alıp pozisyonu üçlükle bitiren ve yine başka bir pozisyonda dört kişi arasından hücum ribaundu alarak smaçla tamamlayan Collins-Capela ikilisi maç sonunda büyük fark yarattı. Ayrıca dün gördük, kırk yıllık Nba oyuncusu Paul George bile maç sonu baskısına dayanamayıp 0/2 serbest atış kullanırken bugün son 20 saniye içerisinde serbest atışta neredeyse fileye bile değmeden 4/4 isabet bularak "oha yavaş" dedirten üç yıllık Young da bir diğer büyük etkendi. Kral maçı da 17/34 saha içi, 10/12 serbest atış isabetleriyle 48 sayı ve 11 asistle tamamladı.