Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

NBA - 2025 Sezonu Finali

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers Finalini Hangi Takım Kazanır

• Oklahoma City Thunder 4-3 Indiana Pacers

Kullanılan: 0 0.0%
  • Oklahoma City Thunder 0-4 Indiana Pacers

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14
  • Anket kapatılmış .
Nets kağıt üzerinde oldukça tehlikeli duruyor. Üstelik kenarda Steve Nash var. Harden'ı da çok severim. Son sezonlarda bana Ming-T-Mac'ten beri ilk defa Rockets izletmişti. Westbrook-Harden, CP3-Harden ikililerini izlemesi oldukça keyifli olsa da Rockets küçük bir takım. Harden'ın daha büyük bir ekibe gitmesine de sevindim. Fakat şampiyon...
Yine geçen sezon olduğu gibi özellikle Kral ve Kaş'ı fazla yormadan, covid19 riskine atmadan kullanırlar playoff'a kadar. Sonrası malum.

Son düzenleme:
Genel anlamıyla daha keyifli bir oyun var bence bugün eskisine göre. 10 yıl önce daha keyifliydi diyen arkadaşlar biraz duygusal yaklaşıyor veya artık daha az takip ettikleri için doğal olarak daha az heyecan duyuyorlar bugünkü takımlar ve oyuncularla ilgili. Bir kere oyun çok daha yüksek bir tempoda oynanıyor, maç başına kullanılan ortalama top sayısı her geçen yıl artıyor, daha geniş bir yıldız oyuncu havuzu var. Benim de o yıllarda Kobe ile olsun, Iverson ile olsun, kurduğum bağ daha farklıydı; bugün tuttuğum bir takım veya oyuncu yok bu şekilde ama objektif olarak baktığımda bugün oynanan oyun daha keyifli diyebiliyorum rahatlıkla. Mesela o zamanlar Kobe fanboyu olarak Lakers-Boston serilerinde yaşadığım heyecanı bugün play-off izlerken yaşamıyorum ama hayatımda izlediğim en iyi basketbol 2017 finalleriydi derim kesinlikle.

Temaslı oyunun seveni vardır, bugün temas çok daha az ama bu ortaya konulan efor daha düşük veya savunmalar daha kötü demek değil kesinlikle, bugün top çok daha hızlı dolaştığı için daha az temas görüyoruz.

All-star konusunda da, evet son yıllarda keyfinin azaldığı kesindi ta ki geçen yıla kadar. Son all-star maçı benim izlediklerim arasında en iyisiydi ki yaklaşık 15 yıldır izlerim. Son periyotta işler ciddiye binince müthiş keyifli olmuştu, baya baya sert bir oyun vardı yani.
Dediğinin çoğu doğru ama efor konusuna katılmıyorum eskisi gibi takım olgusu pek yok. Asıl sorun bu zaten herkes şampiyon olabilmek için güçlü kadro kurma niyetinde. Efor konusunda sıkıntı şu eskiden yıldız dediğimiz oyuncular iverson için hatırladığım iyi top çalar, wade için inanılmaz blok yapar, kobe için savunduğu oyuncuyu kitler diyebiliyorduk şuan james harden, kyrie gibi oyuncular hücuma odaklanmaktan savunmanın s sini yapmıyorlar, oyunda hatlar çok net çizilmeye başladı ya savunmacısın yada hücumcu. Şimdi bakıyorsun yıldız oyuncular birbirlerini tutmaktan kaçıyorlar. Eskiye özlem bu yüzden var gibi.

NBA'in bugünkü yetenekli oyuncu havuzu ve basketbol kalitesinin geldiği seviye konusunda genel olarak Trapspringer'a katılıyorum ama şu video her aklıma düştüğünde de biraz nostalji iyidir diyorum:

Tabii ömrümüz yeterse Curry, Doncic, Jokic, Harden, Antetokounmpo, Kawhi, Embiid, Lillard gibi bazı oyuncuları da böyle ikonik figürler olarak hatırlayacağız ileride. Bu arada şimdi fark ettim, tüm bu NBA nostaljisinin bitişi olarak "The Decision" net bir tarih olarak çekilebilir gibi sanki. LeBron sonra ikinci Cavs döneminde imajını iyi toparlayıp kendi hikayesini çok güzel yazdı, hatta büyük bir Kobe hayranı olarak artık LeBron'un daha iyi olduğunu da kabul ediyorum ama The Decision demek ki zamanında NBA markasına gerçekten büyük zarar vermiş.

Babam 1985 yılından beri NBA takip eden biri.Bende onun sayesinde son birkaç yıla kadar aktif olarak takip ettim ve bazı yerlerde uzun tartışmalara girdim.Neden bilmiyorum ama NBA bana şu zamanlarda eskisi kadar zevkli gelmiyor.Zevklerimin değişmesinden mi yoksa NBA'nin gerçekten eskiye kıyasla sıkıcılaşması mı ?

Maçı izlemedim ama hücumda Harden - Durant ikilisi bayağı uyumluymuş sanırım. Nets, Caris Levert ve Jarrett Allen yerine Kyrie delisini takaslasaydı daha mı iyi olurdu ne :D

Bu arada Nba başlığının yanında gördükçe düşünmeden edemiyorum, @Solid Snake senin avatar (Gümüş Sörfçü müydü ismi) Nba logosunun konseptine çok uygun sanki :D

Babam 1985 yılından beri NBA takip eden biri.Bende onun sayesinde son birkaç yıla kadar aktif olarak takip ettim ve bazı yerlerde uzun tartışmalara girdim.Neden bilmiyorum ama NBA bana şu zamanlarda eskisi kadar zevkli gelmiyor.Zevklerimin değişmesinden mi yoksa NBA'nin gerçekten eskiye kıyasla sıkıcılaşması mı ?
Bikere izlenmesi işgence. Total 48 dk oyun, 2,5 saat de anca bitiyor. Mola alıyolar yemek geri dön o kadar uzun. Youtube 10 dk maç özetler en iyisi. Daha bayağı girerim ama neyse.

Spor dediğin şeyde ruh olacak. Ne olursa olsun yetenek ve göze hoş gelen aksiyonlar kadar bir sporu efsane yapan şey izleyicide uyandırabildiği duygulardır. Solid'in attığı its amazing klibinin bünyemde yarattığı etkiyi ne ben anlatabilirim ne de bilmeyen insan anlayabilir mesela. Bundan 10-15 yıl öncesi çok eski dönem değil nostalji fetişliği yapacak kadar. Kobe'den sonra en sevdiğim basketbolcu Curry'dir onun oyuna yaptıklarına ve oynayış şekline hastayım ama Nba'in ne 80-90'lar döneminde ne günümüzde ne de bundan sonra 00-10 arasındaki dönemin etkisini yaptığını, yapabileceğini düşünmüyorum. Bahsini yaptığım dönem bana göre net bir şekilde Nba tarihinin en çok yıldız barındıran dönemidir ayrıca.

Maçı izlemedim ama hücumda Harden - Durant ikilisi bayağı uyumluymuş sanırım. Nets, Caris Levert ve Jarrett Allen yerine Kyrie delisini takaslasaydı daha mı iyi olurdu ne :D

Bu arada Nba başlığının yanında gördükçe düşünmeden edemiyorum, @Solid Snake senin avatar (Gümüş Sörfçü müydü ismi) Nba logosunun konseptine çok uygun sanki :D
Kyrienin teklif edildiğini ama Houstonın istemediği söyleniyor.

Nets kağıt üzerinde oldukça tehlikeli duruyor. Üstelik kenarda Steve Nash var. Harden'ı da çok severim. Son sezonlarda bana Ming-T-Mac'ten beri ilk defa Rockets izletmişti. Westbrook-Harden, CP3-Harden ikililerini izlemesi oldukça keyifli olsa da Rockets küçük bir takım. Harden'ın daha büyük bir ekibe gitmesine de sevindim. Fakat şampiyon...
Kağıt üzerinde hücum olarak iyiler ama savunma konusunda o kadar iyi değiller bu da sıkıntı. Lakersın savunması çok daha iyi.
Niye böyle spoilera aldı bu ya :D

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık