dedigin gibi aslında, ama anlam cıkarma yaptıgında, o bahsettigin söylemle ilgili ortada bir sıkıntı olmuyor.Ya arkadaşlar ara sıra tartışmalarda geçti sormadım ama Kushina'nın yaşayacağını ne mangada ne de animede hiç bir yerde gördüğümü hatırlamıyorum. Kushina çok çakrası olduğu için bir süre yaşayıp ölecekti. Zaten Minato sırf Naruto annesiyle görüşebilsin diye özel bir mühür uyguluyor, Kushina'nın çakrasını ve kendi çakrasını içine mühürlüyor. "Sadece annesinin öğretebileceği şeyler var." vb diyerek. Kushina'nın yaşayacağı ya da Naruto'nun bijuu çıkınca ölmeyeceğini nereden yola çıkarak söylüyorsunuz?
olay su;animede daha net gösterildi.kurama mühürü zorluyor,çünkü kushina dogum yaptı ve gücü oglana ve oglanın dogumuna gitti.ama kushina hala dayanıyor.bu sefer obito kuramayı sharingan etkisine aldı bu sayede kurama zorla cıktı,normal sartta böyle bir durumda jinchuruki direk ölür.
ama kushina ölmüyor,obitoda bunu vurguluyor ,uzamaki klanı gercekten özel diyor.tabi safkan ve kızıl saclı olanlar

sonrasında hersey bittikten sonra tartısmaya baslıyorlar kullanılan cümleler sunlar.
kushina diyorki kuramyıda kendimle birlikte öldürücem.seni seviyorum bla bla.
minatoda diyorki,hayır kuramayı kendime mühürliyecegim,cok büyük oldugu için ancak yarısını alabilirim ama kalan yarısını ogluma mühürlüycem.
kushinada diyorki neden kendini köy için,benim için feda ediyorsun.yani minato, kushina kuramayı durdurmak için tek sansken, ölmesin diye kendini feda ediyor.
ve diyorki minato,yasasam bile senin yerini tutamamki...yani babalar hıyardır anlamıda cıkar burdan,sen yasa ve oglumuza bakda cıkar.sonrasında her önleme karsı ikisininde chakralarını kullanarak mühürü yapıyor,çünkü kuramayı kontrol etmek istiyecegi zaman annesinin takviyesine ihtiyacı var.
ve son olarak diyorki minato oglunun gelecegi için ölmek bir babanın görevi.yani sen ölmiyeceksin diyor.adam karısı için kendini feda ediyor.ha derseniz kimse gelip iyileştirmiyecek kushinayı tabiki o canavar kadın bile ölür.ama içinden kurama cıktıgında gaara gibi chakrası olan direk ölüyor.naruto bile pertın kıyısına geliyor,bu kadın ise dursa otursa rahatlıkla bir gün daha dayanır ve iyileştirilir,ama durmuyor,bakın kücük degil,hayvan gibi olan gercek kuramayı mühürle tekrardan baglıyor.
ve ikisininde ölümünü kurama,kendini cocuga mühürliyeceklerini anladıklarında getiriyor.saldırıyor ve ogullarını korumak için ölüyorlar.minato zaten ölücekti,ama kushinanın kurtulması neredeyse kesindi.
nagatoya bir baska gercek uzumaki rinnegan verdiler adam binleri diriltti,siz azcık uyusa ve yasam enerjisi yenilense yasıyacak canavar kadına ölür diyorsunuz