Benim mantık değil bu hocam. Serinin başında Hiruzen en güçlü hokage olarak sergilendi sonrasında gelen temasal değişiklik sebebiyle Uchihaların serideki rolü Sasuke'den dolayı çok gelişti bunun kontrastı olarak da Senjular da gelişti. Buna en basit örnek savaşta 20 Jonine ölen ve daha ergen Hİruzen tarafından sollanan Tobirama retcon sonrası Edo Tensei - Hİraishi- kage bunshin tekniklerinin mucidi badasss bir abi olarak çıkageldi.
Ben kazandı demedim ki 2 Edo Beden mühürledi ve Orochimaru'yu bir daha köye tehdit olamayacak bir hale soktu. Paket işte.
Evet. Buna karşı gelen bir şey demedim zaten. Serinin başında Hokageler için durum şöyle resmedildi Zirve Hiruzen > Minato > Sannin > Yaşlı Hiruzen . Hashirama canlı haliyle büyük ihtimalle YaşlI Hiruzen'in üstü Minato'nun alıtydı ve Tobirama en güçsüzdü. Sonra bu değişti. Ancak Hİruzen'in zirve halinde Hashirama ve Naruto hariç en güçlü kage olduğu ve yaşadığı süre boyunca içinde bulunduğu gokagelerin en güçlüsü olduğu değişmedi bu savaş arkında da onaylandı. Sadece yeterli etkinliği yok Hiruzen'in. Bu da serinin çok başında ölmesinden geliyor.
Aynı demedim ancak Kurama hariç diğer 8'İ arasında çok devasa farklar yok. Kurama sırf kükredi diye 5 bijuu yerle yeksan olurken Hachibi aynı anda iki tanesini üstünden atmakta zorlanıyordu. Hachibi'nin şu takım tarafından yakalanmışlığı var
https://naruto.fandom.com/wiki/Eight-Tails_Subduing_Team 
Raikage mühürlemeden önce.
Hocam iyi de biri tek yiyor biriyle berabere kalınıyor Raikage'nin o kadar da etkileyici olmadığını anlamak için Sanbi'nin hachi ile eşit güçte olmasına gerek yok. Ben zaten Deidara daha güçlü demiyorum.
Ayrıca Hachibi,Kyuubi'den sonra 2. ancak o durum biraz şöyle Kyuubi 1000/10000 ise Hachi 200 Diğer Bijuular da 150-100 arası fark bu kadar.Kaldı ki önemli bir diğer fark da şu sen seride Hachibi'nin yaptığı her şeyi Killer Beee Jinchuurikisi iken yaptığını gördün. Ve biliyoruz ki bijuular jincler ile daha güçlüler ve Hachibi hem jinci var hem de o da yetmiyor mükemmel kontrolü olan bir jinc'i var. Yani Raikage'nin berabere kaldığı Hachibi, Killer Bee'li halinden çok daha güçsüz. Sanbi, Deidara'dan tek iyince, Jincleri olmadan daha zayıflar denilmişti.
Raikage'nin o bahsedilen (Hashirama-madara'nın 2 tık altı denen lig) ligde olamayacağının bir nedeni de 10.000 askeri aşamamış olması.
Shippuden başındaki Sasuke, sadece yakın dövüş teknikleri kullanarak ve de hiç kimseyi "öldürmeyerek" zaten yüzlerce kişiyi alabiliyordu.
Minato daha jonin iken 1000 şinobilik cepheyi tek başına alabiliyordu.
Nitekim evet 3. Raikage epey sağlam bir abi ancak o kadar da değil. Hokage olmayan Kageler arasında ilk 5'e girer. Hokagelerden de Kakashi hariç kimseye karşı garanti kazanma şansı yok.