Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Monster (Anime)

Ana konuya katkısı olmayan 1 ya da 2 bölümlük olayları ben de can sıkıcı bulmuştum, bir süre sonra seri hemen bitmesin diye bilinçli uzatılmış gibi hissettirdiğini de itiraf edeyim. Ama bu olayların yavaş yavaş ana karakterlerin gelişmesini sağladığını, kurulan evrenin gerçekçiliğini desteklediğini kabul etmek gerek.

Urasawa'nın eserlerine tek tek baktığımızda birçok karakterin tasarım ve davranış olarak birbirine benzediğini görürüz ama bu mangalardaki konular ve kurgulanan evrenler birbirinden gerçekten çok çokkk farklı. Monster serisini yaratırken 80-90'lı yıllardaki Avrupa'yı çok iyi gözlemlemiş, olayların geçtiği mekânları ve halkı iyice tanıdıktan sonra okuyuculara resmetmiş.

Urasawa'nın biyografisinde 4 yaşından beri sadece manga çizmeye odaklanarak yaşamış biri olduğu yazıyor, sonraki yıllarda müzisyenliğe de atılmış. Monster'ın ana karakterinin yüksek düzeyde tıbbi bilgiye sahip olması gerekir değil mi? Urasawa'nın bu karakteri tasarlarken hekimliğe dair doğru bilgi edinip eserine aktarmak için yaptığı çalışmaları takdir etmek gerektiğini düşünüyorum açıkçası.

Fangirl falan değilim, eleştirdiğim bazı yönlerden dolayı 8/10'luk bir seri olmuştu benim için, onca sene sonra bile severek hatırlarım. Ayrıca adamın romantik-komedi serisi bile var, farklı türlerde tüketilebilir eser üretmenin her yiğidin harcı olmadığını fark etmek gerek.

anime adaptasyonunda biraz sıkılsam da başarısız veya eksik bir adaptasyon olarak göremedim açıkçası, monster yavaş bir manga animeye uyarlanınca da doğal olarak daha yavaş bir şey ortaya çıkmış ama beni pek sıkan bir durum değildi, finalini hem okudum hem izledim ne yalan söyleyeyim okuduğum vakit daha iyi anlama rağmen izlediğim vakit daha çok etkilenmiştim, okuduğumda fark ettiğim başka bir durum ise yan karakterlere daha çok sempati beslediğim oldu, animede Eva'ya katlanamamıştım tekrar okuduğumda daha sempatik ya da en azından anlaşılır bir karakter oldu gözümde

Bende okumak istiyordum buldun mu?
Mangasını okuyabileceğim bir yer var mı? Bazı sitelerde 21. Bölüme kadar var. Yarıda kalmak hoş olmuyor
Monster | Weeb Central

Türkçesini soruyorsanız bulamazsınız. Bir aralar MangaTurk'ün sitesinde çok kötü scanli bir versiyonu vardı ancak okunacak gibi değildi yani. İngilizce okumak tek seçenek. Official scan hem de. Zaten dili inanılmaz ağır değil.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık