iki secenek var zaten one piece için.ben bu teorideki degil ,düsünce akımı olanını savunuyorum.yoksa mariejouyu uranüs ve plutonla vurup o dagı yıkmak bile senin dedigin için yeterli. döndüren dagın kimseye zararı yok,özgürlügü kısıtlayan sey mariejoenun bulundugu yer.o zaman luffynin deyimiyle dünyadaki en büyük okyanus tek parca olucak ve oda onun kralı olucak.
yani ya yerle bir edersin yada one piecei insanların kalplerinde yaparsın,sanki luffynin gizli gücü ikincisi içinmiş gibi.nereden gelirsen gel, hangi denizde olursan ol ,herkez tek olabilir.dragonun ve devrim ordusunun varlıgı,bu yıkım teorisini oldukca cürütüyor.çünkü adam yıkmaya degil, herkezi birleştirip,yeni ve demoktarik bir bütün olusturmaya calısıyor.
ha ikiside olabilirmi,olur ama böyle bir yıkım one piece hikayesine göre degil gibi geliyor bana ve eger plan buysa ben acıkca wgyi tutarım.
sonra antik silahların wg ve antik krallıkla işi yok.plutonu water seven yapmıs,poseidonun gücüde balıkadamların.uranüste muhtemelen shandoralıların aydaki sehirlerinde bıraktıgı yada dünyaya getirip gizledigi bir diger silah, yani hepsi antik krallıgın müttefiklerinin.tek kötü olan muhtemelen yardım için yaptıkları silahları kullanamadılar ve antik krallık düstü,sonucundada wgnin eline gecmesin diye hepsi saklandı.plutonu saklayan krallıgın tarihi wgden daha eski hesap et
keza evrimi hesaba katarsak balıkadamlar ve deniz kızı prenseside öyle,shandoralılar ise bilkadan en az bin yıl önce dünyaya gelmiş.sonuc olarak antik silahlarlar, antik krallıgın degil gibi duruyor.o zamanki en güclü krallıkta antik krallık degil,yanılgı olmasın yeniliyorlar zati,ama clovera göre wgnin engellemeye calıstıgı sey fikir akımları
ben bunu bayagı önce yazmıstım.
http://www.korsanfan.com/forum/konu/12552-antik-krallik-ve-antik-silahlar
antik silahlar konusunda var olan tüm detaylar var.
rogerın söyledigi sözün havalı oldugunu düsünmek, seriye hakarettir.o söz tüm one piecei anlatıyor.o konuda one piece fanlarının cogu hem fikir.
yakaladıgı en güzel ve saglam sey ; joyoboyo isimli bir hükümdar bulması,bu ayrıntı gercekten iyi yakalanmıs.e.odanın bilindik bir krallık yerine eski ve kimsenin dikkat etmiyecegi bir uygarlıktan esinlenmesi olası.gidipte ramses veya agememnon koysaydı olmazdı