Emre hep aynı yere taşıyorsun bizi. Tamam bu verdiğin örnekleri kabul ediyorum. Senin bu mantıkla işin içine hakiyi katabilmeni anlamıyorum. Dayanıklılık faktörü nasıl kılıç yeteneğine katkı bir araç olarak görülmüyorsa, haki faktörü de kılıç yeteneğine katkı yapan bir faktör olarak görülmemesi lazım. Zoro'nun kılıç yeteneği belki de şu an Mama'dan fazla bir noktada. Ama kadının haki öyle bir noktadaki bu yetenek farkını anlamsız kılıyor. Dayanıklılığı da öyledir.Artık neden düelloların 1 gün içinde son bulup başka bir gün başladığını bilemeyiz.Herşey olabilir tamamen keyfi de olabilir yani.Vista ertelemesi öyle değil miydi ? Adam tam performans veremeyeceğini düşünüyorsa bugünlük bırakalım diyebilir karşı tarafta kabul ediyorsa.O şekilde sorun olmaz.Demek ki Shanks de öyle düşünüyormuş ki kabul etmiş ertesi gün tekrar başlamışlar.
Dayanıklılık konusu da tabii kişiliğin bir özelliği olabilir.Adam gün içinde de bitebilir Shanks bitmez Shanks kazanır.Ama uzun vadede iki taraf için de dayanıklılığın bir anlamı kalmaz.Yani düşün 10. gün olmuş iki tarafta ayakta olsa biri daha sağlam dursa bile artık o noktadan sonra neyin kılıç kullanımı kalır.Kuzan tepki verememiş bacağı gitmiş.İnsanların sınırı vardır o noktadan sonra bir kazanan olsa bile bu körlemesine kılıç sallanan bir dövüş sonucu kim kime isabet ederse şeklinde olur.Bu şekilde kim daha yetenekli kim daha iyi anlaşılmaz ki.En fazla kimin daha güçlü olduğu anlaşılır.Bir o fb sahneleri gelsin neden gün içinde bıraktıklarını daha net görürüz.Merak etme geçerli bir nedeni vardır.Sıvadı diyenler çıkabilir o ayrı onlar kişilerin kendi düşüncesi.
Yahu boş yapma boşuna.Karasakal istediğini hapishaneden alamasa 2 meyveye rağmen shichibukai kalmaya devam edecekti farklı bir senaryo olsa ne yani ? Kişilerin önemi var grupların değil.Weevil bir istisna mesela adam imparator karasakala yürümeye gidiyor.Mihawk da istisna olabilir.O dedikleri dengeyi 2 yonkou karşılığını denizcilerden 2 tane de lordlardan çıkararak karşılamış olabilirler de nereden biliyorsun ? Kolay mı 4 imparatoru tayfalarıyla birlikte dengelemek.
Şimdi Big Mom ile Zoro kılıç yeteneklerini kıyaslamak isteseler diyelim Big Mom haki kullanır diyebilir misin? Bana göre diyemezsin işte.