Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Mihawk'ın Resmi Unvanı Hakkında

İşte ben buna da katılmıyorum. Bu iki adam bir meydana ellerinde kılıçlarla çıkıp savaşsalar ve Shanks kazansa, Shanks dünyanın en iyi kılıç ustası olur. O noktadan sonra hangisinin daha iyi, zarif, hoş, daha fazla kabiliyet gerektiren teknik kullandığına bakılmaz, kazanan en iyidir denilir.

Burada şu ihtimal gereksiz bir şekilde ortaya atılıyor: Kaido eline kılıç alıp Mihawk'ı yense en iyi kılıç ustası o mu olacak.? Evet, öyle bir durum olsa en iyi Kaido olacak. Peki böyle bir şey olur mu, eh bi zahmet olmasın.

İşte yine tek sıkıntı Shanks kalıyor (çünkü hali hazırda kılıç kullanan bir karakter olarak tasarlanmış Kaido, WB ve diğer olası isimlerin aksine). Onun içinde tek bir açıklama yapılabilir: Mihawk Shanks'le savaşmadan önce dahi bu ünvana sahiptir. Düelloları da sonuçsuz kalınca, en iyi yenilmediği için en iyi olmaya devam etmiştir. Shanks sonrasında daha güçlü hale gelmiş olsa dahi savaşmadıkları için en iyi ünvanı ona geçmemiştir.

Ki buda başka bir tutarsızlığa götürüyor: "Shanks için bu durum geçerliyse, Mihawk'tan güçlü olup henüz onunla savaşmadığı için ünvana sahip olmayan insanlarda olabilir."

Sonuç olarak, denklemdeki tek tutarsızlık Shanks, o konuya bir açıklama gelmediği sürece bu tartışmalar yukarıda özetlediğim şekilde dönmeye devam edecek..
Bence tek bir açıklama yapılamaz. Bu ikisi Zoro seviyesinde falan kılıç ustalarıydı. Shanks kolunu kaybedince ikisi de denk kişiler olduğu için Shanks Mihawk'tan zayıf kaldı sakatlığı üzerine. Mihawk'ta onu yenmenin zaten onursuz olacağı için vs'lere noktayı koydu.

Gel zaman git zaman Shanks haki kasmaya başladı. Yeni dünyada tecrübeler, yeni teknikler vs. edindi şuanki konumunu aldı.

Ama Mihawk kendisinde Shanks kadar haki potansiyeli olmadığı için dünyanın en iyi kılıç ustası olmakla yetindi. Shanks imparator oldu Mihawk savaş lordu :)

Bu iki kişi savaşsa Shanks kazansa demem ben. Shanks kesinlikle kazanır. Mihawk'ta zaten bunu bildiği için vs isteğini geri çevirdi, mf'de R yaptı.

Mihawk reyize dokunabilen yok gibi. Shanks'ı bile çizmisler adam pırıl pırıl geziyor.
Bi saçmalık var burada ben anlamadım. Hakin zayıf kalırsa kılıcın çiziliyor. Mihawk ın kılıcı çizilmedi ise en güçlü haki kullanıcısı yapmaz mı bu onu. Karşıda dört tane yonkou 4 tane amiral var e şimdi Mihawk ın hakisi bu adamlardan fazla mı. Ya da yalnızca shankstan mı fazla? Bu durumda h. Haki sahibi shanksın amirallerden düşük hakisi olmuş oluyor. Kaldı ki meyvesi yok hakisi her şeyi olan bir adamdan bahsediyoruz. Açıklanmamış ve açıklanacağını sanmadığım bir şeyler var.

Bu iki kişi savaşsa Shanks kazansa demem ben. Shanks kesinlikle kazanır. Mihawk'ta zaten bunu bildiği için vs isteğini geri çevirdi, mf'de R yaptı.
Orada sorun yok, bende böyle düşünüyorum, insanların genel olarak %90'ı da böyle düşünüyor ama işte işi mantıksız yapanda bu değil mi zaten.? Shanks'ın bariz şekilde üstün olması bir ikilem yaratıyor..

Eğer Mihawk > Shanks çıkarsa bütün ikilemler ve tutarsızlıklar kaybolur. Her şey aydınlığa ulaşır. Bütün tartışmalar biter. İnsanlar kardeş olur. Görünenden yola çıkarak Shanks daha üstün desek bile Oda'nın aksini çıkartması şaşırtmaz.

Çünkü bariz olan şu ki Shanks bir kılıç ustası.

Bi saçmalık var burada ben anlamadım. Hakin zayıf kalırsa kılıcın çiziliyor. Mihawk ın kılıcı çizilmedi ise en güçlü haki kullanıcısı yapmaz mı bu onu. Karşıda dört tane yonkou 4 tane amiral var e şimdi Mihawk ın hakisi bu adamlardan fazla mı. Ya da yalnızca shankstan mı fazla? Bu durumda h. Haki sahibi shanksın amirallerden düşük hakisi olmuş oluyor. Kaldı ki meyvesi yok hakisi her şeyi olan bir adamdan bahsediyoruz. Açıklanmamış ve açıklanacağını sanmadığım bir şeyler var.
Dövüştükleri zaman eşit olduklarını gösterir. Ki ne Mihawk da, ne kılıçta çizik var. Sonradan Shanks imparator olup ön plana çıkmış. İkinci ihtimal Mihawk hep daha güçlüydü derse çarşı karışır.

Dövüştükleri zaman eşit olduklarını gösterir. Ki ne Mihawk da, ne kılıçta çizik var. Sonradan Shanks imparator olup ön plana çıkmış. İkinci ihtimal Mihawk hep daha güçlüydü derse çarşı karışır.
Kılıç ustası tanımıyla ilgili bi sıkıntı var. Shanks eline kılıç aldı diye kılıç ustası sayamayız ki onu. Elinde koca kılıç var Mihawk ın ve savurduğu zaman bir iki saniyede olsa açık verir. Bu durumda shanks suratına tekme atamaz mı mesela. Hani diyor ya kılıcımda çizik yok diye bedenine darbe almış olamaz mı? Kalıcı olmasına gerek yok ama alabilir di mi. Sonuçta kılıç dediğin şey belli bir uzunluğu ve eni olan bir alet. Her anlamda seni koruyamaz. Dolayısıyla başka açılardan pekala darbe alabilirsin. Bu adam iki kılıç çarpıştığında hakim hiç ezilmedi diyor kimse benim bütün anlamda hakimi aşamaz demiyor.

Sıkıntı şurada Marco diyor ki git Vista Mihawk'ı durdur.

Şimdi direk düz mantık yaparsak, Mihawk > Shanks olması gerekiyor, peki Marco gerizekalı mı, Shanks'tan bile güçlü birisine Vista'yı tek yolluyor, hadi diyelim ki Mihawk kendi açısından gücünü sakladı (bence saklamadı) ama Marco bunu nereden bilsin, ya Mihawk'ın tersine gelir canı sıkılır tam gücünü kullanıp Vista'yı harcasa sorumlu Marco olmayacak mı ? Bence bu herşeyi kanıtlayan bir sahne. Kimse de kolay kolay itiraz edemez, ya diyeceksin ki Marco gerizekalı, Mihawk'ın gücünü küçümsedi Vista'yı abarttı, Vista'yı tek yollayıp Mihawk'ı durdur dedi. Ya da Mihawk hakkaten Shanks dengi bir karakter değil. Veya cidden Marco aynısını Shanks içinde yapar diyen olur mu ? Marco, Vista'ya git Shanks'ı tek başına durdur der mi ? Bence imkansız.

Ondan sonra Crocodile, tamam Crocodile, WB'ye ve Akainu'ya da saldırmaya çalıştı,ama nasıl ? Arkadan. ;) Mihawk'ı direk göğüsleyerek durdurdu adam, burada da bir çelişki var, Crocodile gibi kafası çalışan, kimin ne gücünde olduğunu bilen adam Mihawk'a direk dalıyor, hemde önden, demek ki o da biliyor Mihawk'ın WB ve Akainu gibi adamlarla aynı seviyede olmadığını, göğüsleyip bi dur bakalım birader diyebiliyor.

Orada sorun yok, bende böyle düşünüyorum, insanların genel olarak %90'ı da böyle düşünüyor ama işte işi mantıksız yapanda bu değil mi zaten.? Shanks'ın bariz şekilde üstün olması bir ikilem yaratıyor..
Bence bir anormallik yok sana neden öyle geliyor acaba. Yıllar önce denk karakterler. İnsanlar zamanla güçlerine güç katabiliyorlar. Teach'in nasıl geliştiğini hepimiz gördük. Üstte örnek verildiği gibi Marco yonko seviyesi adama Vista'yı yollamaz. Shanks Wb ile kılıç tokuşturan adam. Kaido'nun önünü kesen adam. Mihawk ise Vista ile kılıç tokuşturuyor :D Hatta Mihawk'ın kılıcının ulaştığı en güçlü kişi bile Jozu. Shanks ile yan yana getirilemeyecek birisi.

Karakterin kişiliği,mangakanın karaktere yüklediği görevler sonucu bazı mantık dışı sahneler gördük.Mihawka herhangi bir görev vermedi gerçi ama koymaz mihawka bunlar.Mangaka halledecektir bir şekilde bu durumu.İçim rahat bekliyorum mihawkın sahne alacağı bölümleri.

Zaten güç yetenek değildir. Kılıç kullanmak ise yetenektir. Dünyanın en iyi kılıç ustası diyorsa kılıçta ondan iyisi yok demektir. Yani kılıç düellolarında en güçlüsü o.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık