Sen anlamak istemiyorsun, adam soru soruyor, diyor ki niye geldin, düello yapmaya falan mı geldin yoksa diyor, sen de diyorsun ki Shanks Mihawk ile kapışmak istiyor, Shanks istese oradan çıkarmaz Mihawk'ı, Mihawk'ın da kaçacak hali olmadığına göre Shanks isteseydi düello ederdi. Sen ise diyorsun ki Shanks Mihawk ile düello etmek istedi ama yapmadıya getiriyorsun, bende dedim adam meraktan nasıl Ace'e sorduysa ona da soruyor, Mihawk'ı Ace'ten ya da başkalarından farklı görmüyor. Adam merak ettiği için suçlu oldu bir de, sormasamıydı, ne ayaksın birader benim topraklarıma gelmişsin yoksa düelloya mı geldin diye soruyor işte.Birisiyle düello etmek ile senin kelleni almaya gelen birisi ile çarpışmak aynı şey mi ? Yani oraya gelen Ace'nin seviyesi istersen Buggy seviyesi olsun ama orada bir savaş olacaksa bu Shanks ile onu rakip yapmıyor. Tabi senin rakip demenle benimki aynı değil gibime geldi şimdi. Ben rakip derken dengi gördüğü ezeli rakibi diyorum, savaştığı herhangi biri demiyorum.
Bildiğin şeyi bilmezden geliyorsun. Olağan şartlarda Mihawk'un Shanks ile dövüşmesi için bir neden yok. Mihawk gitmesi doğal. Adam dövüşmem demiş sen hala neden kaçtı demeye getiriyorsun. Adam dövüşmem diyor tek kollu ile. Prensip mi dersin korkuyor mu dersin bilemem artık ama Mihawk zaten dövüşemem demişken hala neden Shanks'a dalmadı deme bana. İstemiyor işte.
Yani bir dövüş olacaksa Shanks'ın dalması lazım. Dövüşemek istemeyen Mihawk neden gitti demek yerine dövüşmek isteyen Shanks neden dalmadı diye sor kendine.
Orası yanmış bir savaş alanı, ortalık karışmış, ada yıkılmak üzere, ada yıkılıyor ada. Denizciler o denli büyük bir dövüşe izin veremezdi. Oldu mu![]()
1. Mihawk, Shanks'ın adasına gidiyor. Shanks hayırdır birader benim alanıma girdin dövüşmek mi istiyorsun diye soruyor, Mihawk'ta hayır istemiyorum diyor.
2. Sonra Shanks Marineford'a geliyor, hangi Marineford, Mihawk'ın Shichibukai olduğu sistemin Marinford'una, yani Mihawk'ın sistemine girdiği onlar için anlaştığı savaş alanına, bir bakıma onun alanına geliyor, Shanks orada ne diyor ? Savaşmak isteyen varsa rakibiniz biz olacağız diyor. Mihawk ise yine savaşmak istemiyorum, anlaşmamız da bu yoktu diyor, çekip gidiyor.
Burada durum bariz, Shanks'ın üstünlüğü açık gözüküyor.