Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Mihawk Elması Kesebilir mi?

Bence sOda'yi çok sorgulamamak lazım. Kullandığı kılıç kara kılıç, yani hakili mi değil mi belli değil. Adi neden kara kılıç belli değil. En güçlü kılıç dendi galiba sadece. Buggy'yi lime lime ediyor. Buggy meyve yeteneğini kullanıyor yine. Yani olay buggynin ya hiçbir şekilde kesilememesi ya da mihawk bütün savaş boyunca haki kullanmadi. Bu haki olayi da çok komik zaten timeskipten sonra uyarlandı iyice. Onun öncesinde sadece adi vardi hep.

Daz Bones, kendi çelik bedenini kesen Zoro'ya sıradaki hedefin elmas mı diye soruyor ve Zoro'nun cevabı ise bunun boşa uğraş olacağı.

Ve Zoro bu sözü hedefi en iyi kılıç ustası olan Mihawk'ı geçmek olduğu halde söylüyor

Elması kesemez diyorum bu yüzden.
Bir söze bakıp bütün denklemleri altüst edebilme potansiyeline nasıl sahip oluyorsunuz? Zoro'nun sözü kanun mu? Oda bu sözü yazarken " bu sözü asla değiştirmemeliyim " gibisinden mi düşünüyor? Veya " bu elemanın hedefi Mihawk, Zoro şimdiden hedeflerine Elması kesmeyi dahil etmediyse, Mihawk da Elması kesemez " mesajı vermeyi mi kastediyor Oda? Bu kadar ince düşündüğünü zannetmiyorsunuz herhalde. Orada söylemiş olduğu " boşa uğraş olurdu " sözünü, Mihawk'ın elması asla kesemeyeceğine bağlamak, abes olur benim kanaatımca.

Konuyla alakası yok ama şunu da ekleyelim; Oda'nın zihninde Demir, Çelik, Elmas şeklinde bir sertlik sıralaması var herhalde. Çeliği kesenin önündeki tek engel Elmas mı kalıyormuş yani .s

bana göre elmas kesilemez fakat parçalanabilir.
ama odanın canı isterse zoroya elması kestirebilir.
ben, aksini görene kadar, elmas kesilemez diye düşünüyorum. eğer birisi elması kesebiliyorsa mihawkta kesebiliyordur.

Alabasta'daki Zoro'dan bahsediyoruz. Nereden bilecek ki? Hakiden bile habersiz o vakitte.
Çeliğin kesildiğini duyan adamın elmasın kesildiğini haydi haydi duymuş olması lazım. Sonuçta çok daha büyük bir olay elmasın kesilmesi. Zaten eldeki verilerden yola çıkarsak elmasın kesilemiyor olma ihtimali, kesiliyor olma ihtimalinden daha yüksek.

Mihawkın seviyesi konusu kapatılmıştı ama arkadaşlar yine bir yolunu bulup konuyu canlandırıyorlar tebrik ediyorum

Ayrıca Mihawk elmas kesebilir diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Böyle düşünme bence. Slashın kesiciliği veya yıkımı kişiye bağlı. Örneğin zoro sanzen sekai ile çok ince bir slash atti ve picayi nasıl kesti. Enma kullandığı zaman da benzer şekilde dümdüz uçurumu kesebildi.
Mihawk ın ise WB e attığı slash yıkıcılığı ön plandaydı. Kalın ve siddetli gitti.
Oysa donmuş buz kütlesinin keserken dümdüz kesildi.

Aslında hatırlarmısın bilmem ama Zoro balıkadam adasında çelikten sert olduğu söylenen kalkanları hortum yaratıp kesti . Hortumda bir nevi slash ile üretiliyor.

Slash larda kesebiliyor yani. Ancak kılıç ustasının amacına bağlı. Slashın rakibi püskürtmek içinmi , durdurmak içinmi yoksa kesmek içinmi atıyor? İçine ne kadar haki katıyor slashin veya teknik kullanıyor mu
Bu da önemli.
buz, dağ, Taş, bayır gibi şeyleri kesmeyi çok güç gösterisi olarak yorumlamıyorum. Pica taş olduğu için kesilmemesi sorun olurdu. Zira çok büyük taş beden yaratmıştı, onu yakın temasla kesmek bile sıkıntı. Bir ucundan diğer ucuna kesene kadar kaç saniye geçer, zoro picayı havada durduğu yerde parçaladı slash atarak. Slash'In gücünün uzaklığa göre karesiyle ters orantılı gibi hesap ediyorum. Yani uzaklık arttıkça slash'in ya da saldırının gücü düşecektir. Marineford duvarlarını ele alalım, wb saldırdı ezildi. Zoro'nun öyle bir blok çeliği uzaktan kesemeyeceğini düşünüyorum. Dediğin gibi farklı Slash türleri de var. Ancak çelik gibi materyallerin wb'nin uzaktan deprem yumruğuna dayanıyorsa uzaktan kağıt gibi kesilmeyeceğini düşünüyorum.

Kesemedi ya Marineford arc'ta. Dünyanın en güçlü kılıç saldırısı Jozu'ya işlemedi. Zoro ileride kesecek ama elması onun mihawk'ı geçtiğini oradan anlayacağız.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık