Bende meyvelerin ruhlari oldugunu dusunuyorum.Benim kendim bir teorim var;
Meyvelerin ruhlari ve insanlarin ruhlari arasinda bir bağ var ve meyve kullanicilari oyle ya da boyle ruhunun uyumlu oldugu meyveyi yiyiyor.Kaderi gibi yani.Bunu dusunmemdeki sebep genel olarak meyvenin ozellikleri kullanici ile cok baglantili.Soyleki mitolojilerde tanrilarin gucu olarak gecen yildirim gucunu Oda enel'e vermis.Enelde ben tanriyim diyor.O meyveyi yiyen herkes kendini tanrimi iddaa etmek zorunda?Baska bir ornek verecek olursam ates kızgınlıgı/ofkeyi temsil ediyor.Bu guce sahip iki karakter Sakazuki ve Ace?Law gibi zeki birisinin meyvesinin gucununde lawin zekiligiyle ortaya ciktigi kanisindayim.Yani aptal birisi o meyveyi law gibi kullanamaz.Karanlik kotulugu temsil eder.Bu meyvenin sahibide serideki en kotu karakterlerden biri olan Teachte.Ayni sey Moriah icinde gecerli.Ornekler cogaltilabilir
Teorimin diger ornekleri ise belirtmistim karakterin ruhuna gore kullanici oyle ya da boyle o meyveyi yiyor.
Moriah,Kid,Teach,Apoo,Sengoku vs.vs. Oda bunlarin cocukluklarini cizdiginde hep meyvesiyle alakali seylere sahiplerdi.Teach aksam ay isigi altinda,Moriah elinde bir insan oyuncagi tutarken,Kid elinde metal aletler varken cizilmisti.vs.vs.
Son olarak, meyveler oyle ya da boyle o ruha sahip kisilerin eline geciyor demistim.Shanks kim bilir gomu gomu no mi'yi kime verecekti ki o meyveyi luffy yedi.Thatch yami yami no mi'yi Teache kaptirdi.
Birde simdi aklima geldi.Buz ve ates tamamiyle zit kavramlar.Su atesi sondurur fakat suyu dondurursaniz atese yenik duser.Bu zitlik one piece evrenindeki meyve kullanicilarinida etkilemis Kuzan vs Sakazuki 10 gun savasmis vede Kuzan yenilmistir.
Smoker meyvelerin ruhlari oldugunu belirtmis vede sahiplenme falan diyince benimde aklimda olan bu teorimi yazma cesaretim geldi
Teori biraz uçuk fakat yazmadan edemedim