1- Shen Yin Wang Zou
İlk kez bir manhua serisi bu kadar sardı diyebilirim. Olay örgüsü kişiyi kendisine bağlıyor. Bu seri sayesinde ilk kez internetten kitap okumuş gibi oldum ve okuduğum da ingilizce hali. 3 gündür tüm boş vakitlerimi alıyor.
Novel olarak hazırlanan serinin 467 bölümü ingilizceye çevrilmiş ve yaklaşık 220 230 bölümü de manhua olarak çizilmiş. Çizilen kısmı 105 bölüm yapıyor ve tüm bölümler Türkçeye kazandırılmış, güncel devam ediyor. Okumanızı tavsiye ederim.
2- Black Clover
Fena seri değil. Kendisini güncele getirene kadar okutuyor. Türkçesi mevcut.
3-Shokegi no Soma
Gözde serilerden. Ne okuyacam ya, yemek serisi keyif vermez dedim. Baktım okuyanlar var, göz attım mangasını güncele getirdim. Keyifli bir seri ama sevmediğim yanı soyunma olayı.Türkçe çevirisi mevcut, 2 sezon animesi de varmış. 3. de yolda diyorlar.
4- Sun Ken Rock
Abartı Ecchi var. Bu yüzden biraz olumsuz bakıyorum ama mafya dünyasını anlatırken abartı olsa da gerçeklerden kaçmamış. Seri bitenler arasında. Çizer tadında bırakmış ama sonu beni tatmin etmedi. Yine de okuma listesine kesinlikle eklenebilir, tabi bolca ecchi rahatsız etmiyorsa. Türkçe çevirisi mevcut.
5- Noblesse
6- Tower of God
Bu ikisini çok kişi övmüş benim de tekrar üstünde durmama gerek yok sanırsam. Türkçe çevirileri mevcut.
7- Kingdom
Favori serim, anlatmama gerek yok. Forumda konu başlığı mevcut bakabilirsiniz. Ayrıca şunu belirteyim, seri parça pinçik Türkçeye çevriliyor. Çeviren 2 grup var, biri başını biri ortasını çeviriyor. Çevirileri hakkında yorum yapmayacam ama ben ingilizce okumaya alışmışım böyle devam ederim.
Eklenecek seriler var ama fazlası göz yorar, daha sonra tekrar yazarız.