Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Made in Abyss

Sonunda bitirdim. Fena değil. Özellikle son sezonun ilk kısımlarını beğendim. Müzikleri güzel.

Ana karakteri beğenmedim zaten serinin ana problemi ana karakterin 0 olup böyle bir yolculuğa çıkması ve etrafınca bunun normal karşılanması.
Animenin karanlık temasına uygun olmayan bir karakter olduğunu düşünüyorum. Yan karakter olsa sıkıntı yok ama ana karakter olması sıkıntı bence.

Başından sonuna acaba mangaka sapığın önde gideni mi diye de düşündürtüyor.

Animenin bittiği noktadan sonra 9 bölüm mü ne var. En az 20 bölüm gerektiği düşünülürse 3 seneden önce devamı gelmez gibi.

Animeye yeni başlayacak olan olursa hep aynı çeviriyi takip etmelerini öneririm. Seriye has kavramlar hep farklı çevrilmiş bu yüzden kafa karışıklığı yaratabiliyor.

Riko'nun geçmişinden dolayı böyle bir yolculuğa çıkmasına fazla tepki verilmiyor muhtemelen. Hatta bu yüzden acaba gözlerinden bir şey mi çıkacak diye düşündüm ama neredeyse hiç güçlenmeden 6. katmana kadar geldi. Seri bu kadar psikopatken hiç bir gücü olmayan bir kız çocuğunun ana karakter olması ve o herkesi birleştiriyor ponçikliğiyle ilerlemesi serinin değerini düşürüyor ve inandırıcılığına zarar veriyor bence. Bu sebeple çukurun katmanları hakkında anlatılan korkutuculuk da yolculuk esnasında etkisini yitiriyor.

Bazı olaylar tam oturmadı bende, tüm beyaz düdükler mi aslında insan, bunu ilk yapanlar kimler (6. katmandakilerin olmadığı belli), 6. katmandaki lanetin kaynağı suyun özündeki yaratık/virüsler mi yoksa katın kendisi mi?, beyaz düdükler hiç mi bu katmana inmedi, indilerse nasıl lanetten kurtuldular vs. bunun gibi bir kaç şey daha var, Animeyi bir şeyler yerken izlediğim ve sürekli farklı çevirilere maruz kaldığım için pek oturmadı bunlar. Belki de yazar tam açıklamıyordur bilemiyorum.

Zaten devamı gelene kadar unutacağım için araştırma gereği de duymadım.

Bu arada Kaja'nın insan halini merak ettim. Ama köye gelen ilk grup arasında değil sanırım. Bu yüzden göstermediler.

Son düzenleme:
Başından sonuna acaba mangaka sapığın önde gideni mi diye de düşündürtüyor.
Düşündürtmesin hiç.Ağır sapık çünkü.
Küçük çocuklara alakasız şekilde büyük göğüs çiziyor,dekolte çiziyor,en ufak temasta penisin sertleşmesi vurgulanıyor,ufak bir çocuğun sürekli çocuk sahibi olması istemesi ve 2. sezonun hikayesinin bunun üstüne kurulu olması...
Sapıklığı bitmiyor.

en sevdiğim serilerden biridir, her detayına falan ayrı bayıldığım müq bir seridir. Biri hxh falan ağır gelir tarzı yorum yazmış onu şöyle düzeltiyim Mia hxh'ye ağır gelir en az 10x falan, Togashi bi ara Tsukushi'den ders almayı deneyebilir. Anime/manga tarihinin gördüğünü en iyi villianlardan birine sahiptir. Temposunu falan oldukça iyi ayarlanmıştır bu kadar kısa bölümlü olmasına rağmen en iyi worldbuilding'e sahiptir kanımca. Karakterleri genel olarak iyidir en kötüleri MC ama o da aslında olması gerektiği gibi olduğu için anlaşılabilir hatta yaşına göre baya bi olgun. (12-13 yaşında çocuk) Mangakası Lolicon/shotacon btw, He yinede hxh/MT kadar rahatsız edici değildi benim için okuması, direk çocuklara azan bir karakterle, 12 yaşındaki bebelerin bir arc hariç travma geçirmemesi gibi mantığın "E abi ben kaçar" minvalinde işlenmesi var. Bir de gibi Mia her dakika bi travma yaşatıyor olması var. Kısacası okuyun okutturun ama okuyacak kişiyi hazırlayarak okutturun.

Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık