Enel'in olduğu sayfadaki paylaşımın çok ince hacı. --Doğal düşman-- ibaresi. Logialar ve paramecia-zoan türlerini birbirinden ayırmak bu noktada çok mantıklı. Dediğin gibi logialar doğada olan elementler olduğu için diğerleri sonradan oluşturulmuş olabilir.
Kutsal ejderlerin ilk olarak logia kullanıyor olmaları ve dokunulmaz oldukları için kendilerini kutsal olarak adlandırmaları benim aklıma çok yatıyor. D. ler haki gücünü kullanıyorlardı. Ancak logialarla, yani kutsal ejderlerle karşılaşana kadar bu gücün logialar üzerindeki etkisi bilinmiyordu. Kutsal ejderler de kendilerine zarar verebildikleri ve kutsallıklarını bozdukları düşüncesi ile D. leri doğal düşmanları ilan ettiler.
Mesela ben hep Vegapunk'un asırlardır yaşadığını ve meyveleri onun oluşturduğunu düşünüyorum. Aksi halde bir bilim adamı, günün teknolojisinden nasıl yüzyıllarca ileri bir seviyede olabilir ?
Her şeyin biz özü, bir nefesi, bir sesi olduğuna değinen kişiler var seride. Şeytan meyvelerinin ana maddesi de bu --öz-- den oluşuyorsa ve Vegapunk da bu öze bir şekilde ulaşmayı başarmışsa, geriye kalan şey bunu meyvelere aşılamak oluyor.
Manga sayfasında görüldüğü gibi normal bir meyveyi şeytan meyvesine dönüştüren şey, ya sahip olduğu ruh, ya da meyvenin özü..
Dediğin gibi paramecia ve zoanlar daha sonradan insanlar tarafından üretildiler. Ancak bu meyveler logialar gibi doğada bulunmadıkları için doğal değiller. Dün Mop'un yazdığı cümleyi de buraya bağlarsak....
''Meyveler doğal olmadıkları, deniz de doğal olduğu için, deniz meyve kullacılarını kabul etmiyor.'' kanısına varabiliriz.
Bu konuyu derleyip de açman çok güzel oldu. Benim de kafamda daha fazla oturmaya başladı bazı şeyler![]()
Logiaların doğal olduğunu söylemişin ama sonra deniz meyveler yapay olduğu için kabul etmiyor diye eklemişsin. Bu durumda ''Logialar yüzebilir.'' gibi bir mantık ortaya çıkmaz mı?